"Hallitus uudistaa autoverotusta" (1.11.2007)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tomaso, 1.11.2007.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    300€ eli ~3 tankillista. Minun ossimobiililla tarkoittaa siis 1600km.

    Näyttää siis siltä, että kun ei aja ollenkaan, niin ei kulut nouse mihinkään :odroll:
    Tuo on nyt melkein tyhjänpanttina kyllä tuo auto minulla. Paitsi, ettei se uusi verotus vielä alkuun koske pakettiautoja ja tilapäisistuimet eivät ole tähänkään mennessä olleet niitä istumapaikkoja...

    EDIT: ai niin, korotus eli kaksi tankillista. Voi siis kerran vuodessa käydä vaikka anopin luona kylässä, jolloin kulut ennallaan. :lol:
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tässä on aika vekkulia se että jos sulla on iso perhe mutta ei isoja tuloja niin ajot vähenee väkisinkin että saa ison auton verot maksettua ja sitä kautta taas köyhän verotaakka moninkertaistuu samalla kun ajo eli saastutus vähenee :mad: .

    Tossa "hienossa" taulukossa ei eritelty mitenkään diesel ja bensapakua!
    Ilmeisesti toi saatanan käyttövoimavero jää nykyiseksi jolloinka dieselin omistajia ammutaan ottaan :mad: .
     
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    sanonko vaan että aloitetaan aasta parantaminen
    yksityiset aseet autot ja alkoholi kielletään koska ne lisää meteliä

    hiljaisuus kunniaan

    jalkajouset ym ok

    kannabis + muut kevyet :eek: huumeet laillistetaan

    niinku tekun vessan seinällä luki - miksi ajaa bmw:llä kun voi lentää lsd:llä
    :mad:
     
  4. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Niinhän se on aina mennyt että kun kulutat maksat. Iso perheiset lienee kadonneet suomesta just sen takia että kenellä on varaa useampaan muksuun ? Eihän yli 3 lapsisia perheitä näe muilla kun yhteiskunna eläteillä. Niillä lapset "hoitaa" talouden...

    Veikkaisin kuitenkin että ton käyttövoimaveron suhteen suurin osa maksanee (varsinkin paljon ajavista ja suurkulutteisten autojen omistajista) dieselveron mieluusti jos vaihtoehtona on dieselin polttoaineveron nosto bensa tasalle. Nythän dieselissä on veroa niukasti verrttuna bensaan. Samalla verotuksella diesel olis pikkusen kalliimpaa kun bensa ? Tuskin dieselkansa sellasta haluaa...
     
  5. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Mitä te nyt höpisette joutavia pakettiautojen painon mukaan määräytyvistä ajoneuvoveroista, ei se nyt ihan sentään niin mene. Kuten tässä samassa topikissa kirjoitin aiemmin:

     
  6. derwy

    derwy 2nd gear

    No, kun tuolta mittarilta käy hintoja katsomassa, niin tilannehan alkaa olemaan se, että maksetaan dieselistä sama kuin bensasta ja käyttövoimavero päälle. Nytkin hinnanero on siinä 15 sentin luokkaa paikkapaikoin. Tuota 75 euroakin varten pitää jo polttaa 500 litraa dieseliä enemmän, eli 6200 km omilla kulutuksillani. Alkaa kohta olemaan tienpenkat mustina kun pitää väkisin keksiä ajamista tuon verran :D
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    eli siis käytännössä kaikki pakettiautot olisivat vapaita käyttömaksusta?
    kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta... piilofarkkuja ruvetaan harsimaan takaisin kasaan?
     
  8. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Ei tietenkään vapaita mutta niiden ajoneuvovero määräytyy edelleen samoin perustein kuin tähänkin asti.

    Kunnes valtiovalta päättää ryhtyä verottamaan niitäkin rankemmin että "maailma pelastuu" :mad: ...
     
  9. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ai niin tietenkin. mutta kummasti tuntuu kusetetulta sekin helpotukselta (!!!?)
    toisinsanoen onnistunutta autoverotiedottamista hallitukselta...
     
  10. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Paitsi, että olin lukevinani, että 1994:ää vanhempien pakujen ajoneuvoveroa ehdotetaan korotettavaksi samaan kuin nykyisten "uudempien" eli mitä se on 127,75 euroon per vuosi (35 senttiä per päivä).

    -JJ-
     
  11. derwy

    derwy 2nd gear

    Iltalehdet tiedottavat:

    Kyllä minäkin olisin ostanut, jos olisi rahaa. Voi myydä vähän käytettynä ensi vuonna hyvällä voitolla, kun kaupan hinta nousee lähemmäs 50 000 euroa.

    Luonto kiittänee siitäkin, että nyt ostetaan varmuuden vuoksi isopäästöisiä autoja.
     
  12. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Alkaa olla sitä riskiä että tulee ylitarjontaa...niinkuin kaikessa sijoittamisessa.
     
  13. BuickS

    BuickS Gearhead

    Miten käy ehdotelluille muutoksille, jos hallitus jää kasseistaan kiinni Tehy-kiistaan ja Matin ja Jyrkin korttitalo kaatuu? :eek:
     
  14. lucky13

    lucky13 1st gear

    Kaatuis vaan. Nythän se on nähty, että sitä saa mitä tilaa... :mad:
     
  15. JVN-63

    JVN-63 3rd gear

    Niinpä... Porvarihallituksen kansa halusi ja sellaisen myös sai...
    Tiedän ettei vasemmistolaisuus ole korkeassa kurssissa tämän(kään) palstan käyttäjien keskuudessa, mutta pistää välillä miettimään että miksei...??? :odroll: Eipä tämä porvareiden meininkikään mieltä ylennä. :-?
     
  16. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    PALJONKOS SE VASEMMISTO-HALLITUS SAI KOROTETTUA TEHY:LÄISTEN PALKKOJA...???
     
  17. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Juu, pettymys on ollut mulle kyllä, mutta toisaalta ne on niitä nuorempia pyrkyporvareita, joilla ei oo käsitystä hommasta. Lienevät yhdistäneet perityn varakkuuden porvariuteen, yhteiskunnan salliman yrittämisen ja tuloksenteon vapauden sijasta.

    Mä tulin aikoja sitten sihen tulokseen että huolimatta kommunismin hyvästä ideasta, se ei toimi. Sama piirre lienee myös vapaalla markkinataloudella ja senpä takia maailmassa vapaa markkinatalous tarkoittaa yleensä tulevaa katastrofia sekin...

    Mutta porvarillisessa menossa on se hyvä, että se antaa mahdollisuuden, mutta sosialismi kieltää perkule kaiken hauskan... :lol:
     
  18. derwy

    derwy 2nd gear

    Tämän hetkinen porvarillinen meno tuntuu olevan kaiken hauskan kieltäminen. Hauskanpito kun on poissa tuloksentekemisestä ja käy terveyden päälle. Sitten kun on noita kovia rajotteita, kuten ympäristön kestokyky, niin sekin pitää valjastaa tuloksen tekemiseen eikä hauskanpitoon. Veekasin putputtelu tekee ison loven tehtaan päästöoikeuksiin.
    Suomen malli taitaa olla se, että ylläpidetään sosiaalijärjestelmää, joka mahdollistaa sen, että voidaan kilvan paheksua kaikkia, jotka näyttävät tekevän vähemmän kuin itse tai hauskanpidollaan aiheuttavat mahdollisia kollektiivisia kustannuksia "pilaamalla terveytensä". Saadaan järjestelmä, jossa keskiluokan on pakko painaa pää märkänä duunia ja siitä ei jää käteen mitään.

    Pitänee ruveta virkkaamaan, se on vissiin vielä toistaiseksi sallittua.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikä vasemmisto hallitus edellinen oli? Keskusta oli pääosallinen.
     
  20. Suomessa näyttää olevan pelkkiä vasemmistohallituksia, puoluekannasta riippumatta. Ja edellinen taisi olla pahasti sossujen talutusnuorassa, muistaakseni suuri osa tärkeämmistä ministeriöistä oli SDP:llä.

    Nykynen sitten taas - ei se sossumeno muuttunu. On se hyvä että kunnallinen hammaslääkäri pysyy halpana.

    Virkkaamiseen sossut laittaa haittaveron kun siinä voi tökätä itseään virkkuukoukulla.

    Meni OT:ksi taas.

    Asiaa:

    On se hyvä kun meidän valitsemamme viisaat päättäjät onnistuvat NÄPERTELEMÄÄN tuollaisen yksinkertaisen asian kanssa noin pitkään. Ja vielä päätyvät tuolla tavalla ruokkimaan byrokratiaa vielä. Hitto, jos niitä omistusveroja nyt on pakko nostaa niin olisivat sitten yksinkertaisesti nostaneet sitä hiton polttoaineveroa. Tuo ei olisi nimittäin lisännyt byrokratiaa ja sitä kautta valtion kuluja. Hyvä kun virkamiesten työt on turvattu.
     

Kerro tästä muillekin!