Gallup: millä ajat talvella?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rautasydän, 13.1.2014.

 1. litres

  litres 2nd gear

  Ford Ka
   
  leivonharri tykkää tästä.
 2. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  Ihan ookoo valinta varmaan, itsekin ajelin monta talvea (ja tietysti kesää) tuolla nyt tallissa tulevaisuuden suunnitelmia odottavalla ZT-T: llä.
   
 3. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Kaipa sitä ajellaan tolla vollella mikäli ton lodjun saa kuntoon ennen lumia... uudet talvinakitkin kun tuli jo ostettua :oops:
   
 4. slant six

  slant six 3rd gear

  Kyllä minä ainakin pystyin 69 a koppa Moparilla noin kymmenen talvea ajelemaan. Aina takuuvarma käynnistyjä ja lämminkin. Ei myös koskaan ojaan vienyt minua. Jos se amerikan lumi on sitten jotenkin erilaista kuin meillä täällä.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 5. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Niin. Nykyautoihin tottuneelle se voi olla kulttuurishokki, kun puuttuu ABS, ESP, DSG, luistonesto ja ledilamput, mutta todellisuudessahan autoilla on ajettu talvisin niin kauan kun autoja on ollu olemassa. Ehkä sitä vois verrata taloihin; ihminen voi asua uudessa talossa jonka nurkissa ei vedä ja lämpötila on tasainen ympäri vuoden, saunat ja muut lämpenee sähköllä jne. Tai sitten vanhassa talossa jonka puulla lämmittäminen ja kunnossapitäminen vaatii erilaista asennetta.

  Ehkei vielä tulevalle mutta jos seuraavalle talvelle ois tuo Volvo myyty ja joku 60-70-luvun jenkkiauto tulis talviautoksi tilalle. Sen verran tietysti autoja säälin etten kovin hyväkuntoista tai haluttua mallia ala talvikäytöllä turmelemaan. Mutta joku vähän lauletumpi tai muuten "pilattu", vähän yleisempi jenkki siihen soveltuis. Eiköhän nuita oo Aspeneitakin tuotu tuhannen kappaletta Suomeen uutena? Tai sitten ihan kunnolla laulettu auto jossa kuitenkin tekniikka pelaa sen verran, että sillä tohtii talven läpi ajella. Siinä ei parin talven suolakylpykään tee enää mainittavaa vahinkoa kun kori on jo ennestään riittävän rujossa kunnossa.
   
  Roberto ja leivonharri tykkäävät tästä.
 6. mpower

  mpower Gearhead

  Mersu kuskaa kesät,talvet
  luottopeli,parempi kuin Valmet.

  Avaimesta kun vain kääntää,
  turbo diesel hyvin vääntää!

  Takaveto,ainoo oikee,
  mää siis onnest soikee!

  Mersu minne vain kuskaa,
  ajo ei oo mitään tuskaa!

  Aijaijaijai,enenpään en nyt pystynyt kun ei ollut Hennessyä! :p
   
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Vaan niin hyytyy ja ryytyy kun nafta jäätää ja katsojia kimpusta häätää :poff:
   
  wilburi ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 8. mpower

  mpower Gearhead

  Runoilkaatte muutkin,semmonen loppusointu olis kuitenkin hyvä!
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 9. Jaccez

  Jaccez 3rd gear

  Varmaan samoilla kamppeilla mennään kun viime talvena. Eli B Ascona ja vanha Subaru Legacy.
  Meinasin vielä Mantaan ruuvata nastarenkaat alle mutta ei sitä kyllä ainakaan suolapaskassa viitti liottaa.

  Jenkki ollu viimeks talviautona vuonna 2012-2013...
   
  Jooli tykkää tästä.
 10. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Clio vm 2016.
   
 11. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Melkeimpä kannattaisi hommata (jos budjetti antaa periksi) joku everybodys' darling. Joku '65-'66 Mustang olis ideaali. Jos korroosio tai penkka aiheuttaa peltivauriota, olisi se helppo korjata valmiilla osilla. Tekniikkaan sais vaikka ja sun mitä kaupasta. Ja jos menee lopullisesti pilalle, niin tietää, että näitä riittää.
   
  Holley tykkää tästä.
 12. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Joka talvi eri peli ollu alla.. Eli millä milloinkin!
  Viime talvena Pajero ja Suburban ja lopputalvesta -88 Camaro, edellisenä ML-mersu ja Hilux, joita ennen oli edellinen Suburban, jota ennen ajelin Sedan Capricella, Vojakkerilla, K2500 Pickupilla, Grand Cherokeella..
   
 13. TwistOla

  TwistOla 3rd gear

  Volvo 945. Pari kuukautta ajellu wiinan woimalla, saas nähdä miten talvella käyttäytyy. Kovemmilla pakkasilla vähän 98 sekaan, ni ei pitäis olla starttiongelmia.
   
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  Auton omalla eculla? Cold start re85 boksilla lähti -25 etanolilla vielä hyvin auto käymään. Toki jos nurkka ajoa talvella vaan niin kannattanee bensaan siirtyä vaikka etanolilla toimiskin. Menee aika +-0 säästön suhtee
   
 15. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Tästä oli (täällä vai mersufoorumilla, en muista) puhetta. Kun mersu starttaa niin kauan että lähtee käyntiin ellei käännä virtoja pois, niin vaikka minulla pitäisi olla sellainen kylmäkäynnistyksen oppiva etanolisysteemi (eFlexFuel), niin oppiiko se sitten jos joutuu kääntää virrat pois? Taitaa se jonkun 15 s jälkeen luovuttaa jos ei käynnisty, jos akkua ja kuskin pokkaa riittää sinne asti.
   
 16. ramman

  ramman Gearhead

  9-5 aero saapilla tuli pari talvee ajeltua pelkällä viinalla. Ei ollut ikinä mitään ongelmia käynnistymisen kanssa tai muutenkaan. Lähti ihan normisti -25 asteessa käyntiin. Helvetinmoinen pöllyhän tosta etanolista pakkasella lähti, mutta eihän se menoo haittaa.
  Mie tolla saapilla muuten ajelin jonkun 60-70 tuhatta käytännössä pelkästään etanolilla. ei tullu bensaa tankattua ku pari kertaa pieni määrä ja hyvin toimi vaikka jotkut suosittelee ajelemaan pensalla välillä.
   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Eikös se ole oppinut jo ajat sitten ettei se nyt joka startilla uudestaan mieti? Riippuu toki boksista.
   
 18. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Niin sitähän mää tässä kyselen, että oppiiko jos tosikylmässä startissa ei meinaakaan lähteä käyntiin ja joutuu kääntämään virrat pois. Ehkäpä sitten jos pikkuhiljaa kylmenee ja se siinä myös pikkuhiljaa oppii. Noh, talvella selviää.
   
 19. TwistOla

  TwistOla 3rd gear

  Volvossa on eFlexfuelin boksi. Laitoin tämän, ni voi huoleti ajella bensalla, jos ei etanolia ole saatavilla. Etanolin talviominaisuuksista olen tarkkaillut Volvo-foorumia (VRCF ry) parikin vuotta.
   
 20. rusty rocket

  rusty rocket Gearhead

  Vielä pari viikkoa sitten ajattelin, että ensi talvi mennään vielä samalla kulkupelillä, millä kolme aikaisempaakin talvea, eli -03 Toyota Corollalla... Mutta kuinkas sitten kävikään, parin, vähän ex-tempore tyyliin tehdyn autokauppa kierroksen ansiosta enstalvi ajellaankin sitten vuoden 2012 Toyota Urban Cruiserilla
   

Kerro tästä muillekin!