Ford lämpöantureiden värit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Rod&Kustom, 16.5.2008.

  1. Rod&Kustom

    Rod&Kustom 2nd gear

    Kysymys koskee siis ainakin eurofordeissa menneinä vuosikymmeninä käytettyä lämpöantureiden eristinosan värikoodia, joka kertoi anturin vastusarvon ja siten yhteensopivuuden eri mittareihin.
    Laitoin oman USA-Fordin mittaristoon -73 Consulista peräisin olevan lämpömittarin ja nyt pitäisi tietää, millä vastusarvolla oleva anturi tuohon kuuluu, eli minkä värisellä eristimellä sen pitäisi olla. Anturi saisi olla just saman tyyppinen, joka Consulissakin oli, koska kierre on sama, mutta mittari nousee liian vähän tuolla nykyisellä (josta ei ole mitään tietoa, mistä peräisin). Valitettavasti mittarin luovuttaja-autoa ei ole enää olemassa, joten mittariin sopivaa anturia en enää saa sieltä pelastettua. Tietäisikö kukaan, miten nuo antureiden värikoodit menee, eli minkä värinen olis esimerkiksi matalimmalla vastusarvolla, tai minkä värisellä eristimellä oleva anturi antaa oikean lukeman tuohon mittariin?
     
  2. Rod&Kustom

    Rod&Kustom 2nd gear

    Oliskohan kenelläkään Consulia tai Granadaa, josta voisi katsoa minkä värinen tuo eristin siinä lämpöanturissa on?
     
  3. tedi

    tedi Gearhead

    Valkoinen tai keltainen, niissä on käytetty molempia.
     
  4. Rod&Kustom

    Rod&Kustom 2nd gear

    Kiitos! Löytyihän sitä kaivattua tietoa.
     

Kerro tästä muillekin!