Ford Maverick 1970->

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ajk81, 6.11.2002.

  1. pissboy

    pissboy 1st gear

    Rupeis oleen hitsihommat aikalailla tehtynä ja toivoa olis,että oma kiesi olis ajossa piiiiitkän seisottamisen jälkeen.Eihän se ole kun vasta 9 vuotta ollut tallilla pölyttymässä. :D
     
  2. viijari

    viijari Gearhead

    Kärry liikenteeseen

    Kai se olis hyvä saada heti lumien sulattua mave liikenteeseen.
    ei kellään olisi jouten/tietoa mistä löytyisi 250 kutoseen pakosarja.
    Kun perhana meni poikki ja halki useampaan osaan viime syksynä.
    Oli vissiin vähän kieroksi mennyt ennen kun halkes.
     
  3. MercComet

    MercComet Gearhead

    Re: Kärry liikenteeseen

    Pikku tsemppistä vaan niin löytys tuosta pinosta alkuperäiset 8-koneen valut ylimääräisenä... :wink:
     
  4. viijari

    viijari Gearhead

    Laitetaan kasi keulille myöhemmin, ajellaan vielä kutosella jos osia löytyy. Kasiin kun saa osan kun osan, mutta kyl kutosen pakosarja on ollut vaikea löytää. Ite tarttee vissiin tehdä.
     
  5. Dr.Kustom

    Dr.Kustom 1st gear

    Laitetaas tietoa tännekin, jos joku sattuisi tarvitsemaan tuulilasia Maverickiin tai Mercury Cometiin. Oli muuten omien kokemuksieni mukaan Suomesta todella hankala löytää. Ainakin Autohuolto Auto-Kulta Oy Pitäjänmäessä Helsingissä pystyy sellaisen toimittamaan. Numero on 09-5885001.
    Hintaa 2-värilasilla oli 240 Eur.
     
  6. pissboy

    pissboy 1st gear

    Kirjotetaas tänne jotain ni pysyy keskustelu muistissa. :)
     
  7. Lassi4212

    Lassi4212 1st gear

    Leima

    1 Comet lisää leimassa ilman huomautuksia Salon/Turun seudulla :lol:
     
  8. MercComet

    MercComet Gearhead

    Mistä tiivisteen hankit ja paljon oli hintaa? Muuten mitä juttua heitettiin laseista niin fordin osakirjasta (ei taas aikaisemmin tajunnut katso) ei löytynyt kuin kaksi tuulilasin osanumeroa. Ei ovien lukumäärää mukaan ainakaan oltu eritelty.

    Hienoa - nyt vain Lassi roippeita 8-konetta varten keräämään! Onko homma edennyt pissboylla? Tässä tulee paineita saattaa oma liikenteeseen, vaikka aika lähellä oli jo keväämmällä. Itsellä pieniä takapakkeja korjatessa menee tovi ja samalla värikin vaihtuu.

    Jollain on ihan kelvonnäköinen mave myynnissä: http://www.nettiauto.com/1291348
     
  9. pissboy

    pissboy 1st gear

    Olis sitä vielä sisustan läjään laitto,parit tiivisteet vaihtaa ja bensapumpun siirto konehuoneeseen. (sähkönen kun on)Sit pakkelointia ja väriä se kaipais,mutta saattaa olla,että ne hommat saa hetken vielä odottaa.olis ajohuumat aikamoiset ni jostain se on tingittävä. :) Ja onhan se tietty katu-uskottavampi kun on monivärinen ja ilman kittejä. :)
     
  10. Dr.Kustom

    Dr.Kustom 1st gear

    Ohoh. Vähän mennyt näköjään aikaa siitä, kun viimeks tätä topicia oon tarkemmin lueskellut, mutta vastataan nyt MercCometin kysymyksiin, vaikkakin reilulla viiveellä.

    Tuulilasiin ei saanut tiivistettä oikein mistään, paitsi ehkä jenkeistä tilaamalla, joka myös tuntui olevan kovin epävarmaa ja hidasta, joten jouduin tyytymään vanhaan tiivisteeseen, jota sitten sikaflexillä korjailin. Ei todellakaan paras vaihtoehto, mutta kun uuttakaan ei saanut ja piti saada lasi paikoilleen, että saa auton kesäksi nippuun.

    Tuulilasi on sama neli- ja kaksovisissa.
     
  11. viijari

    viijari Gearhead

    Laitoin kans uuden tuulilasin aikoinaan vanhalla tiivisteellä kun ei ollut uutta tiedossa. Nyt vuotaa molemmat alakulmat. Massalla korjailtu jo jonkin aikaa. Kuulin että Niemensivu saisi niitä jenkeistä, oliskos ollut jotain 150 ekeä.
     
  12. Katiska

    Katiska 1st gear

    Pari vuotta sitten ostin Oitraconista uuden tuulilasin tiivisteen.
    Ootteko sieltä kysyneet, vai eikö niitä enää saa? :eek:

    Uuden tuulilasin teetin samoihin aikoihin Kuttilan Autolasissa, mutta ilmeisesti ei enää sieltäkään saa niitä?

    Onpa kummallista.
     
  13. viijari

    viijari Gearhead

    Muistatko oliko pahanhintainen tiiviste? Kyllä sen lasin vielä ehjänä pois saisi vois uuden tiivisteen vaihtaa.
     
  14. Katiska

    Katiska 1st gear

    Tais olla postitettuna reilun satasen. Hämärä muistikuva sellaisesta summasta. Melkein kannattaa sieltä kysyä kun saattaa mulla toi muisti jo sen verran pätkiä. :eek:
    Halpa se ei ollut, mut onpahan ainakin kunnollinen.
     
  15. Comet73

    Comet73 Gearhead

    Terve!

    Pystyiskö joku kuvaamaan millanen käsijarruvivusto Cometissa on. Siis tämä auton alla oleva. Itellä on -73 Comet kaksovisena, joten -70-76 Cometeissa se varmaan on samanlainen.

    Kävin viime viikolla hakemassa kilpiä tuohon omaani takaisin(ollut kaks vuotta pois rekisteristä, piti äkkiä maalata se), ja ei mennyt läpi. Mulla on hävinnyt yks vanteiden kiinnitysmutteri ja katsuri huomas, että mulla on vanteet kiinnitetty epäkeskomuttereilla. No tämähän ei sitten ole sallitua. Lisäksi se valitteli käsijarrusta.
    No eilen sain tollaset kuppaset Dartin vanteet ja rakensin toisenlaisen kässärin. Tänään uudestaan leimalle, ja p***ele, ei kilpiä. Hanttarin puoli ei jarruta olleenkaan. Eilen ehtoolla se vielä tuntus pitävän kun sitä tallissa ihmettelin. Meni varmaan jotain rikki pyörän puolelta, kun nytte on vaijerit ihan löysiä.

    :mad: Kyllä ottaa pataan :mad:

    Että josko joku pystyis kameralla ottamaan kuvan tosta vivustosta, kun en ole koskaan alkuperäistä nähny. Kun auto mulle noin seittemän vuotta sitten tuli, oli siihen tehty osia ite. Ja tällanen vielä että onko jollakulla muulla tuollaset epäkeskomuttereiden avulla kiinnitettävät vanteet?

    Ja tuohon lasitiiviste keskusteluun, että viime kesänä ostin Niemensivulta tuuli- ja takalasin tiivisteet. Maksoivat noin 100-150 oravannahkaa kappaleelta. Kesti vaan parisen kuukautta, ja aina välillä soitin Nimensivulle, että löytyykö/saadaanko semmosta. Ja joka kerta sama vastaus että kyl me semmonen saadaan. No eräänä päivänä tiivisteet pamahti Turun matkahuoltoon, että kyllä noita on vielä saatavilla.
    Oitracon ei pystynyt tilaamaan kaksoviseen Comettiin mitään. Myivät mulle ensin neliovisen tuulilasin tiivisteen, en ollut kuulemma sanonut että on kaksovinen. Kuitenkin, neliovisen tiiviste on noin tuuman korkeempi ja reilu tuuman kapeampi.

    Jos joku viitsii harrastaa valokuvausta ja lähettää kuvat vielä, osoite on jani.saarenpaa@tut.fi tai voihan ne kuvat vaikka tännekin laittaa. Juhannuksen jälkeenkin ehtii...

    Tämä paasauksen jälkeen Hyvää Juhannusta!

    -Jani
     
  16. MercComet

    MercComet Gearhead

    Hienoa Comet73 että yksi 2-räppänäinen comettikin löytyy kolmen 4-ov lisäksi. Kivien ja kantojen alta näitä pikku hiljaa löytyy..

    Kässärikuvia olisi itsekin kaivannut, kun pahvilaatikossa leikkurilla käsiteltynä tuokin kokonaisuus tuli. Uusista vaijereistakaan ei tiedä onko edes oikeat. Konttorin setä kertoo - jos ei toimi.
    Kuvassa yksi jonkun versio. Alkupäässähän on kuvassakin näkyvä vipu, josta vaijeri käsihanikalle. Vivusta kierretanko poikittain vaijerille, joka on kaksiosainen (yhdistetty kuvassakin näkyvällä jatkopalalla).

    [​IMG]

    Katselin auto-Krafterssin Comet/Mave-luetteloa ja niillä tuota tiivistettä löytyy myöskin 70taalaan. Koko setti kärryyn 400taalaa. Kaks-oviseen. 4-ovisiin taitaa enempi olla haastetta löytää vähälukuisempana.

    [​IMG]

    Täytyypä vielä kysellä, kun projekti on vielä avoinna eli tavoitteena finski cometeista/maveista saada kattava kollaasi. Vaikka pieni nettisivu (kun oman kärryn ympärillä suurin puuhastalu loppuu).
    Julkaisuvapaita kuvia kaivataan s-postilla tai lupa+linkki lainata kuvia vielä puuttuvista. Ei kerkee ympäri Suomea varmaan itse napsimaan. Ei kai projektiaste tai allergisimmille kilpien peittäminen yms. ole este...? :lol:

    http://public.fotki.com/MercComet/cars/ ... mavericks/

    Onko lisää vai tässä kaikki 15-18 yksilössä (mm. nettiautossa näkynyt lisää 5-6yksilöä ja jokuset tälläkin palstalla, joista itsellä ei ole julkaisuvapaita kuvia).
     
  17. Katiska

    Katiska 1st gear

    Mun täytyis laittaa sulle kuvaa tuosta omasta rohjosta. Siitä nyt puuttuu kaikki luukut ja paljon muutakin, mut saattaa sen Maveksi tunnistaa. :rotfl:
     
  18. MercComet

    MercComet Gearhead

    Laita tulemaan vaan! Mitään ei hyljeksitä ja ei tää ole vakavaa. Katu-uskottavuus on alkanut omastakin vasta viime aikoina kadota... :rotfl:

    e-mail: powerbay (ät) welho.com
     
  19. Trexem

    Trexem 3rd gear

    [​IMG]

    Tämmönen -70 Maverick tuli ostettua reilu kuukausi sitten osittain purettuna projektina, nyt on saatu kasaan ja rekisteröityä.
    Auto on tuotu amerikasta 2000 vuonna ja ei ole ollut aiemmin suomessa rekisterissä, ei ruostetta eikä hitsailtu.
    Tekniikkana on 250 ja automaatti
    lisää kuvia: http://tinyurl.com/2ey4cp

    Pistetään ny vielä tähänki, edellinen omistaja oli kerenny hukkaamaan ovipahvit ja potkupaneelit joten jos jollain olisi myydä niin saa tarjota. 8)
     
  20. MercComet

    MercComet Gearhead

    Harvinaisen nättikuntoinen mave Trexemillä! Voiko muutamat kuvat liittää seuralaistensa joukkoon?
     

Kerro tästä muillekin!