Gen2 RAM 2500 ääntää 4wd ajettaessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Kiivi, 20.2.2021.

 1. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Elikkäs kovalla lumipyryllä ajelin overdrivella 4wd päällä, aina kaasua antaessa kuuluu wow wow.. samanlainen ääni ku laakeri olis menossa.
  Ääni poistuu kun päästää kaasulta, tai kun ottaa overdrive pois. Takavetosena ääni ei kuulu ajaa sitten kuinka tahansa. Muuten pitää pientä tärinää, mutta epäilisin kardaania, joko kannatinlaakeri tai ristinivel. Onko ideoita? Oma RAM -tietämys on melko pientä vielä tässä kohdin..
   
 2. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Etukardaanin tuplaristikon tukilaakeri...
   
 3. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Itseasiassa mulla repeytyi kardaani etuaksilan puolelta irti pihanopeuksissa kun pultti petti. Huoltomies huomasi että kardaani oli ajettu joskus aiemman omistajan taholta mutkalle, tuumasi että tämän vuoksi rikkoontui alunperinkin. Kardaani oikaistiin ja eteen uusi ristinivel ja ruuvisarja.

  puhutaanko nyt siis jakolaatikon etukardanin laakerista?
   
 4. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ite etin pitkään syyllistä. Olin jo vaihtanut takakardaanin paskat ristikot kun vollaus alko sitte uudestaan. Välillä hävis ja tuli uudestaan wow-wow-wow. Ameriikan joen pyhiä kirjoituksia luin ja ne painiskeli samojen ongelmien kanssa monetkin. Vaan pähkäilin pyörän laakereita vaan niissä ei. Sitte vaihoin etuvetareitten ristikot kun nekin oli lopussa. Sitte otin etukardaanin pois ja loppu. Etummainen ristikko täynnä ruostetta ja paskaa. Vaihoin siihen kaikki ristikot ja tukilaakerin. Äänet hävis vaan etummaisen ristikon yks muovi suoja halkes omaa tyhmyyttäni. Rupe vollaamaan kun ollu muutaman kuukauden paikoillaan syksystä lähtien. Uus ristikko on kyllä hankittu vaan ei päällä että oisko männy sinne jo kuraa ja siitä ääni vai? Yks kohta kerrallaan tarkistettava ja todennäköisesti se viimeinen missä vika löytyy...
   
 6. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Edellisen omistajan viimeisimmässä huollossa lukee jakolaatikon vaihto.. oliskohan kierossa ollut kardani aiheuttanut aiemminkin ongelmia

  Noita Jenkkien touhuja ku kattoo ni suosivat vaihtamaan kaikki laakerit kettinkiä myöden aina jos lähtis irrottamaan/avaamaan jakolaatikkoa.. mitäs itte ootte tämmösestä mieltä?
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ne repair kitit ei tainnu olla kamalan kalliita mutta se morse ketju tais olla. Taitaa jäähä osalla vaihtamatta sen takia.
   
 8. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Ja kiinan halpisketju ei kestä, Morse-ketju kestää, mutta on kallis... Mutta kukin rikkoo omiaan miten lompakko kestää...
   
 9. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Ensin kannattaa tsekata etukardaanin pultit jakolaatikon päästä.
  Omassa oli kaks kadonnut ja kaks löysässä kun aikoinaan ostin.
   
 10. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  joku 150€ olis jenkeissä setti.. en tiedä missä valmistettu mut pelkkä kettinki olis rockautossa 100€ about.. kyl varmaan pitää vaihtaa kaikki ku ottaa irti.. on sit katottu kerralla mahdollisimman hyväks ja saa poissuljettuu ongelma-alueita.
   
 11. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Mulla viikko sit oli irti vetari ku se oikaistiin ja vanhoilla pulteilla laitettiin kiinni tuplaristikon päästä kaikki 4 pulttia.. ennen oikaisua en erottanut ääntä ku vaihdettiin samalla ihan paska pyörän hubi eteen.

  Nyt huomasin et vuotaa takaa renkailta molemmin puolin jonkin verran nesteitä, epäilen että öljyä. Täytyy tilata aksilallekin ulommat laakerit ja tiivisteet. Ei oo onneks pahan hintasia. Huoltaa diffiksen puolen sit jos on joskus syytä. Uus tiiviste toki siihenkin pitää vaihtaa jo nyt ku avataan pannu.
   
 12. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Kannattaa myös tarkastaa etukardaanista että liuku on oikeassa vaiheessa. Mulla paloi parikin ristikkoa ja kolmannella ristikolla päätin vaihtaa koko kardaaniin ristikot. Olin puolet purkanut tuplaniveltä kun vasta siinä kohtaa tajusin, että liuku oli pykälän tai kaksi väärässä vaiheessa, eli se eturistikon haarukka oli vähän väärässä asennossa tuplanivelen ristikkoihin nähden.
   

Kerro tästä muillekin!