Fordin hydroboosteri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja jeddah, 5.5.2009.

  1. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Eipä löydy tiivistesarjoja '79 Colony Parkin hydroboosteriin, minkähänlaisia tiivisteitä se mahtaa sisältää jos sen purkaisi? Putoaako sieltä tuhannen pikkunippeliä maahan kun sen räjäyttää?

    Vuotaa suorastaan lorisemalla tuo tehostin...
     
  2. olssi81

    olssi81 Gearhead

    Jos on samallainen kuin muutkin hydroboostit, niin alkaa olla tiivisteet kiven alla.
    Polkimen puolen tiiviste vittumainen vaihtaa.
    Ei se paha oo purkaa.. Kohtuu yksinkertainen rakenne..

    Perus tarvike o-renkaat sopii johonkin paikkoihin.

    Rockautosta tilaten uusi.. Ei oo kallis...
     
  3. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Rockautosta en löytänyt Fordin mallia, tiedä sitten onko sillä eroa GM:n vastaavaan? Taidan käydä romiksella purkamassa toisen ja ihmetellä sitä... Eipä tuossa muuta vikaa ole kuin vuoto niiden runkopalojen välistä
     
  4. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    vm. 1979 ei oo enää ollu Hydroboosteria sillä se on jo ns. Panther platformin "pikkukorinen".

    Jos katsot vm. 1978 puolelta rokkiautosta vaikka Mercury Grand Marquis niin löytyy ainakin "remanufactured" koko roska jotain 144 taalaa.
     
  5. Jimi

    Jimi Gearhead

    Se ei taida olla edes mikään Ford-osa, muistaakseni se jolta ko. ajokin ostin kertoi jotakin ongelmista se oman alipainetehotimen kanssa ja oli sittemmin vaihtanut koko keksinnön johonkin tuntemattomaan hydrobuusteriin.

    Eikös siinä pääsylinterin ja tehostimen välissä ole joku omatekoisen näköinen lattarauta-adapteri?

    -Jimi-

    P.S. Muistaakseni ko. auton tekijä omistaa (tai on töissä) EP:n kuljetinruuvi nimisen firman (http://www.kuljetinruuvi.fi/yhteystiedot.html) koeta jos sieltä sais jotakin selvyyttä osan alkuperään.
     
  6. linc-77

    linc-77 Gearhead

    Mulla oli mun Lincolnissa öljyvuotoa tossa tehostimessa, korjaamisessa ei muistaakseni ollu mitään ihmeellistä. Ainoastaan yksi huulitiiviste on sen kokonen ettei sitä löytynyt mistään vaan se piti teettää. Nyt tilanne voi olla parempi, tuosta on jo siis jokunen vuosi aikaa
     
  7. jeddah

    jeddah 2nd gear

    No niin justiinsa, voi vittulan väki :lol:
    Piti ihan käydä katsomassa, pääsylinteri on kyllä sopinut suoraan kiinni hydroboosteriin, mutta näköjään polkimen puolella rintapellissä on latikasta leikattu adapteripalikka...

    Taidan käydä siellä romiksella ihmettelemässä että mistähän vehkeestä tuo mahtaisi olla kotoisin. Jotenkin muistin että siellä purkaamolla lojuvassa 80-luvun Colony Parkissa olisi ollut samanlainen viritelmä, mutta ilmeisesti samaa on vain pääsylinteri.
     
  8. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Uppista tähänkin ongelmaan, hydroboosteri on Chevy Vanista :rotfl:

    Niitä onneksi löytyy romiksilta ihan omiin ja kavereidenkin tarpeisiin.
     
  9. mke77

    mke77 Gearhead

    multa löytyy tallista "yhden-buusteri-mallin" tiivisteet....jos haluat kokeilla/mittailla!! ei löydy helpolla(tai siis mää en löytäny/Tiivistekeskus ei tienny tommosia olevan) suomen maasta!! Jamant oy:llä(? Oulussa) on jotain mallia ollu koton hyllyssä...

    huulitiivisteitä tuumamitoilla....

    pariin letukan buusteriin nyt olen tiivikkeet paiskannu ja hyvä on tullu...toinen(95 crow-cap) jopa tuntuu ihan autolta kun jarrupoljin on kuten kuuluu.... eivätkä vuoda enää....crow-cap hukkas 1L/kk :rotfl:
     
  10. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Joo litran pönikkä mullaki on menny vajaassa kuukaudessa, täytynee ehkä tehdä jotain ennenkuin duunissa ja taloyhtiössä joku alkaa huomauttelemaan öljylammikoista... :)

    Käyn nyt jossain vaiheessa ensin irroittamassa toisen tehostimen, puran sen ja ihmettelen sitten mitä sillä tekisi.
     
  11. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Joopajoo nyt on tehostin vaihdettu... Voisi sanoa että on siinä kirveet ja kirosanat lennelly kun tuota vempelettä on tuohon autoon soviteltu. Aivan kamala viritelmä :eek:

    Loppujen lopuksi hydrauliletkun muutama peräkkäin liimattu sovite meni niin huonoon kuntoon että vuoti siitä pahemmin kuin vanhasta tehostimesta. Kävin näyttämässä hytikkaliikkeeseen ja kaksi äijää kävi nauramassa sille viritykselle, että eihän tämmöistä voi ollakaan... :rotfl:

    Kippasin sisään jotain vihreää GM-tehostinöljyä, jospa se pitäisi tiivisteet parempina kuin atf. Pumppu kuulostaisi elämöivän enemmän kuin dexronilla, kuuluisiko sinne sitä ihan kirkasta öljyä vai onko tuo samaa tavaraa..?
     

Kerro tästä muillekin!