Ford kaikkien esikuva

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1Coupe, 29.9.2005.

 1. tapiiri

  tapiiri 1st gear

  PÖTYÄ! Dodgen veljekset toimittivat alkuaikojen Fordeihin moottorit ja korinosia.Valitettavasti John ja Horace Dodge kuolivat 1920-luvulla keuhkokuumeeseen ja sen jälkeen Fordien laatu on tasaisesti laskenut.
   
 2. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  Ames T ei tullut Fordin liukuhihnalta. Ames teki koreja ja muita kisaosia T-hoppaan ruuvattavaksi ja myi niitä mm. postimyyntinä.
   
 3. B 50

  B 50 3rd gear

  No, hyvä. Sitte kai Buick keksi muskeliauton `37 kun laitto isokorisen Roadmasterin koneen pikkukoriseen Specialiin. Eikös näillä kriteereillä väitetä GTO:ta ekaks muskeliksi.
   
 4. Fastback

  Fastback Gearhead

  Eiköhän se eka muskeliauto ollut se ensimmäinen polttomoottoriauto, jossa vaan oli edes jonkinlaiset hallintalaitteet. Uskon kaikkien toimintojen vaatineen voimaa, kuten ohjaamisen, jarruttamisen ja kiihdyttämisen. Siitä syntyy se perimmäinen tarkoitus sanalle muskeliauto.
   
 5. Bob

  Bob 1st gear

  Ranskalaisella De-Dion-Boutonilla oli V8 vuonna 1910. Jenkeissä Cadillacilla oli V8 1914.
   
 6. 1Coupe

  1Coupe 1st gear

  Ei tainnut olla "massatuotannossa" :wink:
   
 7. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Massatuotantokin on suhteellinen käsite. Oikeana massatuotantoautona voisi pitää ainoastaan autoa, joka on tehty alusta loppuun yhdessä tehtaassa. Cadillac Allantea rahdattiin ristiin rastiin Juurooppa Ämerikkä-väliä, ennenkuin se oli valmis. Toisessa ääripäässä Taunuksen pohjalle tehtyä Sumo-Cobraa tehtiin Suomessa muutamassa vuodessa melkoisen monta.
  Esikuva? Mikä on kenellekin esikuva. Ford, Chevy bros ja Dodge bros, autoilun alkuajan suurmiehiä. Myöhemmin Ghia, Frua, Pininfarina etc. autonsuunnittelijat. Pienimmillään esikuva voi olla vaikka Timo Hersti tai Cossu Koskinen. Äijät tehtailee autoja tyyliin metsälöytö/talliprojekti/katsastuskonttori/Veekasin kansikuva ja keskiaukeama miltei liukuhihnalta. ja onhan ko. suomalaisia sankareita muitakin.
  Edistyksellisyys? Oikein kun historian kirjoja kaivetaan, niin eiköhän ekan airbagin, vähäpäästöisyyden ja ajonhallinnan suunnittelijat löydy jo 1800-luvun lopulta. silloin ei vaan ollut Tuulilasia tai mainostoimistoja, jotka olis hehkuttanut uutuuden puolesta. Joku teki jotain ja katsotaan miten se toimii. Vähän niinkuin roddari tänä päivänä.
   
 8. HerkkuJerkku

  HerkkuJerkku Gearhead

  "The company became the first with a mass-produced V8 engine, a 35 hp unit in 1910." http://en.wikipedia.org/wiki/De_Dion-Bouton
  35hp ou jeah 8)
   
 9. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Keksihän Ford jo ensinmäiset "lukkiutumattomat" jarrut. Kaikki mekaanisilla jarruilla ajaneet tietävät kyllä, mitä tarkoitan :lol:
   
 10. KajS

  KajS Gearhead

  Vähän sidetopikkia tähän tuikivakavaan aiheeseen:

  4dFunClub mainitsi sanan Edistyksellisyys.

  1960-luvun "hienoihin" keksintöihin kuului jakopään hihna, joita käytettiin sitten ihan urakalla ja käytetään vieläkin, mutta moni valmistaja on hylännyt tuon edistyksellisyyden ja palannut ketjuun. Toyota jopa käytti ketjua markkinointikeinona, BMW siirtyi 1993 vähin äänin takaisin ketjuun neloskoneissa, Fordin Durateceissa on ketju, vaikka autojen suomenkielisissä ohjekirjoissakin puhutaan vielä hihnan vaihdosta.

  Samaten hydrauliset venttiilinnostajat, nuo nerokkaat laitteet, jotka vähentävät välyksenmittaustarvetta tai jopa poistavat mittaustarpeen (esim Chrysler LA-engines late 80-luku). Joopajoo, Fordin Zeteceissä oli taipumusta hydraulisten nostajien sekoamisiin, niinpä ne korvattiin mekaanisilla joskus 1998. Nykyisessä Fordin Duratecissä on mekaaniset nokat.
   
 11. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  eihän ne oo jarrut, vaan laahaimet!? :eek: :rotfl:
   
 12. 4deeSdn

  4deeSdn 1st gear

  ...se Fordi mitään liukuhihnaa keksiny, ottipa vaan käyttöön autojen kokoonpanossa...
   
 13. petu54

  petu54 2nd gear

  hyvä ku huomasit. muut on hokannu ton jo ekalla sivulla :rotfl:
   
 14. 4deeSdn

  4deeSdn 1st gear

  :oops: Oho, enpä huomannut... Hyvä että ojensit! :rotfl: :rotfl:

  Mutta eikös kuitenkin Henryn ansiota ollut että alettiin käyttään keskenään vaihtokelpoisia "vakio-osia"?
   
 15. B 50

  B 50 3rd gear

  Ei. Cadillac - standard of the world.
   
 16. LordMrFord

  LordMrFord Gearhead

  Tietääkseni Ford keksi ensimmäisenä autoteollisuudessa käyttää Mafiaa liiton johtohenkilöiden taivuttelussa.

  Ford maksoi ensimmäisenä Amerikan autoalalla samaa palkkaa etniselle vähemmistölle(Neekereille).
   

Kerro tästä muillekin!