Ford Nationals 2014 tulokset julkaistu !

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Futurage, 31.7.2014.

  1. Futurage

    Futurage Gearhead

    Alastaro Circuit 19.7.2014

    Tapahtuma sujui loistavasti. Ajajat ja katsojat saivat nauttia fordiumista valmistettujen veekasien ( ja myös muiden moottoreiden !) karjunnasta täysin siemauksin. Kuten tavallista sää suosi meitä taas kerran ja pilvettömältä taivaalta koko päivän paistava aurinko nosti lämpötilan yli 30 asteen.
    Kiihdytykseen, slalomiin ja rata-ajoon otti osaa yhteensä 114 autoa ja yksittäisiä ajosuorituksia kirjattiin noin 1000 ! Myös katsojia ja muuta kuin kilpa-autokalustoa oli paikalla kiitettävästi. Kokonaisväkimäärä ( ajajat, katsojat ja järjestäjät) oli noin 500 henkeä.
    Hieman harmittavasti Suomen tämän hetken 3 nopeinta katufordia ( 8 ja 9 sekunnin Foxit) olivat kisaamassa FHRA:n kisoissa Kalajoella, samoin kuin pari ”aitoa” kiihdytysfordiakin.
    Kivasti tapahtumaa raikastamassa ja poissaolevia paikkaamassa oli mukana edellisvuosien tapaan myös muutama tehokas vierailevan merkin edustaja.

    Kiihdytyksessä päivän nopein Ford oli Kimmo Eirasen ilokaasuilla ryyditetty 460-perustainen ja katulaillinen -67 Fairlane GTA, joka moottori kierrosluvun rajoittajaan nojaten ylitti maaliviivan loppunopeudella 222 kmh ajalla 10,2 sek.
    Radalla ja slalomissa nopein oli viimevuoden Ford Champion Mika Kosola. Aika radalla 1,28.9 sek. ja slalomissa 57,12.

    Tämän vuoden Ford Champion kiertopalkinnon pokkasi kuitenkin itselleen Antti Hirvonen, jonka tasainen ajosuoritus Sierra V8:lla kaikissa kolmessa lajissa antoi kokonaispistemääräksi 310,65, Mika Kosolan seuratessa heti kannoilla pisteillä 312,00. Kilpailu oli niin tasainen että ensimmäistä kertaa jouduttiin ottamaan myös desimaalit mukaan !
    Ford Champion kolmoseksi sijoittui Petteri Uljas pistemäärällä 317.

    Eräs päivän mielenkiintoisimmista asetelmista oli ” pärjääkö auto moottoripyörälle kadulla”. Tiedossa oli näet odotettu kiihdytyskisa Suzuki Hayabusa vastaan Corvette.. ja tällä kertaa auto voitti hiuksenhienosti ! Molemmat katulaitteet kiihdyttivät varttimailin aikaan 9,2 sek.

    Käy katsomassa kaikki tulokset osoitteessa http://www.fordnationals.net. Pyydämme anteeksi mahdollisia virheitä tuloksissa, teemme tapahtuman pienellä porukalla / resursseilla ja mukaan soluttautuu useista muuttujista johtuen aina muutama virhe.
    Kiitos kaikille järjestäjille, ajajille ja katsojille.
    Ensi vuonna uudestaan samoissa merkeissä. Seuraa keskustelua ja ilmoittelua ajan suhteen.
    Tervetuloa Ford Nationals-tapahtumaan 2015 !

    Video- ja kuvalinkkejä kaikilta vuosilta voi lähettää osoitteeseen paivitys(at)fordnationals.net
     

Kerro tästä muillekin!