GM TBI bensanpaine vakiona + paineenkestävyys.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tanari, 26.3.2005.

  1. tanari

    tanari 1st gear

    elikkäs mihinköhän paineeseen tuo alkuperäinen paineensäädin bensanpaineen säätää? Mulla on tossa bensapumppu mistä irtoo 6bar paine ja tuottoo riittävästi, mutta kestääkö toi paineensäädin tuon paineen, vai pitääkö pistää erillinen paineensäädin. Millasestakohan paineesta noi tbi suuttimet pitää?
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Vakiona 9-12psi, voi nostaa 13-14psi ja vakio pumppu tuottaa max. 16psi, suuttimista en tiedä.
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Nuo TBI:n bensanpaineet ovat todella alhaiset.

    Vakio toimintapaine on 9 - 13 PSI = 0.62 -0.9 bar

    Max. paine on vain 15 PSI = 1.03 bar

    Eli liikutaan todella alhaisissa paineissa...varmaan vähemmän kun jossain 1.3 Corollassa mekaanisella pumpulla...

    Jenkit suosittelevat sen nostamista ylärajalle 15 PSI viritetyissä moottoreissa ja polttoainepumpuksi pitäisi valita tuotoltaan sellainen.että paine myös pysyy hyvin siellä...siihen pystyynee kyllä melki pumppu kun pumppu...suosivat Wallbro 190 pumppua,jota olen harkinnut itsekin.

    TPI koneessa paineet luokkaa 50 PSI (yli 3 bar) eli melkoinen ero,mutta TPI:n pumpunkin voi laittaa,sillä paineensäädin kierrättää ylimääräset takaisin tankkiin paluulinjaa pitkin.

    Ahtimien kanssa TBI:n paineet nostetaan esim Whipplen ruuviahtimella 12 -13 PSI tyhjäkäynnillä ja kaasupohjassa 17 - 18 PSI...jenkit yleensä suosittelevat jotain 20 - 25 PSI ahtimen kanssa.
    Ahtimen kanssa paluulinjassa on ylimääräinen ahtopaineeseen reagoiva paineensäädin,joka nostaa paineita ahtopaineen ohjaamana.

    Viritettyihin TPI moottoreihin tarkoitetut pumput tuottavat suurtehopumput tuottavat yli 255l/h ja paineet luokkaa 90 - 110 PSI eli vastaa jotakin sinun pumppuasi...

    Mitä tulee suuttimien paineen kestoon niin tuskimpa ne tuota 6 bar painetta suoraan kestävät tiputtamatta,mutta onhan siellä paineen säädin joka laskee painetta...eräässä off road pelissä jossa on 350 TBI kone on käytössä BOSCH:n pumppu ja paineet nostettu kuulemma melko korkealle (en tiedä minne)...kehui toimivan hyvin ilman ongelmia vanhalla FHRA:n keskutelu palstalla.
     
  4. tanari

    tanari 1st gear

    kiitoksia tiedoista kaikille vastanneille! olisko kellään myynnissä sitten polttoainepumppua mikä olis passeli tuon tbi:n kanssa, mieluusti käytetty ja edullinen :lol: toimivuus olisi tietty myös plussaa :eek:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mites TBI:stä pystyy mittaamaan polttoaineen paineet, kun se reguhan on siinä läppärungossa kiinni?
     
  6. subu-96

    subu-96 3rd gear

    Mulla olis -95 TRANS AMIN LT1 bensapumppu tankkiin tuleva aivan uusi !
     
  7. All4x4

    All4x4 1st gear

    Mites tuota painetta voi sit säätää korkeemmaks???? En ole vielä perehtyny laitteistoon juuri lainkaan, mutta tulee HYVIN ajankohtaiseksi näinä päivinä ja paineen nosto + noin 1,5"-2" spaceriä myös mietiny ja uutta nokkaa samalla.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Otat alkuperäsen säätimen pois ja laitat esim. FSE:n paluulinjasäätimen.

    MopoSportista saa. Tavalliseen vaparikäyttöön 1-kalvonen ja jos joskus tulee ahtimia niin sitten 3-kalvonen. Ei oo isoo hintaeroo.

    JariV (en jaksanu kirjautua)
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo kannattaa tosiaan kokeilla iskee akkuun kiinni ja antaa huutaa sen siinä pöydällä nöin kaksikymmentä minuuttia, jos pumppu huutaa aluksi hyvin ja pysähtyy noin viiden-kymmenen minuutin kohdalla, oli pumppu ehjä. Sitten vaan rahat tiskiin.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko näillä pelleillä pesä jossain?

    Missä kohtaa tuossa JariV:n viestissä sanottiin, että se pumppu pitäisi testata kuivana? Oletko koskaan kuullut besaletkusta? Entä kanisterista?
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Noh noh, ei imuroida palkokasveja hengityselimiin, viestin sanoma oli että ei kannata käyttää pumppua kuivana, hajoaa tosi nopsaan, jopa sekunneissa! Kaikki palstaa lukevat eivät sitä kuitenkaan tiedä.
     

Kerro tästä muillekin!