Ford flathead 8BA?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja bbford, 31.8.2008.

  1. bbford

    bbford Gearhead

    Kansissa lukee 8BA,onko mun autossa siis ´49 Fordin 239cid kone eikä mercuryn 255cid? Vai onko kannet vaan vaihdettu,mistä näen tarkemmin mikä kone on kyseessä?
    No sinänsä asia on se ja sama onko siinä 100 vaiko 110 heppaa,ei sillä lentoon pääse silti. :) Ja kyseessä olis siis ´50 Mercury.
     
  2. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Eipä ole Mercuryn pataa omaan talliin eksynyt, mutta olen ymmärtänyt ettei se pahemmin päältäpäin eroa Fordin lohkosta. Varminta vosi olla ottaa toinen kansi irti ja mitata iskun pituus (Merc 4" Ford 3 3/4"). Tarkkasilmäinen saattaa tunnistaa kampuran myös alakautta.

    Uudemmissa lättäpäissä (joissa kytkinkoppa on irtonainen) pitäisi olla stanssattuna valmistusajan kertova koodi. Sarjanumeroahan niihin ei ole lyöty, se on muistaakseni laatikossa lähellä kytkinkoppaa. Koodi ei ikävä kyllä kerro kumpi kone on kysessä.
    http://flatheaddrag.com/birthday.html

    Lättäpään kansien valukoodeja:
    http://www.telusplanet.net/public/bboog ... cation.htm
     

Kerro tästä muillekin!