Griffinin syyläri ja vihree neste

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Pikku-Kalle, 16.1.2021.

 1. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Mulla on Falconissa nyt leppäjeepin 302 ja Griffinin alumiinisyyläri ollu noin kuusi vuotta vihreillä nesteillä. Nyt -30 pakkasilla tuli pikkureikä kennoon ja tuli jälkiviisaana pohdittua että onko mahollista että se vihree jäähytinneste syövytti tuota Griffinin alumiinia? Luultavasti joo, meinasin sitte olisko punaset nesteet laittanu tilalle, siinä on messinkinen lämppärin kenno; niin eihän punanen syövytä sitä messinkiä?

  Vai onko jotain muuta nestettä mikä toimis alumiinisyylärin, messinkisen lämppärin kennon ja perus valurautakoneen kanssa?

  Oli alaimusarjaki alumiinia tuossa vaikka se nyt ei niin iso yksityiskohta olekkaan.
   
 2. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Mulla ollut DeSotossa Griffin alusyylari yli 10 vuotta, vihreillä nesteillä, eikä mitään ongelmia.
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Alusyyläreitä on ollut 80-luvulta asti eikä silloin taidettu kunnioittaa muita kuin vihreitä nesteitä. Mulla on 88 Fordissa vanhan näköinen syyläri (alu, muovipäädyt) jonka aion kevätlämpimillä vaihtaa uuteen. Liemet ovat vihreät ja takuulla vanhat. Vaihto siksi, että muovipäädyssä oleva laatikon öljyn kierto tihkuttaa läpivienneistä - niissä on jotkut kumit rei'issä ja vissiin vaihtamattomat sisäpuolella. Mulla on jo uusi alusyyläri odottamassa.
   
 4. junkyard dog

  junkyard dog Gearhead

  Itellä on Championin alusyyläri ja niiden nettisivuilla kehottavat käyttämään perinteisiä vihreitä/keltaisia nesteitä ja välttämään punaisia ja Long life nesteitä. Havainneet niiden aiheuttaneen tukkeutumista ja vuotoja. Vuotiko sulla se griffin mistä kohti? Niissä on ollu vissiin jonkun verran ongelmaa pillien liitoskohtien tiiviyden kansa.

  https://shop.championcooling.com/articles/What-Coolant-Color-Do-I-Use
   
 5. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Mahollisesti eturivin pillistä reunasta mutta ei liitoskohasta. Veikkailin oisko vanha neste ja joku kakkamöykky jäätyny nyt pakkasilla ja halkassu. Ei varmaa kivi/nasta ku oli vähän suojasassa paikassa.
   
 6. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Kysyn vielä että oliko miten paljo ongelmia sinun muistin mukaan näissä Griffineissä? Ku mietin laitanko samanlaisen vai kannattaako katella muita. Tradepartsillaki kumminki melkeen tuplahinta tuohon yleismalliseen verrattuna. Ja sitte pitäs väsätä taas vakiomallinen kiinnitys takas, ei tosin iso homma mutta jos letkuja pitää vaihtaa tms niin ei ehkä illassa onnistu.
   
 7. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Noiden kuvien perusteella kyllä ongelma lienee normi ruoste / valuhiekkajämät nesteessä. Kunnollinen huuhtelu ja putsaus alkuun. Onhan punaisia nesteitä ollut tosi pitkään vaikka vaginan tuotteissa. Eikä niissä liene jäähdyttäjissä sen kummempia vuotoja ja hapettumia kuin muissakaan, jäähdyttäjät kuitenkin alumiinia.
   
 8. SS396

  SS396 Gearhead

  Mulla tihkutti juurikin pillien liitoskohdista jo yhden kesän ajelujen jälkeen. Vaihdettiin 2-kertaa takuuseen uusi syylari ja sama homma, eli kolme yleismallin griffiniä ja sama homma aina syksyllä tihkutti jostain nurkasta. Nyt Champion ollut pari vuotta eikä mitään ongelmaa.
   
 9. 69

  69 Gearhead

  Mulla sama Dartissa
   
 10. junkyard dog

  junkyard dog Gearhead

  Kyllä niistä Griffinien pillien vuodoista löytyy haulla aika paljon juttua. Championia voin suositella kaikin puolin ja tätä alla olevaa liikettä joka sitä Suomessa myy.
  https://www.htsimport.com/tuoteryhma/ford-796977
   
 11. petrus

  petrus Gearhead

  Nykyään ei nesteen väristä voi enää päätellä, mitä tyyppiä se on.
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 12. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Joo, itekki luin aika karua kieltä pitkin Summittia. Ehkä muu merkki vois olla paikallaan. Kyselin jo Tradelta mitä siellä on, ilmeisesti Suomessa tehty mutta Scott Draken osanumerolla ja kuvalla.

  Championia just vähän mietin ja koitin googlata saako mistään. Pitää sitä googlailla siitä tietoja ja pistää toi ehkä ykkösvaihtoehdoksi nyt. Championista en huonoja oo kuullukkaa. Kiitos suuresti linkistä!
   
 13. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Suomessa tehty alusyyläri? o_O
   
 14. -tl-

  -tl- Gearhead

  Oliko tätä vihreää nestettäkin kahdenlaista, josta toisessa sanotaan että soveltuu valurauta moottoreihin ja toisessa sanotaan että soveltuu myös nykyaikaisiin alumiini moottoreihin.
   
 15. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Ei mulla oo näkyvää syöpymää korkin alla ollu niin mennään vaan samoilla nesteillä; eipähän tuu ongelmia vaihosta. Pistin kans Championin tulemaan, toivotaan että se olis parempi ku mahollinen 3kpl vuotavia Griffineitä.
   
 16. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Älä ainakaan laita uutta Griffiniä tilalle. Laadun kanssa on melkoista heittoa. Itsellä ollut pari joista toinen kesti kesän ja toinen jopa kaksi. Pillien päistä ja keskeltäkin taitekohdista vuotivat vaikka kaikkien taiteen sääntöjen mukaan asennettu kumityynyjen varaan. Ostin tilalle Volvo 940 tarvikesyylarin ja ongelmat loppuivat siihen.
   
 17. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kaikissa oon käyttänyt perinteistä vihreää,hyvin on toiminut ei ruostetta eikä muutakaan.muita laitellessa näitä nykymoottoreita jossa punaiset alukoneessa,vedet ruosteen väriset,onhan siellä rautaosiakin kosketuksissa.vaihtanut vihreät hyvin on pelanneet,oli niitä aluosia ennenkin eikä mitään syöpymiä.taitaa olla sama kuin parturissa,tämä shampoo(sikakallis)on juuri sinun tukallesi.
   
 18. Jarzas

  Jarzas 1st gear

  Prkl, tämäkin vielä, just kun mä kerkesin vuodenvaihteessa laittaa uuden kiina-alusyylärin ja tietysti punaiset litkut sisään, pitäiskö ne nyt valuttaa pois, huuhdella ja laittaa vihreät tilalle :odconfused:
  Motonetin/Motoxin punaisen väitetään sisältävän OAT-etyleeniglykolia eli perusaine ei liene syövyttävää.
   
 19. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Väreihin ei voi luottaa enää, vaan katsokaa se Gxx koodi siitä purkin kylestä. HOAT, OAT yms...
   
 20. Jarzas

  Jarzas 1st gear

  No väliäkö sillä värillä, kun osaisi vaan tulkita noita koodeja että mikä sopii mihinkin, tai varsinkin että mikä ei ole sopivaa ja mieluiten vielä että miksi ei ole.
   

Kerro tästä muillekin!