GM -60 lukuisten max alapallon väljyys ja katsastus

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja haapis41, 19.7.2017.

 1. haapis41

  haapis41 3rd gear

  Tilasin aikonaaan omaan 63 corvairiin ebaysta käyttämättömän nos alatukivarren ja kun tuli mittasin pysty väljysta n. 0,5-0,6 mm ,joka tuntui reilulta...laitoin myyjälle palautetta että muuten hyvä mutta valmiiksi väljä josta seurasi pitkäkirjoitus takaisin.
  Etsittyäni löysin tiedoston jossa käsitääkseni on 60-63 corvair max väljyys 3/32" eli 2,38mm ja 64 uudemmissa corvair ,tempest ,corvette 1/16".
  Meneekö homma noilla oikeesi esim. katsastuksessa vai revitääkö juuri maalatut osat irti ja vaatii että ei väljystä...kokemuksia ?.
   
 2. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Kyllä asiansa osaava katsuri tietää, että jotkut alapallot tutkitaan kuormitettuna.
   
 3. starcraft

  starcraft Gearhead

  Parinkin eri katsastusmiehen kanssa oon jutellut nivelistä ja ne on mulle kertonut että pysty väljyys on sallittua. Joskus kävi niin että yksi katsuri meinas pompauttaa vanin molempien yläpallojen väljyydestä. Sitä tuli toinenkin katsuri ihmettelemään ja totesi vaan ettei oo liikaa välystä kun on vain pystysuunnassa väljystä. Ja kyseinen auto katsastettiin vielä monta kertaa samoilla palloilla, eikä ollut mitään ongelmaa.

  Mun käsityksen mukaan noissa nivelissä on jousi siellä nivelen sisällä, joten ei oo tarkoitettukaan 100% välyksettömäksi. Jos on rasvattava nivel niin rasvaprässillä rasvaa sisälle niin voi välys kadota.
   

Kerro tästä muillekin!