Goosenec asuntovaunu tai traileri

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja julang, 7.6.2007.

 1. HRTP

  HRTP Gearhead

  arvaa vaan muistinko ottaa :oops: :lol: kyllä se oli niin ihmeellinen näky mutta eipä se vaunu ollut kyllä edes ramissa enää kiinni,on kuulemma ainoastaan kesäkäytössä 8)
   
 2. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Mua on aina kummastuttanut mistä nämä trailer parkit ilmestyvät. Porukka siis asuu noissa vaunuissa mitkä on pysyvästi liitetty vesiputkiin ja sähköihin vai? Onko se halvin asumismuoto vai mikä sen selittää?
   
 3. O.J.

  O.J. 3rd gear

  Kuuluuko tälle asialle mitään uutta? :eek: olisi aika helmi nähdä vaikka kuvakin tuosta viimein Suomen reksiteriin saadusta yhdistelmästä... Paljonko kokonaismassa; millä kirjaimella kuskata saa, CE vai C1E?
   
 4. HRTP

  HRTP Gearhead

  ei ole vielä tullut kopioita papruista mulle miten on saatu leimalle :( Kuvat olis kyllä kivoja mutten huomannut niitä silloin ottaa,kiinnosti enemmän tuo ruljanssi vaan miten on saatu leimalle,mutta sen muistan että vaati tuon C1E kortin että saa vetää tiellä
   
 5. Scottsdale1980

  Scottsdale1980 1st gear

 6. Gummisti

  Gummisti 3rd gear

 7. freeride

  freeride Gearhead

 8. uazmies

  uazmies 3rd gear

  Noh, miten on?

  Itse olen ollut tuonne ruotsiin yhteydessä ja kustannusarvio sille että mun silveradon perään saa laillisesti kiinni laillisesti suomeen leimatun fifth wheeler camperin oli 15-20t€...

  Kallein osa siihen oli juurikin ne E-hyväksytyt jarrut.

  Edulliseen rekisteröintiin johtavasta vihjeestä on luvassa palkkio. :D
   
 9. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  mitä toi hinta kattoi? halvan trailerin, rahteineen ja nää e-hyväksyntä sekoilut vai? eihän se ois kallistaa. myis kämpän niin noitahan vois ostaa vaikka kuinka monta :poff:

  Sitten sinne perään vielä tappi, ja joku normi-keksiakselikärry perään, jossa ois sauna. siin ois perus-bürstnerin ikkunasta kiva katsella, ku toinen ajais semmoisen moduulin viereen :rotfl:
   
 10. uazmies

  uazmies 3rd gear

  Ei kun se hinta kattoi vaan nää sekoilut, eli vetokytkimet, autoon kompuran ja tarvittavat venttiilit ja kärryyn sitten ilmatoimiset jarrut, pieni viiden tonnin haitari tulee siitä tarviiko akselit vaihtaa kokonaan vai ei. Ja kaikissa kallilla puikolla lyöty E-merkintä... :mad:
   
 11. bbford

  bbford Gearhead

 12. bbford

  bbford Gearhead

 13. Gummisti

  Gummisti 3rd gear

  Se on sähköjohto ei paineilma, omassa autossa oli samas paikas sähkötöpseli sisälokaris.
   
 14. kostaja

  kostaja Gearhead

  omassa autossa F250 on sähkökompura joka tuottaa paineen jarruille.Neste jarruista haara jarrupaineensäätimelle mikä säätää paineen.
  Konttorilla selvittelin kekkosslovakian vaatimuksia ja pitäisi olla joku jarrusoveltuvuus? laskelma ja E hyväksyntä kytkentä laitteissa.Ei kumpaakaan löydy mutta kyllä tossa on vielä leimaa vetää
  muualla Eu:ssa.Lavalla kaksi erilaista vetopöytää pikalukituksella.
  (made in usa)

  Belgiassa Spa:n varikolla kattelin syksyllä vaihtoehtoja ja oli iveco ilmajarruilla ja kärryssä jarrukellot.
  F-250 samoilla osilla kuin oma.Oli kylläkin e-lätkä kärryn vetokytkimesä,lavalla vain kuula/tappi.Kärryssä tavalliset akselit ja vaijereita käytti jarrukello
  Sitten oli uudehko Rami jossa sähköjarruilla jenkki kärry ja kärryssä oli e-lätkä?!? Ja nää oli Saksan ja Belgian kilvillä.

  Mutta kun täällä tyrkytät niin pitää olla jos jonkinlaista lappua...

  Oli haaveena tehdä kunnon varikkokärry ton Fordin perään mutta nyt en ole viitsinyt edes rekisteröidä Suomeen.Jos tekisi kärryn ja kävisi kilvittämässä esim.Hollannissa mutta eipä auta kun ne silti vaatii niitä täällä papereita.
  Voihan tolla vedellä muualla Euroopassa joten hyvä syy siirtyä ulkomaan kisoihin...

  Tähän kun löytäisi ratkaisun niin voisi yleistyä liikenteessä.Toi 5th wheel camperi suosittu euroopassa ja näkyy olevan ihan Jenkki kärryjä sähköjarruilla...
   
 15. arzi

  arzi Gearhead

 16. palik

  palik 1st gear

  mielenkiinnolla olen tätä juttua lukenut ja itseäkin on alkanut kiinnostamaan kyseinen yhdistelmä :eek: mobile.de kun kävi selailemassa sieltähän löytyy MB Sprinterin alustalle tehtyjä vastaavia ns.normi vetopöytä autoja ja niissä näyttäs olevan paineilmajarrut et tuli vaan mieleen jos se on hyväksytty saksassa niin ei luulisi olevan vaikea saada noita E hyväksyntä lippusia ja lappusia noille katsastus herroille tänne suomeen... :) eihän se mikään jenkki systeemi ole ku on mersu mut kuitenkin
  :poff: :poff:
   
 17. 429

  429 Gearhead

  en tiä onko tästä mitään apua,kun en jaksanu lukee kaikkia viestejä.
  mutta isoisä teki asuntovaunuja suomessa 60-70 luvulla ja yhdessä mallissa oli sähköjarrut.

  (ostetaan OM-merkkiset vaunut ,kaiken kuntoiset)
  050-5557549
   
 18. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

  jostakin olisin kuullu myöshuhua et sähköjarrut käy tääläkin...

  ja tossa yks kaveri kysy juuri dodgesta sitä sähköjarruhärpäkkää kojelaudan alta.
   
 19. freeride

  freeride Gearhead

  järvenpääläisellä pro wheel oy:llä on kuulemma fifth wheel tyypin yhdistelmä käytössä tai ainakin ollut.millähän se on saatu kilpiin?
  http://www.prowheel.fi/
   
 20. bbford

  bbford Gearhead


  No nyt joku paikallinen harrastaja joutuu käymään siellä kylässä kyselemässä tyhmiä?? :)
   

Kerro tästä muillekin!