Gulf SL Zinc Plus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja RAAKA, 30.12.2006.

  1. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Tuli hommattua.
    Hyötyjä ja haittoja.
    Nyt alkoi epäilyttämään toi et meneeköhän liian juoksevaksi kun varmaan käy moottorin lämmöt korkeella.No parannetaan tietysti jäähdytystä.
    Moottorissa sisukset uutta.
    Vai menikö kuluttaja TAAS halpaan.
    SAE 20W-50
     
  2. tapio

    tapio Gearhead

    Tossa öölissä on ilmeisesti runsaasti ZDDP:tä eli laahaavia nokka-akseleita suojaavia lisäaineita. Jenkeissä öljyjen koostumusta muutettiin vähemmän ZDDP:tä sisältäviksi, koska katit ei kestä tuota ainetta. Toinen perustelu oli kaiketi ympäristöystävällisyys.

    Muistaakseni eräs suomalainen vauhtikauppa mainosti V7:ssa just tällaisia öljyjä aika kalliiseen hintaan. Halvemmalla pääsee, kun ostaa diesel-moottoriin tarkoitettua öljyä paikalliselta huoltoasemalta tai marketista. Näissähän lisäaineita on runsaammin kuin bensamoottorin öljyissä.

    Jenkkifoorumeilla samaa asiaa on puitu ad nauseaum.

    My 2 cents.
     
  3. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Jep näin sitä mainostettiin,vaan rupesin tos miettimään kun käyttänyt noissa vanhemmissa koneissa 10/30 et kuinka toi menee juoksevaksi koska noi lämmöt uskoisin et "roikkuu" ylhäällä tos sportti :odroll: moottorissa.
     
  4. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Siis öljy on sitä paksumpaa mitä suurempi on viskositeetti-indeksi numero eli 10w-30 on paljon ohkaisempaa lämpimänä mitä 20w-50
     
  5. Karva

    Karva Gearhead

    Toisaaalta Gulf yksiaste w30 on pelaannut erikoisen hienosti vanhoissa konehissa, mopar, ford, gm, suurinpiirtein tämmöttiselle tavaralle ne on aikanaan suunniteltu, mutta on parempaa kuin jenkkien tavara ...
     
  6. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Jep,tota saetta täs olikin ajatuksena.Laitetaan sisään nokan "höyläyksen"jälkeen ja haukutaan/kehutaan sit syksyllä lisää.
     

Kerro tästä muillekin!