FXA Akkutyökalusetti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja palontie, 8.3.2017.

  1. palontie

    palontie Double Gearhead

    Aika halpoja koneita,onkos kukaan noita ostellut ja onko hintansa väärtti setti?
     
  2. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joo.. samaa itsekin jossain vaiheessa katselin.. olisivat halpoja. mutta kovin vaikea uskoa noihin korulauseisiin esim tehoista.. tuo 1/2" akku pultti kone kiinnostaisi heti jos tosiaan tekee 400nm väännön 50euron hintaan.
     
  3. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    400nm, onks se joku sormipyöritysvoima? Saa sillä ehkä venakopat irti. Jos pyöränpultteja haluu aukoo tms niin 800-900Nm vähintään, mieluiten lähempänä puoltoista donaa.

    Mikään ei pänni niin paljoo kuin pulttipyssy jolle pitää käsin tehdä esityö.

    Nythän näitä akkusysteemejä riittää, ensin oli clas ohlsonin Cocraft ja nyt FXA:n lisäks tokmanni myy Einhelliä.

    Liekö paljoa eroa, mutta kannattaa vertailla hinnat ja konetarjonta ennen kuin sitoo ittensä yhteen akkusysteemiin. Hermot menee jos joka laitteessa eri akut. Eritoten kannattaa laskea mitä maksaa että saa sen 2-3 akkua.

    Ite sidoin itteni vuosia sitten Milwaukeehen. Ihanan kallista. Mutta toimii.
     
    jj64 ja palontie tykkäävät tästä.
  4. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    En tiedä pyöränpultin avausmomenttia, mutta kiinnityksessä oikea momentti on noin 100-110nm alumiinivanteissa. Jos vedät johonkin 250nm momenttiin, niin menee vanteet paskaksi
     
    Karpov tykkää tästä.
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Kyllä on hyvin itellä riittäny Ryobin tuo pulttikone mikä lupaa 430nm tjsp?
    Äsken aukes just transportterista kampiakselin pultti sillä vieläpä, eli kyllä on tossa rahalle vastinetta ainaskin.
     
  6. urho3

    urho3 Gearhead

    Kannattaa ostaa tuuman paineilmakone jos jännittää että ei autosta pyörönpultit aukee. Ainaskin mulla on tuo 400nm akkuvehe vielä riittäny kaikkiin pultteihin.
     
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Pitää teiän aloittaa urakointi kun on hyvät vehkeet. Metabon 550nm paineilmakoneella ei aukee mikään joka on oikeesti kiinni ja just kattelin maailmalla kun akkukoneella vaihdettiin renkaita niin jokainen piti ensin laittaa käsin löysälle. Kaverin faija osti FXA seinävirralla toimivan pulttipyssyn ja ihmetteli kun ei sillä pyörän pultit auennutkaan.
    120-180 on virallinen kiinnilaittovoima, joissain nykyautoissa jopa enemmän. Mutta aukasu on ihan eri juttu. Kampuran pultit ei oo auenneet 800Nm pyssylläkään joskus on tarvittu 2 metriä jatkovartta. Mutta 1500Nm akkupyssyllä ei ole tullut vielä vastaan pulttia joka ei olisi auki lähtenyt, 10 millin pulttikin joko aukee tai katkee. Ja voiman säädöllä voi pyöritellä nätisti vaikka 5mm ruuveja.

    Akkupyssy on siitä hyvä, että kun lähtee auki niin ei ammu ruuvia ottaan vaan aukee rauhakseen, toisin kuin paineilmakoneella.

    Että hyvä jos toimii 400Nm halpapyssy ja lähtee vaikka kuorkin renkaat. Mutta ottaisin silti varauksella ettei tule pettymystä.
     
  8. xarper

    xarper Gearhead

    Erittäin tieteellisen kokeen tein vielä tossa joku aika sit kun olin ostanu ton Ryobin ja tutulla on varmaan kaks kertaa painavampi ja isomp Makita.

    Molemmat jakso aukasta kyllä toisen koneen loppuun asti kiinni vetämän mutterin ihan hyvin.
    Jollain M12 mutterilla/pultilla taisin testailla.
     
  9. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Itellä ja parilla kaverilla on makitan akkutyökaluja eikä oo tarvinnu pettyä. Mitä on noita ryobia käsissä pyöritelly niin ovat huomattavan paljon "halvemman" tuntusia käteen ja ergonomiasta nyt on turha puhua samana päivänä esmes makitan kanssa.

    Makitalla lisäksi vissiin aika pitkälti laajin työkaluvalikoima samoille akuille mutta jos ois otettava joku muu kuin makita ni sit kallistuisin kyllä milwaukeehen... hinta tosin on vielä suolasempi kuin makitalla :oops:

    Mutta suosittelen koplaamaan käsissä niitä vermeitä ja miettimään että millä kaluilla haluaa oikeasti jotain tehdäkkin ettei tuu pelkästään rakkoja käsiin ;)
     
  10. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Kannattaa etsiä käytettynä hyvä eli tarpeeksi vanha pulttipyssy ja unohtaa sähköiset. Bauhausin kompressoripaketin pulttipyssyllä ei tehnyt mitään mutta varmaan 60-70-lukuiset Atlas Copcot ovat osoittautuneet todella hyviksi löydöiksi, ovat lähes ikuisia ja jaksavat 50 litran kompurallakin tehdä hyvin kaikenlaisia töitä. Paineilmapyssyssähän nimenomaan on hyvä näppituntuma ja säädöt siihen, kuinka pultti lähtee aukeamaan.

    Niin ja oikeasti kaikki näkemäni FXA-työkalut ja tarvikkeet ovat kyllä aikamoista kuraa, en hankkisi... No jos vertaa Lidliin, jossa en edes asioi, niin ehkä ne laadultaan vielä ruokakaupan työkalutarjonnan voittavat. Sanotaanko vaikka, että jouduin viimekertaisen työni kautta vuoden asioimaan K-Raudassa päivittäin ja onneksi ei tarvitse enää toivon mukaan ikinä ostaa sieltä mitään.
     
  11. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Jep.Oon myös yrittäny säästää ja ostaa noita fxa:n paskoja...arvelin että ei nyt joku esim.talttapääruuvari voi olla niin ihmeellinen kapistus etteikö sitä halpismallia vois ostaa.

    Kuinka väärässä olinkaan...vittu että on ihan täyttä paskaa noi fxa:t.Ihan oikeestaan sama mikä härveli/työasu/yms. on kyseessä niin kyllä sen vaan huomaa miks ne maksaa puolet siitä millä voi oikeesti työskennelläkkin.Jopa ihan ruuvitkin voi olla täysiä paskoja:odroll:

    Ikävä huomata että alkaa tollanen halpisbuumi olla valloillaan vähä joka paikassa.Just joku ryobikin,kyllähän sillä varmaan harrastelee kerran pari vuodessa,mut jos oikeesti pitää töitä tehdä niin tommonen lentää kuikkaan ekana.Just tänään töissä sahalin oikeella puukkosahalla ja illemmalla kotityömaalla remonttimiehen ryobilla...on niissä vaan eroja.Ryobi painaa puolet mitä esim röessä olevat milwaukee tai dewalt...luulisin että jos sisällä pysytään ja rimoja vaan katkotaan niin tommonen halpispaska toimii ihan ok.Oikeisiin töihin oikeet työkalut.

    Työkalut on väärä paikka säästää.

    Edittiä sen verran että taitaa olla toi milwaukee tippunu kolmannesta kerroksesta katolta...ryobia en tiputtas edes vyötärön korkeudelta:rotfl:
     
    Muokattu: 9.3.2017
    jj64 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!