Haamuautot hampaissa

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jake, 8.4.2019.

 1. Jake

  Jake Gearhead

 2. tinareki

  tinareki Gearhead

  Aika selkeästi mainittujen Suomen Autopurkamoliitto ry:n ja Varaosa-alan Yhdistys ry:n masinoima kampanja oman busineksen laajentamiseksi.

  Onko tavoittena todellakin, ettei yksityinen autonomistaja enää saa päättää, mitä omaisuudellaan tekee ja miten sen käyttöä hallinnoi & säätelee?
   
  sdfsd tykkää tästä.
 3. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Itsepähän herrat tuonkin "ongelman" ovat luoneet kun autoa ei enää pysty lopullisesti poistamaan rekisteristä.

  Ja nämä huolestuneet on toki huolissaan kun eivät saa ilmaiseksi haalittua ihmisten omaisuutta itselleen, vaan autojen omistajat voivat jopa hyötyä omasta omaisuudestaan...

  Romuhommista on kehittynyt miljoonabisnes, ja ahneudelle ei näytä tulevan loppua.
   
 4. Ja sehän ei riitä että saisivat materiaalin ilmaiseksi, vaan tavoitteena on monopolijärjestelmä jossa ihmiset joutuvat maksamaan siitä, että luovuttavat pois rahan arvoista materiaalia
   
  Cap81 ja sdfsd tykkäävät tästä.
 5. Harri S

  Harri S Gearhead

  Kyllähän tuolla romutusfirmojen uutisoinnin taustalla on vissiin se ajatus että ajoneuvoverot pitäis saada pysyvästi voimaan ja vain romutuspaperilla saadaan maksut poikki.
  Sillä tavalla saadaan tuo raaka-aineen "lahjoittaminen" kunnolla liikkeelle ja lahjoitus onkin lopulta ihan rahan arvoinen juttu, jolla "säästää" satasia vuodessa.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 6. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  telkkarissa joku romuttamoliiton tyyppi jeesusteli että on hirveää haaskausta kun laitetaan uusia osia autoihin vaikka romuttamoilla on kauhea määrä käytettyjä, käyttökelpoisia osia.

  Ainakin omien kokemusten mukaan hinnat on romiksilla niin sairaita ettei kyllä viitti haaskata rahaa ja ostaa jotain 300 000 ajettua osaa kalliimmalla, jopa tuplahinnalla mitä uusi osa maksaa. Hinta ei laske vaikka sanoo että hintanne on kalliimpi mitä uuden hinta, sanovat vaan että "no tilaa sitte sieltä" tai "tää on alkuperänen".

  Uudempiin autoihin ehkä jotkut ohjainlaatikot on ainuita mitä romiksilta kannattaa ostaa, niidenkään toimivuudesta ei ole mitään takeita että ne toimisi vastaavan mallisessa mutta eri autossa mistä on irrotettu.
   
  Gary Grand, Inlinee, slote ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  aika selvältä kyllä näyttää tämä tapaus, kaikki merkit on ilmassa.

  Just se että vain virallinen, valtion (tai jonkun muun) sertifioima romis saa pelkästään poistaa auton liikenteestä = esteitä "alalletulolle" eli vähemmän kilpailua

  toi yhdistettynä HarriS mainittemaan kokoaikaseen ajoneuvomaksuun niin on alkaa olemaan tollanen riistosysteemi kasassa.


  Toki kaikilla systeemin osilla on keksitty jotkut ylevät perusteet "öljyt menee maahan, harmaa talous, ajoneuvojen uusiutuminen, päästöt, ...., ...., ...."
   

Kerro tästä muillekin!