Ford Turatorq ilmaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja flw-65, 25.9.2012.

  1. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Pitäs vaihtaa polttoaine suodatin Ford 2,4 Turadorq Diesel moottoriin.
    Olen kuullut että ei ole ihan helppo homma :odroll: Suodattimen vaihto sinänsä ei ole vaikea homma, mutta järjestelmän ilmaus on aivan toivoton homma...kuulemma :soosoo: Onko kokemuksia, vai vienkö Transitin suosiolla ammattiliikkeeseen...
     
  2. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Eihän siin muuta vaikeeta oo ku et se fordin ilmaamiseen tarkoitettu pumppu on ihan perseestä... Ite aikani sillä yritin ja sitten tarjosin alipainetta siihen lähtöön mistä pitäis ilmatessa tulla dieselit pihalle niin hyvin pelas. Eli ei se mahoton homma oo.
     
  3. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Vastaan omaan kysymykseeni, jos tästä ois apua muillekin :wink:
    Transitin oma käsikäyttöinen ilmauspumppu on aivan tyhjänpantti.... jos sen varaan jättää suodattimen täytön niin kannattaa hinata suosiolla
    korjaamolle :rotfl: No täytin uuden suodattimen piripintaan naftalla, ja kiersin sen paikoilleen. En edes yrittänyt käynnistää moottoria ettei ilmat karkaisi pumpulle asti. Irrotin polttoaine-paluulinjan suodatinjalasta, ja kytkin sähköisen siirtopumpun kumiletkun välityksellä suodatinjalan liittimeeseen. Piuhat akkuun, ja jo alkoi nafta liikkua !
    Laskin n 1,5 litraa suodattimen läpi, ja kytkin paluuletkun takaisin paikoilleen. Lähti käyntiin ensi startilla, ja koeajokin sujui ongelmitta. 8)
     

Kerro tästä muillekin!