Ford Mondeon automaatista kokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Jupe, 30.3.2011.

  1. Jupe

    Jupe Gearhead

    Kevät teki tepposensa ja siskolikkaan iski autokuume. Kovasti kiinnostaisi automaattilaatikolliset Mondeot vuosimallista 98 ylöspäin, mutta kun kenelläkään lähipiirissä ei ole mitään hajua tuon ikäisten fordien vaihteistoista. Huoltohan se tärkein asia on, mutta onko noilla mitään mainetta kestävyyden suuntaan, suuntaan tai toiseen?
     
  2. Chevy-A

    Chevy-A 2nd gear

    Meillä oli muinoin automaatti mondeo. Auto on hyvä ajolleen, et siitä ei ole moittimista. Laatikko siinä temppuili aikaslailla paljon. Alkoi lämpimänä venyttään vaihteita ja luistamaan, eikä ottanut sitä ylivaihdetta lainkaan luisti vaan (etenkin kakkosella luisti aikas reilusti). Laatikko on kertakäyttöinen (myös foord liikesanoi samaa et olis suunniteltu muistaakseni alle 200tkm kestämään). Laatikossa ei ole etes suodatinta, eikä juuri saa mitään osaa. Korjaamotkaan ei mielellään tahdo ottaa korjattavaksi. Mutta voihan tämä yksilö mikä osui meille niin olla joku maanantai versio tietenkin.
     
  3. Jupe

    Jupe Gearhead

    No täytyy kyllä sanoa että tuo ei kovin mukavalta kuulosta. Muistatko minkä vuosimallin Mondeo se oli?
     
  4. mie

    mie Gearhead

    Kaverilla oli joskus moinen parilitrainen (~95-96, ei viirusilmä), ei edes hirveitä (<200tkm ajettu) niin laatikko sanoi poks. Joitakin vuosimalli/tyyppieroja taisi olla, kun metsästeli ehjää vaihtolaatikkoa, viimein taisi mennä koko auto purkuun, kun vaihtolootan löytyminen osoittautui aika hankalaksi/kalliiksi.
     
  5. Chevy-A

    Chevy-A 2nd gear

    Se oli -96 tai -97. mutta mielestäni pitäisi olla täysin samalla telniikalla 2000 vuosimalliin saakka. Paitsi joitain muutostia saattoi olla koneen koon mukaan.
     
  6. Jupe

    Jupe Gearhead

    Ok, kiitti tiedosta.
     
  7. umpio

    umpio 3rd gear

    Täälläpäin yhdellä rouvalla kosahti Mondeon tomaatti, ja lopputuloksena auto myytiin varaosiksi, koska ei meinannut laatikkoa löytyä mistään. Purkaamosta sanoivat muistaakseni ai-van järkyttävän (yli 2 ke) hinnan ehjälle, jos olisi löytynyt. Eli kiertäisin kaukaa...
     
  8. Jupe

    Jupe Gearhead

    :eek: , jopas nyt. Tuli muuten justiinsa mieleen että Keskisuomalaisessa oli joskus vuosi - pari sitten artikkeli isännästä jonka Mondeosta hajosi joku osa, ettei olisi ollut moottorin kannatinkumi? Sitä ei kuitenkaan saanut varaosana mistään, ei edes sinisen ovaalin tiskiltä. Jos muistan oikein niin artikkelissä sanottiin että Fordin varaosavarasto kattaa varaosituksen kymmenen vuoden ajalta taaksepäin oleviin malleihin ja sillä hyvä. Voipi siis olla viisaampi jättää siniset ovaalit rauhaan.
     
  9. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=207201

    meni hermot ja meni mielenkiinto. siihen lopputulokseen tultiin että jos toimii niin olkoon, jos renaa niin manuaali tilalle. kyseinen swappi on vielä vaiheessa sillä pitää sekottaa kone, kytkinrojut ja vaihteisto eri vehkeistä ja kaikkien antureiden paikat vaihtelee melkein valmistusviikon mukaan. paras olisi kai jos leikkaisi kardaanitunnelin, pulttaisi sierran perän apurunkoineen tuonne auton alle ja heittäisi taunuksen ohc:n pellin alle?
     
  10. Jupe

    Jupe Gearhead

    Olisi pitänyt käyttää hakua... :oops: , no tulihan noita muitakin kokemuksia samalla. Parempi taitaa olla kun antaa automaattisen ovaalin olla ihan rauhassa eikä koske edes pitkällä tikulla.
     
  11. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    kyllä se kunnossa ollessaan toimii :lol: mutta korjaaminen ei kannata eikä parilla satkulla saa toimivaa automaattia, ei vaikka ostaisi koko auton sen lootan takia. noita satasen - parin automaatti mondeoita on isäukon läänillä 3. ja yksi manuaali. kun nämä kaikki yhdistää niin saa yhden hyvän. hupinsa kullakin :rotfl:
     
  12. Ahti

    Ahti 3rd gear

    Vanhoista en tiedä mut toi -10 mallin 6-vaiht. Powershift on hyvä laite. Vaati tosin sekin ekassa huollossa softan päivityksen mutta nyt vaihtaa hienosti.
    Tosin vasta 32000km ajetttu niin ei osaa kestävyydestä sanoa mitään.
     
  13. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    noh hoh, eipäs yleistetä, mä ostin foortin automaatilla vuonna 1993, öljyt oon vaihdattanu 2-3 kertaa, siinä se, vieläkään ei luista.. Ai niin mun voortti on 64 galaxie, vaihteisto 3 spd cruise-o-matic, made in USA 8)
     
  14. Jupe

    Jupe Gearhead

    No sanotaan nyt sitten että annetaan vanhempien automaatti MONDEOITTEN olla ihan rauhassa. Jos ei kerran aiemmista viestiyhteyksistä käynyt tarpeeksi hyvin ilmi? Taidetaan puhua "pikkaisen" eri asioista jos verrataan 64 Galaxieta ja 90' luvun MONDEOTA.
     
  15. Buickustom

    Buickustom Gearhead

    Meillä on '00 2-litranen tomaatti mondeo eikä ole ollu mitään ongelmia laatikon kanssa, eikä oikeen muutenkaan. Normi huoltoa vain. Hyvä se on ajaa.
    Myynnissähän tuokin on kun tuli hommattua cherokee tilalle.
     
  16. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Tosiaan jos yli 10 vuotta vanhaan Fordiin sekaantuu niin automaatin kohdalla on turha odottaa apuja marmoritiskiltä, "ei saa osia enää, ei me osata korjata, vie johonki oikeeseen korjaamoon".
    Nimim. kokemusta on.
     
  17. hotit

    hotit Gearhead

    mondeo

    2,5 V6 ja automaatti '02 Ei ole ollut ongelmia, mutta vaihtaminen ei ole aivan sitä mihin amerikkalaisessa tottuu. Etenkin tuo pienemmälle vaihtaminen alamäessä heti jos hiopasetkin jarrua ottaa joskus pattiin.
     
  18. Aki_A

    Aki_A 1st gear

    Itellä ollu -98 tomaatilla ja kutoskoneella, hommasin lootavikasena, luisti eikä käyttäny ylivaihdetta, tyyppivika kun lähtee ylivaihteen panta toisesta päästä irti niittauksistaan niin eihän se sitten pidä :D toinen loota tuli käytettynä tilalle ja sekin luisti... Maanantai kappaleita molemmat/huoltoa laiminlyöty jälkimmäisessä muttei tuu enää itelle foordia tomaatilla jos ei oo jenkki :D Tais olla peräti että ainakin mk2 mondeoissa 2.0 ja 2.5 sama aski, vain turbiini/vauhtipyörä koppa erilainen. Mukava ajella jos toimii eikä luista... sport asennossa kierrättää joka vaihteella vähän pidempään ja vaihtaa täten napakammin.
     
  19. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    ei noin pieniin moottoreihin sais automaattia asentaa..
    mulla oli 2L sierrassa ja 2L evandassa automaatti lootat,
    voi sitä väännöttömien vajaamoottoreiden rääkymistä, sitä mä kaipaa en !
     
  20. Ahti

    Ahti 3rd gear

    Sopii tommosen Duratorq turbodieselin kanssa hyvin yhteen, menee 320nm väännöllä kevyesti ei tarvi kuunnella rääkymistä.
     

Kerro tästä muillekin!