Gm 8,5 10 pulttisen lukot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Ponu84, 13.10.2020.

 1. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Todella nopea ja näppärä.
  Ei ole mitään säädettävää itse lukossa ja palat menee paikalleen melkein väkisin oikein.
  Moparin 9 1/4":n tuon tuuppasin.
  Jos ristitapin lukitusruuvi aukeaa suosiolla, eli on oikea työkalu ja ei ole katkennut, auto on ajossa puoli tuntia asennuksen aloituksesta.
   
 2. Ponu84

  Ponu84 2nd gear

  Joo tuollaista tarjoteltiin us partsilta,jäin vaan tuumailemaan juuri tuota että sen saa sinne väliin tyrkättyä ilman että tarvii koko perää lyyä levälleen
   
 3. rotax

  rotax 1st gear

  Oli tollanen -90 luvulla kokeilussa ,,paukkuu joka mutkassa ,ei ollu montaa päivää kun otin pois. En ehkä laittas katuautoon.

  Käytettynä ostin ja n:300 markkaa maksoi.
   
  ossa250 tykkää tästä.
 4. anttikristus

  anttikristus Gearhead

  Kahteen 10-pulttiseen oon laittanu Eatonin posi/limited slipin, ja hyvin on toiminu normaalissa ajoautossa. Liukkaalla pito on heti pelissä ja paremmalla pidolla ottaa sen tiukemmin, mitä enemmän antaa voimaa. Ei nyi tai töki. Mitään kuminpolttovehkeitä nuo ei oo ollu, ettei siinä mielessä kokemusta. Öljyjä oon aina silloin tällöin vaihdellut; normiöljy + erillinen lisäaine.
   
 5. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Lainataanpas vähän aihetta.
  Olikos GM:n 10 pulttisessa BOP perässä jotain rajoitetta jos vaihtaisi 2.7... välityksen johonkin 3.3 / 3,5 välitykseen. Onnistuuko suoraan vaihtamalla vain välityksen vai joutuuko vaihtamaan kaikki sisuskalut?
   
 6. 383

  383 Gearhead

  Muistaksen joutuu vaihtamaan lukon kanssa
   
 7. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Taitaa mennä sisuskalut uusiksi: https://www.hemmings.com/stories/article/b-o-p-rear-axles
   
 8. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Nyt voin puhua paskaa, enkä rehellisesti jaksa tarkistaa, mutta muistaakseni 2-series geareista 3-seriesiin mentäessä oli just niin päin et pinioni pieneni, ja siihen saa sit spacerlätyn ostettua, mikä pultataan lukkoyksikköön/ carrieriin ( series 2), joka sitten tuo taas kaiken hammaskosketukseen ( eli series 3 välitys, series 2 carrierillä+spacerillä).
   
 9. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Taitaa 2.41 ja 2.56 vaatia tuon spacerin,mutta 2.73:ssa on saman paksuinen case kuin 3 series välityksissä?
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 10. Hai

  Hai Double Gearhead

  Ilmeisesti kyse on 8.2" BOP perästä, kun 8.5" O perässä on 12 pulttia luukussa.

  -8.2" BOP perässä 2 carrier on 3.23 asti ja 3 carrier 3.55 ylöspäin.

  -2 carrier välityksiä on 2.56, 2.79, 2.93, 3.08 ja 3.23
  Kaikki aftermarket välitykset tuntuvat olevan 3.55 -> ja vain 3 carrierille. Ei siis sellaisia "läskejä lautasia" (3.23-> välitys 2 carrieriin) mitä saa Richmondilta 7.5" 10 bolt Chevy perään.

  Vaihto 3.23 välitykseen on helppo, kunhan sen alkuperäisen jostain löytää.
   
 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  BOP 8.5 10-pulttinen, type-o on eri perä, vanhempi.
   
 12. Turnn

  Turnn Gearhead

 13. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Posi-tyyppisen lukon laitoin minäkin pickupiin alkuperäisen govlockin tilalle. Ei ole liukkaalta vielä kokemusta ja muutenkin on kilsoja vähän mutta selväksi on tullut, että pitää. Ei metelöi eikä töki. Soralla olen kokeillut ja niin, että toinen pyörä on soralla ja toinen asfaltilla. Huima ero alkuperäiseen. Ei tosin ole varmuutta alkuperäisen toimivuudesta ylipäätään (tai edes siitä miten tuollaisen käkikellon pitäisi toimia) mutta ehjältä näytti kun murikan irroitin.
   
 14. jus57

  jus57 Gearhead

  Mites tuo 10 pulttinen 8.5” käkikellolukko kun ei lukko mene päälle ni onko siihen mitään tehtävissä? Nähtävästi levyt loppu ja jostain kuulin ettei ole vaihdettavissa…
  Budjetti projekti kyseessä.Pojan C1500 pikkis..
   

Kerro tästä muillekin!