"Hallitus uudistaa autoverotusta" (1.11.2007)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tomaso, 1.11.2007.

  1. Mjjv

    Mjjv 1st gear

    Kun näitä uusia hintoja kun katsoo niin taitaa monen auton myynti loppua nyt sitten tähän http://www.iltasanomat.fi/autot/autovero.asp
    :mad:
    Corvette ZO6 7.0 V8 + 35097 €,
    Chrysler 300C mallit nousee reilusti.
    Ja mitä esmerkiksi Porsche kauppias ajattelee juuri nyt
     
  2. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Noh, nyttenpä on selvä että farkulla ajetaan kesäisin paljon ja mustangilla ekat ratapäivät->natikat väli ja joka toinen vuosi katsastetaan.
    Sais kyllä tulla sellainen viisas päätös että 30-vuotiaat ja yli olevat autot vapautettaisiin autoverosta, kun miettii että miten pieni osa se oikein on.
     
  3. hyde

    hyde Gearhead

    Niin eikös Ruottin maalla homma juuri noin jotenkin mee,eli yli 30v autot
    on 'skattfri' Ottaisivat nyt kerrankin mallia kun muutenkin sieltä ovat
    kautta aikojen kaiken apinoineet.
     
  4. rrauta

    rrauta 3rd gear

    en nyt enään sitä mistään löytänyt, mutta kyllä se siellä jossakin sanottiin, korotus vanhempiin vissiin samalle tasolle kuin oli jälkeen -94 käyttöönotetuissa.

    olihan vanhanen (ei siis vanha homo..eiku?) paljastanut totuuden koko veromuutoshommastakin:

    eli autokauppa hyvävelijärjestelmä toimii ja ei mun mielestä demokratiassa saisi tietoa pimittää kansalaisilta, tai tietysti nythän se tehtiin salassa niin ei ainakaan kukaan voi vaatia mitään kun kerran paskat on jo housuissa.
    ja sitten kun salassa päätettiin niin nyt on käynnissä tehopropaganda siitä kuinka ihmeellisen hyvä ja viisas päätös oli kyseessä, eikä puhuta lainkaan siitä että lapsiperheiltä siirretään satoja euroja taas valtion kassaan ja haja-asutus alueilla ja maaseudulla asuvien liikkumisesta tehdään entistä vaikeampaa ja kalliimpaa vittu mitä touhua...
    suurten kaupunkien julkista liikennettä tuetaan lisää...kuka vi...tu tollasn m...n pääministerin valkkas.... :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

    ja vielä

    :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
     
  5. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Heh, hauska että vanhanen puolue urputti kovasti oppositiossa ollessaan kun bensan hinta nousi että sitä pitää laskea että maalaiset ja lapsiperheet pääsee liikkumaan, nyt voi kaikkea verotusta nostaa ja voivotella kun omiakin kustaan silmään.
     
  6. Mjjv

    Mjjv 1st gear

    Ruotsalainen Koenigsegg etanoliauto tuottaa 1000 hv ja päästöt on pikkuauton tasolla..taitaa verot tippua aika rajusti :rotfl: Ainoo vaan ettei Suomessa taideta auto myydä, ja vakka myytäisiin niin olisi käytävä Ruotsissa tankkaamassa :lol:

    Ei ne kyllä siellä hallituksessa ajattele yhtäään asioita pitemmälle, esmes omaan leppäjeeppiin tulee nähtävästi muutaman kympin käyttömaksun korotus, ja jotta tämän pystyisi maksamaan niin on oltava ainekin 2 viikkoa hernekeitto kuurilla... eikös ne päästöt vaan tästä lisäänny :eek:
     
  7. nakke

    nakke 3rd gear

    Muistuttaisin edelleen, että valtion suurin liikenteestä saatava veronlähde on polttoainevero. Eikös sillä jo rangaista tarpeeksi niitä, jotka haluavat ajaa isolla autolla, joka myös kuluttaa paljon? Ja ajatellaanpa vaikka, että n. 2000 kilon harrastejenkistä joutuisi maksamaan sen 300 euroa "päästöveroa" puolen vuoden käytöstä? Suolainen summa mielestäni siitä ilosta, että saa kesällä päästellä jokusen kilometrin. Ja entäpä jos omistuksessa on useampi harrasteauto? Markka-aikana moni hieno auto jäi talliin pölyttymään, kun vuotuisen iiro-tarrankin hankinta tuntui ylivoimaiselta kustannukselta. Kai porukalla sitten on nykyään hilloa enemmän kuin purkkiin mahtuu. Mistähän sitä itselle sais?
     
  8. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Niinpä, eiköhän kohta puhuta kuitenkin sadoista harrasteautoista, ehkäpä jopa tuhansista kun ajatellaan kaikkia autoilijoita, kakkosautoja/kesäautoja joita ei oteta ollenkaan liikenteeseen eikä niiden tilalle kuitenkaan osteta uusia vähän kuluttavia tötteröitä. Joten voittaako valtio kuitenkaan tällä mitään?
     
  9. Frohike

    Frohike 3rd gear

    Tähän vois heittää kaverin heittämän erittäin kuvaavan siteerauksen eduskunnasta.

    Eduskunta
    Siellä on ne turhakkeet paskanpuhujat jotka ei pärjää normaalien
    ihmisten kuvioissa koska ne pääsis hengestään ku puhusivat tarpeeksi paskaa. Siksi ne on säilötty arkadianmäelle tienaamaan sillä ainoalla kyvyllä mikä niillä on.
     
  10. napa

    napa 3rd gear

    tämä tässä eniten vituttaa...

    "Ennen vuotta 1994 käyttöön otetuista pakettiautoista kannettavan perusveron päiväkohtainen määrä esitetään
    nostettavaksi samalle tasolle sitä uudempien pakettiautojen veron kanssa eli 26 sentistä 35 senttiin,
    jolloin vero nousisi vuositasolla 127,75 euroon. Pakettiautojen vero muutettaisiin hiilidioksidipäästöihin
    perustuvaksi myöhemmin, kun päästöjen yhdenmukainen mittausmenetelmä tulee myös pakettiautoille
    pakolliseksi. Pakettiautoluokkaan kuuluva kaksikäyttöauto esitetään verotettavaksi kuten henkilöauto.
    Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan asetuksella myöhemmin säädettävänä ajankohtana. Esityksen toteuttaminen
    edellyttää Ajoneuvohallintokeskuksen tietojärjestelmien muuttamista. Voimaantulon arvioidaan
    ajoittuvan vuoteen 2010."

    miksi köyhää rangaistaan aina eniten ja ne joilla on varaa ostaa esim. uusi 40 000 €:n auto saavat siitä alennusta jotain 5000 € :odroll:

    jos nyt on ollut varaa juuri ja juuri ajaa esim. vanhalla pakulla, niin nyt sekin sitten sekin mahdollisuus poistetaan :mad: mulle henkilöauto ei ole edes vaihtoehto, koska se kestäis ehkä viikon ja sitten aina uusiksi alusta, siihenkään ei rahat riitä...

    vaikka on multa tuo autoilu jo vähentynyt ilman tuota uutta lakiesitystäkin :odroll: viimeisen 1/2 vuoden aikana on tullut vissiin alle 2000 km mittariin... töissäkäynti oli yksinkertaiseti pakko lopettaa verotuksen takia :argue:

    ei helvetti, pitää ostaa joku vanha traktori ja ajella sillä :D sillä onnistuu työmatkaliikenne hyvin ja kyllä sillä kaupassakin käy ja saa ajella verottomalla, kun vuokraa pari hehtaaria jotain vanhaa mettänpohjaa...

    ampumisesta herrat puhui, eikä nälkään tappamisesta... vai kuinka se meni :odroll:
     
  11. spinout

    spinout Gearhead

    Just, monen vanhan tuontijenkin uusi verrokkiauto 300C 5.7 hinta nousee yli kymppitonnin, SRT8 melkein pari isoa kymppiä lisää! (Autoliitto pitää CO2-päästöihin perustuvaa verotusuudistusta oikeansuuntaisena). Ei huvittais haaveilla uutta C Kraisua 1.1. jälkeen, onneks ei ole ollut tarvetta. Mulkaisee sit paljonko eroa on Saksassa myytävään. Minunkin verrokkiauto oli vissiin 300C. Muuttaako tuo paljon loppupelissä %-kk-vähennyksenä esim. 70-luk. tuontiautoon, en jaska laksea vai säilyykö systeemi edes?

    Jos omistusmaksu nousee, niin täytyy vissiin tuplata harrasteautonkin ajopäivät ja päästellä lisää kukkasia putkesta ettei tule liian kalliita maileja.. Siitä ohjaavuudesta..
     
  12. jonesv8

    jonesv8 Gearhead

    Mihkäs tulokseen ollaan päädytty?Eli emme voi asialle mitään ja eikä kukaan halua tehdä mitään.Kaikki oottaa kiltisti että joku tekisi asian eteen jotain.Voivotellaan nyt yhdessä miksi kävi näin :cry: Vai olisiko sittenkin pitänyt tehdä? http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... highlight= :poff:
     
  13. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    Kyllä on teillä pojat autot kalliita :lol: Täällä Ameriikassa ovat halpoja!! Ja tollari senkun jatkaa laskuaan :odroll:
     
  14. migel

    migel Gearhead

    autovero uudistus

    Heittäisin tähän keskusteluun vielä sellaisen lisän jos tota ruottinmaata niin parjaillaan niin siellä on harrasteautoille jopa paljon halvemmat vakuutukset ja svenssonvirkamies perustelee sitä sillä että onhan se mahdotonta yhden miehen ajaa viittä autoa yhtäaikaa...
    Ja jos vielä kehitellään niin miksi autovakuutuksista ei pystytä tekemään henkilökohtaista, elikkä joka jannu omistaa oman vakuutuksen joka kattaa sen hetkisen auton jolla ajat.
    Oli se sitten vaikka kaverin kulkupeli jota lainaat mutta jos tölväset niin omasta vakuutuksesta maksat vahingot....reilu peli.
    Mutta mahdoton läpiviedä suomessa sillä täytyyhän vakuutuslaitokset rahaa tahkoa...
    Itsellä kun on 5 chevyä yks jeeppi ja joitain muita niin kyllä hieman hymyilyttää...
     
  15. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Joskus sotien aikanahan oli maanpettureita tapa rangaista "kovimman mukaan" , mutta nykyään niistä kaikista tehdään näköjään ministereitä!! :mad: :mad: :mad:

    Muutenkin tämä Suomen ajoneuvo/polttoaine verotus on niin täysi farssi kun vain olla ja voi.

    Ensin kyykytetään kansaa kovilla käyttömaksuilla, ja polttoaineiden hinnan korotuksilla, sen takia että yksityisautoilu vähenisi/ihmiset ostaisivat vähemmän kuluttavia autoja. -----> Sitten jos tämä tapahtuu, niin sen jälkeen nostetaan käyttömaksuja/polttoaineveroa sen takia, että muuten ei saada kerättyä autoilijoilta tarpeeksi rahaa. :mad: :mad:
     
  16. dodgevipersrt10

    dodgevipersrt10 1st gear

    Katsoin verotietoja ja ihmettelin miksi sieltä puuttuu sellaisia autoja, kuten hummer ja viper (päästöt yli 500g). Eikös se viper kuulu maahantuojan valikoimiin. Olisi ollut vain utelias tietämään paljonko kyseisen auton hinta nousee kun ferrarin hinta 475 päästöillä nousee yli 100000€
     
  17. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    tää yksityisautojen päästöihin/ikään perustuva veropelleily joka on tullut tuolta keskieuroopasta on vain ja ainoastaan tarkoitettu tukemaan noiden maiden autoteollisuutta. nämä sikäläiset politrukit myöntää sen suoraan
     
  18. WTF

    WTF Gearhead

  19. herrakani

    herrakani 1st gear

    Tjaa, tarkottaisko tää sitä, että cadillaccien hinnat on tulossa alas? Mua vois kiinnostaa sellanen '70-'71 neliovinen.
     
  20. WTF

    WTF Gearhead

    ^ Jotenkin epäilen ettei vanhan tuontiauton verot ainakaan halpene
     

Kerro tästä muillekin!