Ford Mustang 427 SOHC

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Aspen Lappalainen, 17.3.2006.

  1. Muistaakos kukaan kyseistä hinaajaa Keimolan kisoista? Kuskihan oli Reino Rauhala. Tommonen kone kiinnostais varaosiks TOHC 427:kaan. Lähinnä stanu alakerta olis tarpeen.
     
  2. harri60

    harri60 Gearhead

    Hyvin on muistissa. Videonauhalla on muutama lähtö kuvattuina. Oli muistaakseni Ruotsalainen, vaikka nimi on Suomalainen.
     
  3. MustangGT

    MustangGT Gearhead

    Vanhoista V8-Magazineista löytää mahtavia kuvia....
    kun SOHC Musse keulii.... 8)
     
  4. Kiitoksia tiedosta! Eipä tietty Suomessa kukaan oo ymmärtäny tommosten koneiden päälle siihen aikaan, jos vieläkään.
     
  5. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Onhan cammeri karmee pata ja varmasti markkinoiden pisin jakoketjukin :rotfl:
     
  6. Fastback

    Fastback Gearhead

    Ensimmäiseksi kyllä Suomessa ymmärretään noiden mottien päälle, mutta Cammeri ei ole ihan joka pojan harrastemoottori. Viimeksi kun euroopassa näin Cammerin myynnissä niin Ranskassa oli NOS Cammer Holman&Moodyn puulaatikossa ja hintaa 18.000 taalaa. Tästä on jo viitisen vuotta aikaa ja hinnat vain nousevat kuten Boss 429 moottorien kanssa tapahtuu jatkuvasti. E-bayllä kokonainen Cammer on harvinainen vieras, tosin Cammereita on vielä jäljellä ja mitä FE rintamaa on tullut seurattua niin uustuotantoa ei ole juuri mitään. Cammerin kiivaan historian vuoksi ne ovat olleet pitkälti kisakäytössä ja jälki sen mukaista. Bossia/AR kansia jne. on saanut uustuotantona, mutta Cammer on jäänyt siitä paitsioon. Postiivinen seikka on, että ilmeisen kovan kysynnän seurauksena rapakon toiselta puolelta kerrotaan huhuja että Cammerin kansien tuotantoa harkitaan vakavasti. Käsittääkseni 427 sohc kansille soveliaita lohkoja on jo markkinoilla???
     
  7. kime2

    kime2 Gearhead

    Sitähän se ei ole,kuten fastback mainitsi! Eipä taida enään tänä päivänä tuommoinen nos-kone enään irrota tuolla summalla,irtoaisko tuplamäärälläkään? Onko kukaan muu kuullut huhua että jossain päin suomea olis cammeri tallissa?
     
  8. jukka63

    jukka63 1st gear

    mä oon kuullu huhun,että joku nuori kolli ois ostanut pilkkahintaan 429 boss mustangin, :eek: ei oo kuulemma kaupan.ei se cammeri kuitenkaan ole.auto on kuulemma työn alla,tarkoituksena entisöidä ja ottaa rahat pois varakkailta.lyötyy kuulemma xxxxxs suunnasta.
     
  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Voisin väittää, ett jos ebayhin paat cammerin myyntiin, niin satku voi olla siitä liki. Cammeria ei uutenakaan ollut yleisesti kaupan, ja mikäli oikeen muistan niille jotka saivat oikeuden moisen ostaa, tuli hintaa yli uuden corvetten verran, ja meni tehtaalta ulos edelleen selkeesti tappiolla. Niitähän ei missään tehtaan telemässä autossa kylkiäisenä saanut vaan kaikki oli "crate" motteja. Munmielestä toi cammer on lähinnä kiinnostava kuriositeetti, 429 BOSSissa sentään oli jotain hyvääkin. Mutta vcammereita tai niiden osia ei totisesti kasva joka puun oksalla. Reaino Rauhalalla toi musse cammereineen ja osineen on käsittääkseni edelleen.
     
  10. jukka63

    jukka63 1st gear

    wedge rulettaa,kun sais pumpun ja muun reksvitaan tonteille.venyy aika pahasti.mä teen tiliä just kesäkaudella.kylmämiehen tilit tulee,nyt kun aurinko rupee paistaa ja elämä hymyilee. :D
     
  11. xp

    xp Gearhead

    "kuriositeetti"? Oli kai se toimiva peli, käytettiin mm. aikansa dragstereissa.
     
  12. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Nimenomaa, sanoinkin, että on, en oli. Eli se haikailu moisen perään on nostalgiaa,ei iinkään erinomaisen moottorin kaipuuta.
     
  13. Fastback

    Fastback Gearhead

    Eiköhän tämä ole vanha V8 legenda, siis täyttä puppua. Joku ruottista tullut ja kesämökille hajonnut, minkä joku osti tosi halvalla. En usko ennen kuin näen.

    Cammeria voi verrata Boss 429:iin jossain suhteessa. Se on kaunis, hieno, kallis, tehokas, kaikki niitä haluaa, harva omistaa ja ei tarvi ilmoista puhua kun konepellin avaa. Bossiahan on jenkeissä monissa ahdetuissa kilpureissa missä haetaan isoa voimaa, virtaavathan A441 "boss" kannet portattuina aivan sumeita lukuja (en nyt tuijota pelkkiä virtausarvoja). Paljon edullisemmaksi ja helppohoitoisemmaksi tulee varmasti normaali FE tai 385-sarjalainen wedge-kone.

    Cammer ja Boss edustavat intohimoja, joita harva lähtee toteuttamaan. Suurin takkuaja on kova hinta, mutta aina niitä sitkeitä sissejä löytyy ketkä moisia haluavat ja vielä ostavat. Minunkin suurin haave on istuttaa boss kantinen isolohko Machiini, ison bossin hankinta hinta nousee niin korkeaksi että samalla hintaa sitä ostaa uuden IDT lohkoisen 572 cid wedge craten ja ostaa vielä pari paxtonia samaan kauppaan + muuta silppua. Upea mottihan se bossi tai cammeri olisi - siitä ei pääse mihinkään ja eihän sitä koskaan tiedä mitä sitä tielleen sattuu.

    Mun mielestä Rauhalan vehkeet ovat Ruotsissa kaikki autoa ja konetta myöten.
     
  14. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Ja eikös ruattissa ollut toinenkin Cammer Seved Karlssonin punaisessa '67 Shelby Mussessa. Muistelen joskus kuolanneeni moista laitetta Bilsportin jutun välityksellä. :eek:
     
  15. gremlin

    gremlin Gearhead

    [quote="Fastback.[/quote]
    Cammeria voi verrata Boss 429:iin jossain suhteessa. Se on kaunis, hieno, kallis, tehokas, kaikki niitä haluaa, harva omistaa ja ei tarvi ilmoista puhua kun konepellin avaa. .[/quote]
    Tanaan just kattelin yhren ukkelin ''pajalla'' kun oli n. 10-15 cammeria lojumassa pitkin pielia :eek: :eek: :eek:
    No, oltiin oikeestaan kaymassa BigDaddy Garlitsin museolla ja siellahan niita on. On kieltamatta kommee motti, mutta eihan se oikeelle HEMIlle kauneudessa parjaa :wink:
     
  16. Fastback

    Fastback Gearhead

    Hemiä voi mennä kehumaan ihan jonnekin muualle :poff: , tämä topici on 427 SOHC Fordin. SOHC on hieno ja siinä on kannen yläpuolinen nokka-akseli, mitä en ole moparin hemissä nähnyt ikinä tuotannossa... :wink:
     
  17. rrauta

    rrauta 3rd gear

    kauneus on katsojan silmässä... mutta radalla tais pärjätä vähän liiankin hyvin....kunnes kiellettiin.
     
  18. gremlin

    gremlin Gearhead

    Niinii, mutt moppe-hemissa onkin 4-kannen ylapuolista keinuvipuakselia :eek: :rotfl: :rotfl:
     
  19. fairlane

    fairlane Gearhead

  20. Fastback

    Fastback Gearhead

    Noin mäkin kuulin, kun eivät radalla pärjänneet niin tuohon käyttöön ne kävivät kuulemma hyvin :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!