Halpa ja hyvä akkuporakone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Mulla on festo vm 2004 alkuperäisillä akuilla. Siinä lähtee se istukka kätevästi pois ja voi laittaa suoraan bitsin siihen päähän. Ja saa niitä omia feston poranteriä jotka tarttuu niinkuin pikaliitin,on mielestäni hyvä kone.
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ok. Mulla on Hiltin vanha iso puukkosaha. Painaa kuin Maxim konekivääri, mutta on jämäkkä ja tehokas.
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  6. palontie

    palontie Double Gearhead

    Hitachi..
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Hikoki
     
  8. palontie

    palontie Double Gearhead

  9. Kruunusaari

    Kruunusaari 2nd gear

    Itselläni oli taloa rakentaessa 2000 luvun alussa Hilti ja Fein akkuporat.
    Malli oli tämä peltilaukussa oleva

    https://www.proventura.de/images/item_images/gallery/74122_0.jpg

    Ei ainakaan silloin ollut mikään kaksinen kone, sen aikainen Hilti oli ihan eri luokkaa kaikilla mittareilla.
    Ongelmana oli esim liian tarkka laturi, jos Ni-Cd akku oli ajettu liian tyhjäksi ei alkanut lataamaan... piti ensin napoihin syöttää muuntajasta suoraan 12 v jotta sai vähän pohjalle ja sitten alkoi lataamaan. Samoin jos työ jäljiltä akku oli liian kuuma piti pitää kahvitauko ensin.
    Siinä sai akun hassusti kiinni myös takaosaan konetta.
    Ja paksusta pellistä tehty hieno salkku on vieläkin tallella.
    Tulihan sitä noilla ruuvattua aivan perhanasti 100 mm puuruuvia yms. Sen Hiltin ostin uutena 1990 luvun puolella ja yhäkin toimisi jos ehjiä akkuja olisi. Tein sillä ensin tallin / verstaan ja sitten talon.

    Feinin Supercut akku monitoimikone onkin sitten omassa luokassaan, paras monitoimikone jota olen käyttänyt.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  10. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Entäs Festo vai onkos se Festool?Vissiin kai samaa firmaa,toinen kai teollisuusautomaatioon keskittynyt,toinen sähkötyökaluihin.Mulla on yksi rakennusalan kaveri joka niitä kehuu ja muita ei hänellä olekaan.Tarkkaa siistiä jälkeä äijä kyllä tekee,ei halvimmalla mutta laatua,sitten kun vielä supliikkiäijä niin hyvin on menestynyt firmassaaan!Vissiin aika tyyriitä vaan noi Festoolit tai Festot?
     
  11. Kruunusaari

    Kruunusaari 2nd gear

    Mites Lidl Parkside akkukoneet, nyt on tarjouksessa paikallisella. Onko kokemuksia?
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ei just noista mutta kyllähän Lidlin vehkeet tuppaa ihan hyviä olemaan, vähintäänkin hinta/laatu.
     
    Camino'79 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Koitin karttinkiautoo käyntiin Hitachin akkukoneella, jossa on 13mm:n istukka. Tyyppiä en nyt muista. Hyppäs joku ratas ylitte koneen sisällä, eli ei jaksanu. Pelaa kyllä vielä kevyessä käytössä. Vastaava Ryobi jakso pyörittää, mutta ei riittävän kovaa. Olihan se startterin akku sitten ladattava, että sai R120:en käymään.
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Meil on atlas copcoista menny vaihdelaatikoita just kun niillä on pyöritetty millon mitäkin. Mun mielestäni tymää suunnittelua suunnitella moottori rajuksi mutta silti vaihdetoosa sellaseksi ettei voi kuitenkaan sitä moottorin tehoa käyttää.
     
  15. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Täällä kuule vissiin joskus kehuin että ihan ok ainakin satunnaiskäytössä. Mullahan meni melko tuoreena takuuvaihtoon kun nopeussäätö muuttui on-off -tyyppiseksi mutta siis uuden koneen sain, ja sitten pelannut hyvin. Se on kyllä sellanen joku melko pieni poraksi, virallisesti "ruuvinväännin".
    Siinä on se näppärä että istukka pikalukituksella kiinni, eli vaihtamatta terää voi tehdä silleen että poraa reiän ja istukan alla olevalla ruuvauskärjellä pyöräyttää het perään ruuvin siihen reikään. No nyt kesällä remontoidessa huomasin että istukan kiinnitykseen on syntynyt välystä. Toimii kyllä ihan ok. Halpaa ja hyvää harvoin on, sanoisin että tää on tyydyttävä. Kovaan käyttöön en ostais.
     
  16. Kruunusaari

    Kruunusaari 2nd gear

    Kattelin Lidlissä pikaisesti että ruuvinväännin 18v 2ah li-ion akulla antoi 180N vääntöä eli samoissa missä muutkin mennään. Sds poravasarassa oli iskuenergia 1 joule mikä on mielestäni ok tuon hintaluokan akkuporavasaralle.
    Tavallista porakonetta ei enää ollut esillä olivat myyneet kaikki.
    Ihan asiallisen näköisiä laitteita päällepäin, ja ei todellakaaan hinnan kiroissa.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  17. Kruunusaari

    Kruunusaari 2nd gear

    On siinä halvassakin voimaa mutta kauanko se kestää?
    Bosch siniset on kuitenkin ammattikäyttöön tarkoitettuja ja osoittaultuneet melko pitkäikäisiksi päivittäisessä käytössä.
     
  18. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Lidlin Parksidellä remontoitiin RMT n. 10-vuotta sitten ja yhä sama kone pelaa moitteettomasti; akut, Ni-Cd vaan alkaa kaputt olla...

    Riuska 2-vaihteinen "mörkö". Se uudempi versio kuulemma vielä riuskempi ja omaa Li-Ion akutkin. Ei vaan ole vähään aikaan ollut Lidleissä myynnissä.

    Ylipäätään on monia noita Parksideja ja satunnaisessa käytössä oivia pelejä;yksikään ei ole hajonnut tuoreinkin, "Dremel",taitaa olla jo 5-vuotias.
     
  19. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joop mei isä osti kaks noita parksiden 18v porakoneita viime vuoden blackfriday alennuksista, on ollu tosi tyytyväinen siihen ruuvarina (ja porakoneena). täyteenkin hintaan ostettuna olisivat olleet kuulemma hyvä ostos. ja alle puoleen hintaan erinomainen.

    mä käskin ostaa kaksi samantien kun ostaa, että jos toisesta hajoaa jotain niin on varakone tai varaosia heti toisessa. ja ostin myöhemmin vielä kolmannen akunkin että saa olla latauksessakin yksi aina. (niitä ja muita varaosia näemmä sai ostettua lidlin parkside laitteisiin netistä) mutta kun kumpikaan ei oo hajonnut vielä. akuissa riittää virtaa vielä hyvin. (harvoin on tarvinnut kolmatta käyttää) ja tietää miten hän niitä kolhii ja käsittelee.. ovat siis ihan käypiä pelejä.

    tosin en oo vieläkään oikeen huonoa parkside/lidl konetta ostanut. hintalaatusuhde ihan riittävä kaikissa niissä. viimeisin ostamani parkside on ollut se akku-juotoskolvi. eri kätevän kokoinen ottaa mukaan. pikkujuotoksiin sopiva, isompiin en oo ees kokeillut.
     
    Rotten tykkää tästä.
  20. f34

    f34 Double Gearhead

    Akkulaturit ei kestänyt. Ostin kaksi. Molemmat sippasi takuuaikana. Otin takuun rahana. Paineilmapuukkosaha oli aivan tehoton, palautin ja sain rahat takaisin.
    Mutta paljon muutakin tullut ostettua ja on kestänyt.
     

Kerro tästä muillekin!