"Hallitus uudistaa autoverotusta" (1.11.2007)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tomaso, 1.11.2007.

  1. jiipee60

    jiipee60 3rd gear

    Ei se tietysti mukavaa ole, kun maksuja korotetaan. Kuitenkin nyt kun olen tähän veromuutokseen tutustunut, täytyy sanoa, että kyllä sen kanssa pystyy jenkkiautoharrastajakin elämään. Käyttöautona toimivan `90 T-birdin käyttömaksu nousee satasen verran, museoautolla ajaminen on entisen hintaista ja puoli vuotta liikenteessä olevan harrastejenkin kokonaismaksut pysyvät suurin piirtein ennallaan. Kyllä tämä mulle käy. 8)
     
  2. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    njaah, käyttisbuickin maksut kolminkertaistuu, nissanin maksu putoaa n. 15€, audia en pidä niin kauaa että siitä tulis päästöveroa :) mutta tulevien jenkkihankintojen verot varmaankin nousevat :F
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Onko se sun käyttis henkilöauto?
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    No nehän korottaa myös polttoaineveroja. Nämä nyt tehdyt päätökset autojen haittaveroista olisivat tulleet joka tapauksessa olisi hallituspohja ollut sitten ihan mikä tahansa. Ja todennäköisesti eivät jää tähän vaan lisää on tulossa, sillä pikku hiljaa autovero poistuu kokonaan ja siirtyy näihin käyttömaksuihin.
     
  5. lucky13

    lucky13 1st gear

    Just just erkinharju... Kahteen viikkoon ei liiku tieto suuntaan eikä toiseen tietokonejärjestelmien muutoksen vuoksi. Kumma kyllä JO MYYDYSTÄ ajoneuvosta pystytään kyllä lähettämään verolippu. Eihän tuota todellakaan ainakaan minun järkeni mukaan tarvitse ikinä maksaa, mutta olisivat nyt jumalauta postittelematta lappusiaan ennenkuin saavat kaikki tiedot ajantasalle. Voi vittu että korpeaa... :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
     
  6. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Mä olen sekä laiska että tyhmä! :oops:

    Laiska siinä että en yksinkertaisesti jaksa lukea koko ketjua läpi josta varmaan löytyisi vastaus.

    Ja taasen tyhmä siinä mielessä että tässä nykyisessä infotulvan ähkyssä en luultavasti ymmärtäisi kaikkia asian pikku hienouksia..

    Silti olisi pari mieltä askarruttavaa kysymystä, katsotaan miten äijän käy:

    Kysymys/toteamus 1: Tuo niinsanottu käyttömaksu tullee korotettuna käyttöön vasta 2010-12?!

    Kysymys/toteamus 2: Vaikka uusien autojen hinnat laskee vuodenvaihteessa (ja käytettyjen siinä sivussa) niin isokoneisille sporttimalleille käy toisinpäin eli hinnat nousee? :odroll:

    Töissä vain tuli asiasta puhetta kun pomo jutteli että pitäis saksasta hakea vuodenvaihteen jälkeen tuollainen vuoden-parin vanha SLK Mersu kun autojen hinnat laskee. Totesin vain että kannattaa nyt perehtyä aiheeseen koska jostain luin että jonkun yksityisen Corvetten maahantuonnissa olisi hoppu että saa ennen vuodenvaihtetta tuotua vanhaan hintaan..
    :-? Eipähän ole asiassa omaa lehmää ojassa, paitsi että vanhoilla paskoilla mennään kuten ennenkin. Saapi nyt nähä miten tuo autoilu oikeasti kallistuu kun jatkaa vanhalla kaavalla vai yrittääkö ne vaan ohjata kuluttajien ostokäyttäytymisiä? :wc:
     
  7. JVN-63

    JVN-63 3rd gear

    Suomessa on viimeksi ollut vasemmistohallitus 23.2.1972 - 4.9.1972, Paasio II

    Edellinen puhdas porvarihallitus ennen nykyistä Vanhasen II-hallitusta oli Ahon hallitus, 26.4.1991 - 13.4.1995
    Ne kanssa sai paljon "hyvää" aikaan... :mad:

    Lähde: http://www.valtioneuvosto.fi/hakemisto/ ... potunnus=1
     
  8. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Ja sossuhallituksia senkin jälkeen :rotfl: anteeksi maalaisuuteni.
     
  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Niin. Virallisesti Suomi on yleensä ollut oikeistohallituksen varassa mutta kyllä takavuosina virallista valtaa käytti SDP ja SAK. Nyt ne on vaan kussu omaan punttiin niin perkeleesti että edes yleislakolla eivät saa maailmaa muuttumaan mieleisekseen. Ja perinteisesti kaikki on aina porvarin syytä. Työmieshän ei ole vastuussa edes itsestään ? Joku ihmetteli aikaisemmin miksei vasemmistolaisuus ole huudossa tällä(kään) palstalla. On tainnut unohtua millasia autoja sosialismi tuotti?
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    niin noh, miten sen ottaa.
    mun mielestä suomi ON sosialistinen valtio, siis pohjoismainen malliesimerkki siitä. se, kuinka hyvä tai huono asia se on, siitä voidaan keskustella. mutta alkaa menemään tavallaan ohi aiheen, vaikka polttoaineverotuksen perimmäinen tarkoitus on ottaa enemmän niiltä pois joilla jotain on. Tämä nyt esitetty malli vaan ohjaa köyhiäkin autolainoja ottamaan.

    ---olihan se uutinen että sdp joutui oppositioon- ja mitä seurasi: kaikki liitot haluaa heti lakkoon. niin että kellä se valta oikein on ollutkaan lyhyttä 90-luvun alun hallitusjaksoa lukuunottamatta...
     
  11. Tweety

    Tweety 1st gear

    Poliitikko on poliitikko vaikka voissa paistais, sama se ketä siellä istuu, per#eelleen menee kuitenkin...
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ja mitähän tekemistä vasemmistolaisuudella ja sosialismilla on enkä tarkoita sosdem.

    Aina kun demarit on hallituksessa niitä haukutaan oikeistolaisemmaksi kuin kokoomus on :rotfl: .

    Ja kyllä niitä lakkoja on tasaisesti ja aina ollut ja tulee olemaan.
     
  13. human62

    human62 1st gear

    autoverot?? 7 kpl vanhoja jenkkejä enkä ainakaan vielä ole keksinyt miten niillä yhtä aikaa itse pystyisi ajamaan --saastuttavat vähemmän kuin valtaosa pikkuautoista kun niillä ei ajeta vuodessa enää paljon p¤¤¤¤¤kaan
    En myöskään jaksanut lekea koko ketjua mutta ilmeisesti verot ovat 600€/auto eli vuodessa 4200€

    POLITIIKASTA JA mistä palkankorotuksista???? eihän palkkoja ole korotettu vuosikymmeniin muilla kuin kansanedustajilla

    ns. korotus on suunnilleen sama kuin INFLAATIO ELI KOROTUKSIA EI SIIS OLE OLLUTKAAN.
    TEHY hakee 24% korotusta lähes kolmen vuoden ajelle eli siitä inflaatio syö n.10-15% eli TEHYLÄISET saisivat vuotta kohden korotusta noin lopulta jopa :odroll: n.3 PROSENTTIA :eek: :eek: :eek: :eek:
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Hyvä pointti :poff: Eli jos toi on merkityksellistä porukan poliittisen suuntauksen valinnalle niin kun aletaan miettimään asiaa tolta kannalta niin yks kestävimmistä ja pisimpään kaupaks menneistä ja kovasti harrastetuista eli ilmeisesti sit hyvistä autoistahan on ollu kupla volkkari eli kansallissosialismi pitäis sit varmaan saada takas nousuun :p Ainakin sillä on tolla logiikalla laaja kannatus ympäri maailmaa kun aattelee kuinka moni pitää ja on pitänyt tota sen aatteen tuotosta hyvänä autona :rotfl:
     
  15. chevy-70

    chevy-70 Gearhead

    Kyllä minäkin näillä eduilla puoltaisin vaikka mitä päästölakeja :lol:
    :eek: EMME VOI VALITTAA ITSE OLEMME PÄÄTÄJÄT VALINNEET :cry:
    :mad: Kansanedustajien palkkiot :mad:


    Kansanedustajan palkkio on 1.4.2007 lukien 5540 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvelleella kansanedustajalla 5950 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkkio on 10200 euroa kuukaudessa ja varapuhemiesten 8500 euroa kuukaudessa.
    Puheenjohtajien palkkiot
    Kansanedustajan palkkion lisäksi valiokuntien puheenjohtajille maksetaan 1.4.2007 lukien 620 euron lisäpalkkio kuukaudessa. Suuren valiokunnan, perustuslaki-, ulkoasiain- ja valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan lisäpalkkio on 1030 euroa kuukaudessa.

    Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtajan lisäpalkkio on 620 euroa ja valiokunnan muiden jaostojen puheenjohtajien lisäpalkkio 410 euroa. Jaoston puheenjohtajan lisäpalkkiota ei makseta, jos jaoston puheenjohtaja on oikeutettu valiokunnan puheenjohtajan lisäpalkkioon.

    Eduskuntaryhmissä, joissa on 16 tai enemmän kansanedustajia, puheenjohtajalle maksetaan 1030 euron lisäpalkkio ja eduskuntaryhmissä, joissa on 3-15 kansanedustajaa, 620 euron lisäpalkkio. Lisäpalkkiota ei makseta yhden tai kahden edustajan eduskuntaryhmän puheenjohtajalle.
    Kulukorvaus
    Kansanedustajan palkkion ohella edustajalle maksetaan joka kuukauden 15. päivä kulukorvaus, joka on tarkoitettu kansanedustajan tehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen. Kulukorvaus on verotonta. Se lasketaan prosenttilukuna valtion virkamiesten palkkaustaulukon A 27 alkupalkasta. Kotipaikastaan riippuen edustaja saa kulukorvausta 30, 40 tai 55 %:n mukaan. Valiokuntakokouksista ei makseta erillisiä kokouspalkkioita. Myöskään yö- ja viikonloppuistunnoista ei edustajalle makseta lisäpalkkiota.
    Matkustusoikeus
    Kansanedustajalla on oikeus maksutta käyttää edustajan tehtäviin liittyvillä matkoilla junaa, kotimaan reittilentoja ja busseja. Lisäksi edustajalla on pääkaupunkiseudulla taksinkäyttöoikeus.
    KULUKORVAUS

    Kansanedustajan palkkion ohella edustajalle maksetaan kulukorvaus, joka on tarkoitettu kansanedustajan tehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen. Kulukorvaus lasketaan prosenttilukuna valtion virkamiesten palkkaustaulukon A 27 alkupalkasta.

    Edustajan kotipaikasta riippuen hän saa kulukorvausta 30, 40 tai 55 %:n mukaan.


    Pääkaupunkiseutu:
    30% = 987 euroa verovapaata
    Uusimaa yli 30 km:
    40% = 1316 euroa verovapaata
    Muut vaalipiirit + kakkosasunto:
    55% = 1809 euroa verovapaata :poff:
     
  16. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Ja mitähän tekemistä vasemmistolaisuudella ja sosialismilla on enkä tarkoita sosdem.

    Vasemmistolaisuudella tarkoitetaan poliittisesti sosialismiin suuntautuneita. Sosiaalidemokratia ja kommunismi ovatten pienellä vivahde-erolla yks ja sama asia. Ja lakkojahan toki on aina ja tulee olemaan sillä vaikka lakkoilu onkin lähinnä perinteinen vasemmistolainen tapa osoittaa mieltään. Oikeistolaisuus ei sinällänsä lakkoilua kiellä eikä estä vaikka ko ajatusmaailmaan asia ei suuremmin kuulukaan
     
  17. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    eikös sosdem ole marxilaisuutta mutta kommunismi marxismi leninismiä?

    sitten se äärioikeisto ja äärivasemmisto jonka sekoittamista on viime päivinä ihmetelty


    tuossa googletin

    http://takkirauta.blogspot.com/2007/09/ ... ogiat.html

    ja löytyi selitys


    "Kaikki dialektiset ideologiat ovat muunnelmia Hegelistä. Marxismiin päästään, kun käännetään Hegelin zeitgeist-idea päälaelleen ja nojataan vulgaarimaterialismiin, seurataan humanistisia tieteitä ja otetaan substanssiksi yhteiskuntaluokat: kansallissosialismiin päästään, kun nojataan mytologiaan, seurataan vulgaaridarwinismia ja otetaan substanssiksi rodut; feminismiin päästään, kun nojataan satukirjaan, seurataan kioskikirjallisuutta ja otetaan substanssiksi sukupuoli jne. Kaikki dialektiset ideologiat ovat vain muunnelmia toisistaan."
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Vasemmisto-oikeisto akselista voi olla montaa mieltä, mutta miten keskusta, joka on keskellä saadaan oikeistoksi. No samalla tavoin kuin ne minun mielestäni saadaan vasemmistoksi. Muuten sama kuin demarit, mutta toimii valtaosin maanviljelijöiden asialla ja maaseudulla. Eli jos SDP on kaupunkidemarit ja Keskusta on maalaisdemarit, niin millä ne voi olla oikeistoa.

    Vihreät luetaan Suomessa oikeistoon, mikä on yllättävää. Onko meidän oikeisto sitten niin vasemmalla, että kaikkialla muualla maailmassa vihreän aatteen edustajat lasketaan vasemmistoon, mutta meillä oikeistoon. Kun maailman poliittista karttaa katsoo, ei meillä ole 40-luvun jälkeen ollut oikeistohallitusta.
     
  19. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    [

    Vasemmisto-oikeisto akselista voi olla montaa mieltä, mutta miten keskusta, joka on keskellä saadaan oikeistoksi. No samalla tavoin kuin ne minun mielestäni saadaan vasemmistoksi. Muuten sama kuin demarit, mutta toimii valtaosin maanviljelijöiden asialla ja maaseudulla. Eli jos SDP on kaupunkidemarit ja Keskusta on maalaisdemarit, niin millä ne voi olla oikeistoa.

    Vihreät luetaan Suomessa oikeistoon, mikä on yllättävää. Onko meidän oikeisto sitten niin vasemmalla, että kaikkialla muualla maailmassa vihreän aatteen edustajat lasketaan vasemmistoon, mutta meillä oikeistoon. Kun maailman poliittista karttaa katsoo, ei meillä ole 40-luvun jälkeen ollut oikeistohallitusta.[/quote]

    Pilkunviilaamista :lol: Toi vihreitten laskemine oikeistoon perustunee niiden tiettyihin piirteisiin sosiaaliturvan suhteen mutta onhan niistä aika monella vasemmistotausta. Monissa päätöksissä tuntuvat menevän vasemmiston puolelle. Keskusta on vain nimi agraaripuolueelle joka on poliittisesti kokoomusta oikeistolaisempi. Se että se on saanut toimia maaseudun sdp:nä lienee syyllisiä haettava muualta vaikka historiasta. Vaikute naapurista oli takavuosina hurja ja siinä mielessä yhteiskuntamme on kaukana oikeistosta. Jos tuosta historian mantrasta poikkeaa niin huuto on melkoinen. Kyllä historialle löytyi puolustajia OD:ltäkin kun ministeri Häköpönttö sohaisi kusiaisia.
    Mutta asiaan. Kun suurin katku autoverouudistuksesta on hälvennyt ja aika näyttää mikä on vaikutus todellisuudessa. Se on selvää että tämä meidän käyttiskama 70-80 luvulta alkaa mennä todelliseen harrastekäyttöön ja uudempaa pitäis saada. Musta suurin ongelma on että myynnit on tähänkin saakka ollut niin pieniä että ei GM/Ford justiinsa ole mallejaan EU:n aluelle tyrkyttänyt kun rahaa saa täällä mopoista (europeleistä). Ja nykyisellään halvasta taalasta huolimatta uudet jenkit on aika arvokaita. Jos ajattelee vaikka duramax pick-upia niin 75 k€ on paljon pakusta/kuorkista. Kyllähän sellaen järkevä auto olis alta 5vuotias mutta ei sellasta summaa tässä maassa tahdo saada kasaan.
     
  20. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!