G30 kuorma-auto penkkien kiinnitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Keijjjooo, 8.10.2018.

  1. Keijjjooo

    Keijjjooo 1st gear

    Auttakaa tyhmää, auto on siis chevrolet g30 vm. 93 kuorma-autoksi rekisteröity. Jos haluan sohvan sivusuunnassa miten sen pitää olla kiinnitetty ja pitääkö olla vöitä? Entä kapteenin jakkarat? Onko penkkejen paikalla väliä? (Pitääkö olla tietyssä paikassa)
     
  2. paja1

    paja1 Double Gearhead

    se pitää olla kiinnitetty niin että se kestää. "maalaisjärkeä" sanoi mulle katsastusmies. ei tarvi vöitä noin vanhassa ja kuorma-autossa pehmeä penkki pitää olla matkustamon puolella. eikai siinä muuten mitään erityiskoordinaatteja ole? mulla tänäkesänä maahantulokatsastettu -93 G30 7h pehmeillä penkeillä,penkit pultattu lattiaan niinkuin vaneissa yleensä ja takapenkeillä ei vöitä.
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Sohvan sivusuunnassa? siis poikittain toiselle sivulle. Ei onnistu enää väittävät.
     
    KajS tykkää tästä.
  4. Bud Spencer

    Bud Spencer Gearhead

    Tee kulmasohva.
     
  5. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    KVG

    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19921256#Pidp447016816

    61 §
    Istumapaikat

    1. Auton istumapaikkojen määrää laskettaessa on kutakin henkilöä varten varattava vähintään 400 mm x 400 mm istuinpinta ja 500 millimetrin korkeudella istuimesta vähintään 400 millimetrin levyinen hartiatila. Istuimen leveys mitataan 100 millimetrin etäisyydellä ja hartiatilan leveys 50 millimetrin etäisyydellä selkänojan vastaavasta kohdasta.

    2. Takaistuimen katsotaan 1 momentin vaatimuksista poiketen riittävän kolmelle henkilölle, jos sen istuinpinnan leveys 1 momentin mukaisesti mitattuna on vähintään 1100 mm hartiatilan ollessa vähintään 1200 mm.

    3. Vapaan korkeuden kuormitetun istuimen pinnasta, mitattuna selkänojan suunnassa 100 millimetrin etäisyydellä tästä, tulee olla vähintään 850 mm. Istuimen selkänojan korkeuden tulee olla vähintään 500 mm.

    4. Auton alkuperäisille istuimille ei tässä pykälässä tarkoitettujen mittojen rajoissa saa hyväksyä enempää istumapaikkoja, kuin mille auton valmistaja on sen tarkoittanut.

    5. Jolleivät matkailuauton istuimet täytä tämän pykälän säännöksiä, niiden tulee täyttää matkailuauton istuimista erikseen annetut määräykset.

    64 §
    Turvavyöt ja niiden kiinnityspisteet

    1. Turvavyö tulee olla seuraavien autojen istuimilla:

    a) M1- ja N-luokan auton kaikilla istuimilla; sekä

    b) sellaisen M2- ja M3-luokan auton, jossa ei ole paikkoja seisoville matkustajille, sellaisilla istuimilla, joiden edessä 1,3 metrin etäisyydellä istuimen H-pisteestä ei ole toisen istuimen selkänojaa tai vastaavaa muuta vähintään 400 mm korkeudelle istuimen H-pisteestä ulottuvaa suojaa.

    2. Kolmen pisteen turvavyö vaaditaan seuraavien autojen istuimissa:

    a) M1-luokan auton kaikilla istuimilla mahdollista keskimmäistä istumapaikkaa lukuun ottamatta; istuimella, jonka vieressä on käytävä ja jonka pituussuuntaisen keskiviivan ja seinän tai oven väli on suurempi kuin 500 mm, riittää kuitenkin lantiovyö;

    b) kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin M2-luokan auton, jossa ei ole paikkoja seisoville matkustajille, etuistuimilla; ja

    c) N-luokan auton etuistuimilla, mahdollista keskimmäistä istumapaikkaa lukuun ottamatta.

    3. M1-, N1- ja kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin M2-luokan auton etuistuimen ulommaisten paikkojen vöissä on oltava kelauslaite. Autorekisterikeskuksen ajoneuvohallinnon yksikkö voi erityisestä syystä sallia auton varustamisen nelipistevyöllä tai vyöllä, jossa ei ole kelauslaitetta.

    4. Turvavöitä ja niiden kiinnityspisteitä ei kuitenkaan vaadita sivulle tai taakse suunnatulla istumapaikalla, ei myöskään tilapäiseen käyttöön tarkoitetulla, kokoon taitettavalla istuimella.

    5. Turvavöiden kiinnityspisteiden, N1-luokan autosta M1-luokan autoksi muutetun auton sekä M2- ja M3-luokan auton muita kuin etuistuinten turvavöiden kiinnityspisteitä lukuun ottamatta, tulee vastata EY:n neuvoston moottoriajoneuvojen turvavöiden kiinnityspisteitä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä antaman direktiivin (76/115/ETY) vaatimuksia, sellaisina kuin ne ovat muutettuina direktiivillä 82/318/ETY, E-säännön n:eek: 14/02 vaatimuksia tai standardin FMVSS 210 vaatimuksia. Turvavyön kiinnityspisteiden tulee autossa, joka otetaan Suomessa ensi kertaa käyttöön 1 päivänä heinäkuuta 1997 tai sen jälkeen vastata edellä tarkoitetun direktiivin vaatimuksia sellaisina kuin ne ovat muutettuina direktiivillä 90/629/ETY. Edellä 1 momentissa tarkoitettu H-piste määrätään sanotun EY-direktiivin tai E-säännön mukaisesti.

    6. Turvavöiden tulee vastata EY:n neuvoston moottoriajoneuvojen turvavöitä ja turvajärjestelmiä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä antaman direktiivin (77/541/ETY) vaatimuksia, sellaisina kuin ne ovat muutettuina direktiivillä 82/319/ETY, E-säännön n:eek: 16/04 vaatimuksia tai standardin FMVSS 209 vaatimuksia. Turvavyön tulee autossa, joka otetaan Suomessa ensi kertaa käyttöön 1 päivänä heinäkuuta 1997 tai sen jälkeen, vastata edellä tarkoitetun direktiivin vaatimuksia sellaisina kuin ne ovat muutettuina direktiivillä 90/628/ETY. Muun kuin kuljettajan istuimen turvavyön saa muuntaa Autorekisterikeskuksen ajoneuvohallinnon yksikön hyväksymää mallia olevaksi kahden lapsen käyttöön sopivaksi ankkurivyöksi.
     
  6. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    oma tulkinta ko. lakitekstistä
    Penkkien paikoista ei ole määritelmää.
    Turvavyöpakkoa ei ole.

    Tais mennä jopa niin että jos laittaa turvavyöt niin pitää saada hyväksyntätodistus niiden kiinnityspisteistä valtuutetulta maahantuojalta.
    Eli jos penkissä on kiinteät vyöt ja haluat pitää ne. Niin laita jotkin istuinsuojat niiden päälle katsastuksen ajaksi ;)
     
  7. paja1

    paja1 Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!