Hakas 220 mig ongelma

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Diktaattori, 17.2.2020.

 1. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Mistähän kannattas vikaa etsiä kun langansyöttömoottori ei pyöri? Molemmat kontaktorit naksuu kyllä kun liipasimesta painaa. Vissiin kuljetuksen aikana joku tärähtäny ja herennyt toimimasta.
   
 2. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Jos on euroliitin kolville niin tee U-lenkki mig-langasta ja yhdistä pistoolinavat liittimessä, tuolla kuittaa onko kolvissa vika.
  Tsekkaa myös onko sulakkeet ja pistokkeen kytkennät ok, jos vaihe puuttuu voi oireilla noin.
   
 3. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Ei puutu vaiheita ja kolvin pitäs toimia ainakin molemmat kontaktorit vetää. Missähän lie on sulakkeet
   
 4. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Minkälainen jännite sille moottorille pitäisi tulla jos ottaa johdot irti ja kokeilee? Otin potikasta keskimmäisen ja ylimmän johdon irti ja yhdistin niin ei vaikutustavaikka se potentiometrikin näyttää jotenkin ihmeellisiä arvoja ja välillä ei mitään
   
 5. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Kontaktorilta lähtee vastakkaisita navoista punanen sekä Vihree moottorille. Nämä piippaa kontaktorilla yhteen painoipa nappia tai ei. Onko toinen maa vai ottaako kuoresta maadoituksen tuo moottori? Ei varmaan kerta sinne 2 johtoa menee?
   
 6. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Sen verran taas tutkittu että langansyötön säätö potikasta spiraali irti sieltä keskeltä. Kokeilin laittaa 4.7 megaohmin vastukset johtojen väliin ei vaikutusta. Kontaktorista kun ottaa johdot irti ja kokeilee akkukoneen 18v akulla niin moottori pyörii normaalisti
   
 7. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Itselleni vastaten. Ei anna ku 8v DC vaikka virtakytkin on välissä kun mittaa plus ja miinus välistä. Muuntajille lähtee normaalisti jännite kun kontaktori vetää.
   
 8. z 900

  z 900 3rd gear

  Soita tuolle kaverille Walliukselle.
  Janne Långström
  huoltopäällikkö
  0440 728 001
  Mulle antoi hyviä neuvoja ja hitsi tuli kuntoon.Langansyötön kortti oli viallinen. Mulla on hakas 220.
   
 9. z 900

  z 900 3rd gear

  Diktaattori tykkää tästä.
 10. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Joo pitää kahtoo tarviiko vaihtaa diodeja kunhan saan sen langansyöttö potikan takasi huollosta. Tasurista oli yksi messinki kulman irti tinasta niin korjasin sen niin nyt pyörii moottori jne mutta ei anna vieläkään ku 10v 1 asennolla ja 7 asennolla 18v. Pitää odottaa että vaikuttaako se potikka vielä tohon asiaan ku nyt kaksi pientä vastusta siellä johtojen välissä
   
 11. z 900

  z 900 3rd gear

  Sain sen käsityksen ainakin tuolta walliukselta että jännte moottorille muuttuu kun säädetään hitsausvirtaa,pitäis olla ihan normaalia.mulle tuli langan säätöön sellainen suurtehopotikka,se on pelkkä potikka ilman mitään ylimääräistä,melko iso kooltaan.Siinä ei ole mitään muita komponentteja,kun vanhassa oli sellainen piirikortti/potikka.
   
  Muokattu: 19.2.2020
  Diktaattori tykkää tästä.
 12. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Joo mullakin on just semmonen iso potikka ei oo ku yksi pieni piirilevy jossa 2 konkkaa. Tänään otin tasurista muuntajan toisiot irti niin niiden välillä tasanen 25v ac jännite. Taitaa olla diodi vikaa sen potikan lisäksi ku u0 arvo On 17-32 volttia ja täysillä antaa vaan sen 18v. En oo vielä diodeja irti purkanu mutta ylimmän tasurin levyn ja rungon vastus heittää verrattuna kahteen alimpaan eli siellä on jottain. Eiköhän tästä vielä peli tule
   
 13. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Kyllä korjaantu ku vaihdoin kaikki +puolen diodit ja elektroniikka korjaamo korjasi potentiometrin. Hintaa korjaukselle ja osille tuli alle 100e.
   
 14. z 900

  z 900 3rd gear

  Mulla maksoi uusi tasuri+ uusi potikka noin 170€
  Sen takia ostin tuon uuden tasurin kun kuorimettavuus sillä on 200A 60% ja diodeja on 24 kpl
  kun alkuperäisessä on 12 kpl
  https://www.ebay.com/itm/RECTIFICAD...015104?hash=item417b178c80:g:f4gAAOSwqu9U~dLt

  kun alkuperäinen hakaksen tasuri on 220 A 20% 130A 60 %
  Oletko vielä mitannut jännitteet moottorilta?
   
  Muokattu: 21.2.2020
  Diktaattori tykkää tästä.
 15. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Moottori näyttää pelaavan ihan ok. Mittasin jännitteet vaan + ja maattokaapelin välistä 36v täysillä ja 17v 1 asennolla. Saa vaan nähä että toivottavasti diodit kestää kun en pahemmin jäähytelly millään kun pikku toholla tilasin. Joo ei varmaan yhtään huonompi idea ole tuo jämäkämpi tasuri mutta kokeillaan ensin näin josko tuo kestäs. Rikkinäisenä ostin migin ja jos uudestaan hajoaa niin laitan itsekkin tuon sinun linkittämään tasurin.
   
  z 900 tykkää tästä.
 16. z 900

  z 900 3rd gear

  Sulla olikin hyvä kauppa kun minä ostin omani niin se piti olla ehjä kone vaan toisin kävi. En päässyt hitsaamaan sillä ollenkaan ,sen verran vaan kokeilin että virtaa tulee ja lanka juoksee. Hain koneen sen verran kaukaa että en enää viitsinyt alkaa asiaa enempi kaivelemaan. Muuten tuntuu kyllä hyvältä koneelta eikä ole turhaa elektroniikkaa enää kun tuo langansäätöpotikka korttikin meni roskiin. kyllähän nuo hitsit kestää aika paljon jos ei ihan alkaa urakalla lavoja hitsaamaan.:)
   
  Diktaattori tykkää tästä.
 17. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Joo kyllä pitäs harraste hommissa ainakin kestää jos järjellä käyttää eikä hitsaa täysillä tuntia putkeen.
   
  z 900 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!