Fordiin sähköt.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja pallimalli, 24.9.2018.

 1. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Harvemmin täällä hyvää hyvyyttään jotain tuotteita ostetaan tai ihmisiä palkataan ja ehkä siinä olis peiliin kattomista jos elättelee kauppiaana tollasia ajatuksia. Kuitenkin itte tykkäisin aatella niin että ihmiset ostaa siksi joltain koska se oli paras eikä siksi että ihmiset olis hyväntekijöitä.
   
 2. poikelin

  poikelin Gearhead

  Eihän ne osien hinnat halpene sitä mukaa minkähintaiseen autoon niitä ollaan ostamassa. Pojan riisiin piti hakee uus avain. Maksaa yli 30% auton hankintahinnasta.
   
  KajS tykkää tästä.
 3. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  En tiedä millaisia noi esim. AliExpressissä tarjolla olevat sarjat on, mutta noin äkikseltään jos 130 eurolla (sis. postikulut ja lähetys on saksasta suomeen eli puketti tulee ilman tullia ja maahantuonnin alvia ) saa 21-piirisen piuhasarjan, liittimineen ja asennusohjeineen päivineen - niin kannattaneeko tuota enempiä edes miettiä ja ämpyillä?

  -JJ-
   
  1purehell tykkää tästä.
 4. topparius

  topparius 2nd gear

  L
  Lähinnä sarkasmia. o_O

  Edit.
  Mutta tuotekaan nyt ei ole täysin sama mitä tässä vertailtiin. Esimerkiksi noissa alin sarjoissa ei rule asennukseen mitään ohjeita / vastaavuuksia eru merkkien kanssa. Enkä myöskään tiedä millaisen tuen tuolta saa ongelmatilanteessa. Paypal refund tuskin mieltä lämmittää jos auto on edelleen ilman sähköjä.
   
  Muokattu: 25.9.2018
  sdfsd tykkää tästä.
 5. topparius

  topparius 2nd gear

  Sen verran noista sarjoista tiedän et asennusohjeet / vastaavuudet muiden merkkien kanssa ei tule mukana.
   
 6. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Ei tule metritavara -johdoissakaan. ;)
   
  Jussi289 ja topparius tykkäävät tästä.
 7. topparius

  topparius 2nd gear

  Totta! Mut onneks jokainen osaa käyttää google vai miten se meni. :rolleyes:
   
 8. topparius

  topparius 2nd gear

  Mutta,

  Iha mielenkiintoista ois tietää millaiseen ratkaisuun aloittaja päätyy ja miten se sit eroaa aikaisemmista virityksistä.
   
 9. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Lipsahti silmieni ohitse tuo asennusohje -kohta sarjojen myynti-ilmoituksissa. Toden totta, mainitsemassani AliExpressin sarjassa ei ole asennusohjetta mukana. Iso pahoitteluni kaikille, joilta meni takiani päivä pilalle ja tuli kotona avioero :D

  Tämä ei muuta sitä henk. koht. näkemystäni, että jos tommonen 130€ värikoodattu sarja on edes etäisesti toimiva, niin tolla hinnalla ei taida olla edes järkeä lähteä enää itse metritavarasta tekemään. Puhumattakaan näistä tee-se-itse -kötöstyksistä, joissa lähi Honkkarista löydetään vaan sinistä, punaista ja mustaa piuhaa, etsi siinä sitten myöhemmin ranteenvahvuisesta sinipunamustasta nipusta just se piuha, joka menee paikkaan X.

  -JJ-
   
  xarper tykkää tästä.
 10. nuffield

  nuffield 3rd gear

 11. pallimalli

  pallimalli 1st gear

  Ostin ebay 4 10metrin rullaa johtoa. 20$
  12 sulakkeenrasia wish 4$
  apicoja laatikko 6$ ebay
  kutistesukkaa x määrä 5$ ebay.

  eli yhteensä 35$ ja tulee varmasti parempi ku jonku kiinalaisen lapsen tekemästä!
   
 12. xarper

  xarper Gearhead

  Kuvia odotellessa :rotfl:
  Varmaan ihan yhtähyvät sätökset kun nykysetkin? Ja vielä jollain 1.5mm2 johollakin ilmeisesti ni hyvä tulee!
   
  -JJH- ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 13. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Noh, kukin tehkööt miten lystää ja mikäpä minä olisin ketään moittimaan, semminkin kun en tunne alkuperäisen kysyjän osaamistasoa sähköasioissa. Mä olen sähköissä aika onneton räveltäjä, joten todennäköisesti pallimalli hanskaa tän mua paremmin ihan heittämällä.

  Mutta silti sähköpuolen maallikkonakin ihmettelen ääneen, että kun johtoa on nyt tulossa oikein neljää erilaista - eBayn tarjonnan puolesta oletan, että neljää eri väriä, kukin saman kokoista piuhaa - että miten mitoitus ja johtojen tunnistus? Onko johtovalinta tehty nyt siis puhtaasti sen piirin vaatimusten mukaan, jossa sattuu kulkemaan eniten virtaa? Ja toisaalta, kun sarja on lopulta autossa, niin miten myöhemmin tunnistaa johtonipusta esim. lasinpyyhkijöiden moottorille menevän punaisen piuhan, kun siellä on samassa nipussa 10 muuta samanlaista, punaista johtoa?

  xarperia lainaten: kuvia odotellessa.

  -JJ-
   
  1purehell tykkää tästä.
 14. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Kyllä mä kuule taidan luottaa siihen kiinalaiseen lapseen siltikin enemmän. :D Ja luulenpa, että sä et pääse noilla tarvikkeilla kuin vähän alkuun, eli saat tilata kamaa lisää toisenkin mokoman. Mitä jäi työpalkkaa ja mikä oli lopputulos? :rolleyes:
   
  xarper tykkää tästä.
 15. xarper

  xarper Gearhead

  Jooh ei tolla määrällä montaa piuhaa vedä kun konehuoneesta konttiinkin tarvii sen 5m käytännössä jo yhelle piuhalle.
  Tietty jos sillä joku tatsuni on ni puolet siitä ehkä sit :rotfl:
   
 16. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Kannattanee uusia sähköt siten, että seuraava mahdollinen auton omistaja ei kiroa sähköjen tekijää alimpaan helvettiin ja näytä täällä foorumilla niistä piuhasykkyröistä kuvia.:poff:
   
  xarper tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!