GM perän korjauslaakeri kokemuksia ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Kosusenpertti, 18.5.2013.

  1. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Kiitos 7.5" perän pukkien momentista.

    Pistetään nyt uusi kysymys tähän samaan.

    Eli minkälaisia kokemuksia on noihin GM:n periin tarkoitetuista korjausmallin pyöränlaakereista. Lähinnä kiinnostaisi, että tarvitseeko tehdä jotain työkaluja asennusta varten vai meneekö ihan jollain holkilla naputtelemalla. Selviää titysti tämä viimeistään kun alkaa asentamaan, mutta onhan se hyvä joskus jotain etukäteenkin tietää. :lol:

    Vanhat laakerit ei lähtenyt kuin koolin halkaisun jälkeen..

    Ja perähän on tuo GM 7.5"
     
  2. Substitute

    Substitute Gearhead

    Re: GM 7.5" perään momentti tietoa?

    79 Olds Chassis service manualin mukaan 7,5" c-sokkaperän laakeripukit 75Nm.
     
  3. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

  4. Caideman

    Caideman 1st gear

    Ei se sen kummallisempia työkaluja tarvi, kuin että lyöt sen tasaisesti, vaikkapa jonkin teräslevynpalan kanssa paikoilleen ja muistat laittaa hieman hyvää silikonia ulkokehälle ennen asennusta, niin vuotoriski pienenee.
     
  5. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Ihan p*skaa ne "korjauslaakerit", siirtävät vaan väistämätöntä hetkeksi tulevaisuuteen. Mutta joo, jos ei oo vaihtoehtona vetarin uusiminen niin päässee sellaisella radalle hetkeksi. Tsekkaa ettei vetarin pinta ole pahoin ruosteessa navan juuresta, lakrun (erittäin kapea) tiiviste tulee yleensä sellaiseen kohtaan johon ei alunperin osu mikään ja sen tietää mitä siinä käy.
     
  6. Qjet

    Qjet 1st gear

    Taitaa olla ainakin jo 6. kesä/ajokausi alkamassa noilla korjauslaakereilla. Yhteensä useampi kymmenentuhatta kilsaa on niillä jo menty. Mulla toimineet hyvin.
     

Kerro tästä muillekin!