fosforihappo?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 21.8.2005.

  1. kaitsu66

    kaitsu66 1st gear

    Tuli vaan mieleen että eikös fosforihappoa käytetä kasvihuoneviljelyssä kasteluveden pH:n säätöön ja lannoiteeksi? Jos näin oli, kannattanee kysellä ainetta esim Agrimarketista tai Maatalous-Otrasta, on litrahinta takuulla halvempi kun apteekissa. Tosin pakkauskoko on sitten tod.näk jotain 20 l:n kieppeillä...
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    fosforihappo

    Terve
    Jumbo 9 ruostepesu 5 litraa hinta 38,25€/astia
    - sopii erinomaisesti ruostepesuun. sisältää:n.75 % fosforihappoa, vähän suolahappoa, tensidejä. vettä sen verran että saadaan tensiidit sekoamaan.
    Jumbo 10 alupesu 5 litraa hinta 25,25€/astia
    - alumiininpesuun ja peittaukseen kiehuu valkoisena ja haisee pahalta.
    sisältää suolahappoa ja tensidejä.
    Hinnat ovat hylly hintoja ja sisältävät alv 22%

    Pyyrla Oy
    Jarmo Kuusamo
    040 587 0329
     
  3. Koistinen

    Koistinen 1st gear

    Ajamme parille tehtaalle kyseistä happoa muutamia kuormia vuodessa ja on varsin täräkkää kamaa kyllä. Purun jälkeen yleensä lirahtaa hieman kärrin päälle ja sen jälkeen kyllä paskat on hävinny pinnasta.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulle neuvottiin, että fosforihapposivelke ja huuhtele ja anna sitten kuivua. Happo reagoi ruosteen kanssa, mutta ei terveen oksidoitumattoman pellin, josta se on siis hyvä huuhtoa pois.

    Ja jos on peltiosia (varsinkin vanhat raakaovet), mitkä on iän ja säilytysolosuhteiden takia pintaruosteessa, ne kannattaa ensin naputella suoriksi ja sitten käyttää jossain pinnoittamossa happokylvyssä ja vaikka samalla sinkitä.

    Lähtee ruosteet sieltä sisältä, mihin ei mekaanisesti yllä hiomaan. Ja sitten pohjamaali ja maali päälle. Ja sinkkipeltiä mahdollisesti hioessa naamari naamalle, ettei vaan iske sinkkikuume.
     
  5. janiluo

    janiluo Gearhead

    Täällä näköjään tasaisin väliajoin sekotetaan keskusteluissa SITRUUNAHAPPO ja FOSFORIHAPPO

    Sitruunahappoaltaaseen (happamuudensäätöaine E330) upotetaan ruosteinen osa jolloin ruoste irtoaa ja lopuksi huuhdellaan vedellä. Aine ei ole pahaa myrkkyä vaan elintarvike laatua jota käytetään virvoitusjuomissa, ketsupeissa ym...

    Fosforihappo on syövyttävää happoa jolla fosfatoidaan metalliosia pysäyttämään ruostuminen. Veteen laimennettuna aine sivellään pintaan ja annetaan kuivua. Aine syövyttää myös ihoa joten älkää missään nimessä sumuttako sitä millään sumutinpullolla tai maaliruiskulla jolloin ainetta menee myös keuhkoihin. Fosforihappo neutraloidaan ruokasoodalla.

    Molemmat aineet syövyttävät myös sinkkiä ja betonia.

    Ihan vaan tiedoksi!
    :eek:
    - Jani -
     

Kerro tästä muillekin!