Ford merkiset paloautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Hollow Head, 24.5.2004.

  1. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Minuutin hiljaisuus tuolle Fordin ratissa viimeiselle matkalle lähteneelle palomiehelle. Aika ja nykyiset tehtävät ovat ajaneet näiden vanhojen paloautojen resurssien ohitse jo aikaa sitten ja tämän vuoksi olisikin toivottavaa, että nämä vanhukset siirrettäisiin riittävän ajoissa eläkkeelle ja harrastelijoiden haltuun. Tuo edellä mainittu tapahtuma on ikävä ja tarpeeton todiste kyseisestä asiasta. Vaan kuten on asian laita monessa muussakin asiassa, raha ratkaisee, eivätkä palomiehetkään taida saada uutta ajokalustoa riittävässä määrin. Mitäköhän mahtaa tapahtua tuolle kaatuneelle hopalle...?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Porin prikaatissa näin pari viikkoa sitten Ford F-600 paloauton parkkipaikalla lojumassa. En tiedä missä käytössä se siellä on vai onko edes käytössä. Auto oli TODELLA hienossa kunnossa; todennäköisesti entisöity tai säilytetty erittäin huolellisesti. Harmi etten muista enää tunnuksia tai rekkaria...
     
  3. Coolaid

    Coolaid 1st gear

    Joo näin on näreet. Toivottavasti toi oli merkki päättäjille siitä että täällä kehäIII:sen ulkopuolellakin tarvitaan välillä uutta kalustoa. Harmi vaan et aina pitää sattua jotain ennenkuin mitään saadaan aikaseksi. Sitä paitsi palomiehet on varmaan tän tasavallan alipalkatuin ammattiryhmä. Oikein suututtaa vakinaisten puolesta!

    Kaatunut hoppa lepää siellä aseman takana pressun alla. En kehdannut ottaa siitä kuvia ainakaan vielä, sen verta ikävä tilanne. Mutta on se kyllä melko päreinä ainakin akselista ylöspäin.
     
  4. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Jussin aaton aattona ajelin Lahdesta Heinolaan päin vanhaa tietä pitkin, niin jonkin verran ennen sitä Lahen kolffi kenttää on tien oikealla puolella joku vanha 50-60-luvun Hoppa paloauto eräälla aidatulla pihalla jonkun hallin vieressä, joka oli pikaisesti ohiajettuna ihan kohtuukuntoisen oloinen...
     
  5. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Ethän vaan ollut rakas FordHomo päihtyneessä mielentilassa ajellessasi? Sinun jos kenen pitäisi tietää, mikä on 50-luvun ja mikä on 60-luvun Ford! Vaan oli se mikä lienee, niin aika paljon näitä vanhoja voortteja lepäilee milloin missäkin ja harvemmin suojassa tai edes katon alla. Lähetelkää vaan lisää tietoa paloautoista. Näitä juttuja on ihan mukavaa lueskella keskikaljapäissään...
     
  6. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Ne kannattais jonkun kyllä pelastaa niin kauan kuin jotain vielä jäljellä on. Ovat olleet vuosikausia taivasalla seisomassa. Nyt seisovat pihan perällä olevalla mäellä, korkeassa heinikossa muiden romujen seassa.

     
  7. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Pakko tunnustaa että tuo raskas ja keskiraskas kalusto on aika huonosti hansikkaassa, mutta sovitaan nyt että se oli 60-luvun alun palohoppa...
     
  8. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Se on vuodelta -66, F600 4x4. Kysyin autofaktan rekkarin perusteella, en mäkään muuten ois tienny, korkeintaa arvannu vuosimallin suunnilleen. Moottorin tilavuudeksi tekstiviestissä 5,4 ja leimattu helmikuussa. Komeassa kunnossa, aina välillä siitä ohi tulee ajeltua.
     
  9. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Kiitos. Mukavaa että hoidit asian pois päiväjärjestyksestä. Eipä taida olla siis jouten ja heitteillä...
     
  10. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Palautetaanpas tämäkin aihe taas tänne listoille. Nyt, kun puista on lehdet karisseet, niin luulisi lisää havaintoja ja tietoja putkahtavan esille. Kuvia ja tietoja saa edelleen lähetellä mulle suoraankin.
     
  11. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    No täällä Liedossahan makaa kuulemma jossain se yksi Fordin paloauto, en vielä ole saanut metsästettyä käsiini, mutta kuten Hollow Headille SMS:llä lupasin, sen teen ja teen vielä jutunkin Freaksien lehteen.

    Anteeksi saamattomuuteni :oops:
     
  12. Mano

    Mano 1st gear

  13. yfreak57

    yfreak57 Gearhead

    Komeen kuntoinen peli!!
    Käviköhän kukaan huutamassa pois...?
     
  14. teros292

    teros292 Gearhead

    Tuolla Jämsän kupeessa Kaipolan paperitehtaalla oli joskus vuosia sitten tehtaan paloautona tuollainen 65 tai 66 F-600:nen muistaakseni. Lieneekö vielä siellä?
     
  15. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Ajoin viikonloppuna täällä eteläisessä Suomessa sijaitsevan Röykän läpi ja siellä keskellä kylää pellolla oli muutama vanha paloauto, yksi tikasasutokin, mitä merkkiä lienevät ...
     

Kerro tästä muillekin!