"Hallitus uudistaa autoverotusta" (1.11.2007)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tomaso, 1.11.2007.

  1. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Joo. Kyllä muakin harmittaa autoilun verottaminen kun se on pakollista lliikkumista. Veneily+ muut harraste 2-tahtikäryttimet on enemmäkseen pelkkää hupiajoa joten jos jommasta kummasta pitäis luopua niin mieluummin veneistä. Jos joku taas ammatikseen tarvitsee kalustoa (niitä on kyllä tosi vähän) niin siinä saa kuluja laitettua verotukseen. Ja ei se pörrääminen veneillä, vesiskoottereilla ja mönkijöillä ainakaan paranna saariston viihtyvyyttä vaikka varmasti muutaman homo urbanuksen maalle tuokin.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Et ole vissiin sitten koskaan saaristossa liikkunut??
     
  3. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Jos asuminen lasketaan liikkumiseksi...Sen verran on sitä paatilla pörräämistä ja muuta metelöintiä kattonu että väkisinkin sitä aina ihmettelee miksi autoilua verotetaan mutta huviveneessä on alv ja tähän asti sai vielä ajella löpölläkin. Musta se on ihan ok että veneilyyn tulee lisää pelisääntöjä ja valvontaa (promilleraja). Ei se mun kalastelua haittaa jos yli 20 hv paatit rekisteröidään ja isommille säädettäis edes jonkilainen ajokoulutus. Ei autoillakaan ihna kukavaan ja miten vaan saa törttöillä. Sitä paitsi suurin osa saaristossa veneilevistä ei omista metriäkään rantaa/maata eli homma on tasoltaan vähän samaa kun mopolla ajaa kerrostaloa ympäri.
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    :rotfl: Otan osaa :rotfl: . Rupeen pikkuhiljaa pääsemään hajulle sun ajatusmaailmasta ja oltan taas osaa :poff: .
     
  5. JJ

    JJ Gearhead

    Purjeveneille mitään maksuja tule kun Kuitunen itse viihtyy purjehduskengissä ja kansitakissa...
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Onkos oikeisiin autoihin tehtykäään muuta kuin 454 koneita. Pikkukirpuissa voi sitten käyttää noita pikkulohkoja, niinku mun kaksiovisessa pikkuautossa.
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear


    Mitäs turhaan 8) Parempaan suuntaahan homma menee koko ajan. ainakin mun kannalta. Joku muu voipi olla muuta mieltä mutta silloin tuskin onkaan kyse saaristolaisesta :poff:
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Kun suosio lisääntyy mopoilla, niin kyllä niillekin sitten kolahtaa maksut.
     
  9. impala67

    impala67 Double Gearhead

    tämä menee ohi itse aiheen, mutta menköön. liittyen gta87:n veneilijöiden verotustoivomuksiin...

    en voi kerta kaikkiaan käsittää miten jonkun marginaaliharrastuksen harrastaja (keskimääräinen overdrive.fi-lukija) voi olla katkera jollekin toiselle harrastukselle. saaristossa silloin tällöin on tullut liikuttua ja on tullut nähtyä joidenkin kaahariveneilijöiden osalta täysin edesvastuutonta kaahausta.

    SILTI; saaristossa on oma poliisinsa ja merivartiosto joka kyttäilee välillä turhankin tarkkaan nopeusrajoituksia ja puhalluttelee arkiliikkujia kiusaksi asti. ei vaan meripoliisit sen enempää kuin liikkuva poliisikaan ehdi joka niemen notkoon nopeuksia kyttäämään.

    Vaikka mökkeilyssä on tietysti tärkeää että saisi olla mahdollisimman kaukana häiriötekijöistä, en näe veneiden riistoverotusta toivottavaksi asiaksi. Miksi kaikki pitää pistää kärsimään samalla lailla, ettei vain KELLÄÄN olisi mukavaa. Olisi vaan ihanan hiljaista kun kaikki ankeilisivat julkisilla (vesi)busseilla/lautoilla tai kävellen/meloen paikasta toiseen!

    Tuolla asenteella voisi vaatia kaikkia oman asunnon lähistöllä häiritsevästi mitä tahansa harrastavia verotettaviksi kuoliaiksi...koska ne saattaa olla verovapaita ja sekös keskiarvosuomalaista eniten elämässään häiritsee!
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Katsastustakin pärrille on jo suunniteltu, milloin toteutuu, on ajan kysymys.
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Ja se on liiaksi ruotsin kielisten hommaa ja siksi se pysyykin verovapaana. Samaan museoon kuuluis nää ruottinkieliset ja purjeveneet, muuta käyttöä niillä kummallakaan ei enää nykymaailmassa ole.
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllähän tosta autoverokuormasta osa pitäisi siirtää veneille, sillä suurempi osa autoilusta on välttämätöntä, kuin veneilystä, puhumattakaan yksityisistä lentokoneista ja helikoptereista, jotka ovat myös verovapaita ja pelkkää luksusta. Niille se vasta pitäisikin saasteveroa rätkäistä niin että tuntuu. :wink: :wink:
     
  13. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Vaikka mökkeilyssä on tietysti tärkeää että saisi olla mahdollisimman kaukana häiriötekijöistä, en näe veneiden riistoverotusta toivottavaksi asiaksi. Miksi kaikki pitää pistää kärsimään samalla lailla, ettei vain KELLÄÄN olisi mukavaa. Olisi vaan ihanan hiljaista kun kaikki ankeilisivat julkisilla (vesi)busseilla/lautoilla tai kävellen/meloen paikasta toiseen!

    Tuolla asenteella voisi vaatia kaikkia oman asunnon lähistöllä häiritsevästi mitä tahansa harrastavia verotettaviksi kuoliaiksi...koska ne saattaa olla verovapaita ja sekös keskiarvosuomalaista eniten elämässään häiritsee![/quote]

    Jos jonkun pitää verorasitteista kärsiä niin olkoon sitten ajanvieteharrasteet. Mökkeilykin alkaa olla suurelle osalle homo urbaniuksia pelkkä tapa mellastaa, örveltää ja kännissä ajella jetillä tai paatilla. Sehän on selvä että kun haet kamaa marketista, lämmität himaa jne niin maksat veroja perkeleesti mutta kun lähdet suihkarilla shoppaileen pariisiin tai vähän safarille kelkalla tai vesijetillä naapurin rantaan niin verot olis ihan kauheita :poff:
     
  14. derwy

    derwy 2nd gear

    Suomalainen on kyllä ovela keksimään muille veroja, ettei itse tarvitsisi maksaa niin paljoa tästä hyvinvoinnista, joka suorastaan pursuaa yli.

    Toinen ihmetyttävä asia on se, että miksi heti kun joku jollain verolla tai rangaistuksella uhkaa, niin keksitään uusia tapoja verottaa tai rangaista siinä sivussa, jos vaikka ne vähän vähemmän kirpaisisivat. Joku muu vaan sanoisi, että onpa tämä tyhmää, mitä tuommoisia ehdottelette, eikä rupeaisi kilvan suunnittelemaan vaihtoehtoisia tapoja tehdä tyhmästi.

    Myös helpotusten vaatiminen tuntuu olevan tyyliä, että jos me tästä saataisiin etua, niin voidaan me tämän verran lisääkin maksaa jostain toisesta asiasta. Eli kokonaiskuristushihna menee aina vaan tiukemmalle.
     
  15. Vehje

    Vehje Gearhead

    Varmaan jo sataan kertaan mainittu, mutta on edelleen pakko ihmetellä minkä ihmeen takia ei kaikkea autoilun verotusta siirretä ihan suoraan polttoaineen hintoihin? Jos ajat paljon, tuotat paljon päästöjä ja kulutat teitä = maksat enemmän veroa. Jos ajat isomoottorisella, paljon kuluttavalla autolla = maksat enemmän veroa.

    ?
     
  16. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ymmärrän logiikkasi, mutten silti usko että se helpottaisi meidän olotiloja vaikka hallitus keksisi kaikki maailman kivat verovapaat harrastukset ja loisi niillekin verotuskaa. (tai noh kaippa se suomalaisten olotiloja helpottaisi tämän keskustelun perusteella...)

    eiii todellisuudessa siinä kävisi vain niin, että nekin maksaisivat sitä hirmuveroa, eikä helpotusta tulisi muille kuin kansanedustajien lomarahoihin ja kulukorvauksiin.

    Olen siis selkeästi eri mieltä kanssasi, mutta en kuitenkaan näkisi tarvetta hymiöväkivaltaan... suuntaisin kaiken tarpeettoman ja ylimitoitetun väkivallan suoraan arkadianmäen suuntaan.
     
  17. Zandmann

    Zandmann Gearhead

    Tässä keskustelussa on tullut selkeästi ilmi se että muutettakoon sitä verotusta mihin suuntaan tahansa, joku kitisee aina.
    Jos tuo verotus siirrettäisiin suoraan käyttöön, tulisi tällä palstalla napinaa siitä kun bensa maksaakin 3e/ltr.

    IMO jos harrasteauton käyttömaksu on vuosittain 400e, on se kuitenkin ihan se ja sama. Harrasteet maksavat, se on semmosta. Elämäntapanakin näitä isoja laivoja moni pitää ja elämäntapakin maksaa.

    Ja sitten vielä: Moniko saa rahansa mukaan? Käärinliinoissa ei ole taskuja, kuten eräs tuttava aiheen ilmaisee.

    -Janne-
     
  18. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead


    Tässä tulee vain se mieleen että olet todella katkera jostain ja jollekkin :eek: .

    Ajatellaan että varmaan 99% venelijöistä ym. muista huvittelijoista on myös auto josta jo maksaa aika paljon eikä kuitenkaan vai ajaa kaikilla vehkeillä yhtä aikaa. Toisaalta taas aika harvalla autonomistajalla on noita harrastevälineitä jotka liikkuu ja kommentit huomaa herkästi :odroll: .

    Mitenkä sun kävis jos menisit johonkin saaristokuntaan kertomaan noita mielipiteitäs?? Mahtaako ne olla samaa mieltä sun kanssas veneilyn haitoista ja hyödyistä??
    Miksi toimiva pitää muuttaa?? Olen ihan tyytyväinen nykyiseen "malliin" ja varmasti valtiokin on kun rahaa tulee ovista ja ikkunista!!
    Sitä en todellakaan halua että jos mulla on 10 autoa pihassa niin maksan niitten omistamisestä jotain vitun muuksi nimettyä omistusveroa :soosoo: .
     
  19. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    TV1 Ajankohtainen Kakkonen -ohjelmassa oli asiaa aiheesta! Ainut järkevä pointti jutussa oli se että joku tutkija oli sitä mieltä että hänen vanha `88 NisuNasu on ympäristöystävällinen 7 L keskikulutuksella eikä sen romutus auta mitään.

    P.S. Mitähän hittoo ne uudet urheilu-Mazdat tms. "urheiluautot" liitty tähän juttuun...niitä kuvattiin kiertämässä Motoparkkia tms...? Tietty ihme oli että yhtään jenkkiä ei oltu kuviin otettu ns. huonona esimerkkinä... :poff:
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Ehti just mennä ohi.
     

Kerro tästä muillekin!