Ford LTD -67 haussa

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Sami H., 22.5.2020.

 1. Sami H.

  Sami H. 3rd gear

  Nyt on haussa eräs tietty LTD -67. Tietäiskö kukaan, missä mahtaa majailla vihreä 4D HT LTD 428:lla? Rekkari on G-alkuinen mustapohjainen ja siis ehta suomiauto. Viimeisin havainto Mäntsälän seudulta n. 5 vuotta sitten. Tätä autoa etsii ekan omistajan poika (nyt jo eläkkeellä) ja itse välikätenä kyselen.
   
 2. met59

  met59 Gearhead

  Onko ollut liikkeellä myös rekkarilla BSN-38?
   
 3. hantta

  hantta Gearhead

  Muutama viikko sitten jossain Facebookkeskusteluryhmässä oli juttua aikoinaan Suomeen tulleista -67 428 4 d ht- autoista, siinä mainittiin ainakin muutamia tallessa olevia, ryhmää en muista, kun kuulun niin useaaan ryhmään.
   
 4. Robot Riot

  Robot Riot Gearhead

  Mulla ja mun kaverilla on ollut puolet noista isolohko Fordeista, mitä tuli erä Suomeen 1967. Peräkkäisillä sarjanumeroilla, mutta eivät ole G rekkarilla. 1 löytyy vieläkin kaverilta.
  Jos löytyy, niin kirjoittele tänne,
  onnea etsintään.
   
 5. Sami H.

  Sami H. 3rd gear

  Nyt ilmeisesti auto on paikallistettu, joten enää ei tarvitse etsiskellä. Tämän ko. auton ekan omistajan poika kertoi, että näitä isolohko LTD:itä 4D HT:ta olis tullu 1967 maahan 4 kpl, joista 3 kpl sijoittui Etelä-Karjalaan ja siis oletettavasti joko G tai R-alkuisille kilville. Yksi oli Kaukas Oy:n edustusautona, toinen taksina Lappeenrannassa ja kolmas Simpeleellä. Mutta vahvistamatta tuo maahantuotujen lukumäärä on. Ja onko tullut muuttoautona tai jälkituontina muitakin? Coupet (Galaxie 500) on vielä erikseen. Niistähän oli juttua taannoin Mobilistissakin.

  Tarina kulkee, että armeijan harmaissa ollut taksikuskin poika oli liftaamassa iltalomille, kun Kaukaan auto poimi kyytiin. Tehtaan pamppu etupenkiltä kuljettajan vierestä kertoi halunneensa antaa pojalle kerrankin kunnon kyydin. Poika ei ilennyt sanoa, että kunhan pääsee kotiin, ottaa tallista samanlaisen... :) Olis voinu tietty todeta, että kyllähän tämä tuntuu ihan hyvältä myös täältä takapenkiltäkin käsin, mutta kuljettajan paikalla on kyllä paljon kivempi...
   
  hantta tykkää tästä.
 6. hantta

  hantta Gearhead

  Aiemminkin maininnut, mutta oli hauska tilanne v. 1976, kun lähiömme parkkipaikalle ilmestyi saman kesän aikana 2 kpl mustia 428 cid -67 4 d ht LTD- autoja, omistajat eivät tunteneet toisiaan, mutta sain olla tuoreen ajokorttini kanssa molemmissa kuskina :)
   
 7. jyrkita

  jyrkita 1st gear

  Yhdestä tehtiin 80-luvulla avo-auto täällä päin,myytiin sitten ilmeisesti Lahteen ,oli
  428 koneella.
   

Kerro tästä muillekin!