Halpa ja hyvä akkuporakone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

  1. Rotten

    Rotten Gearhead

    Nimh nicd, ensin mainittu yleisempi, onko enää ees nikkelcadiumia?? Ihan hyviä ja toimivia akkuja, amppeeritunnit kertoo näissäkin, kauan työskentelet. Näissä ikävä piirre, muisti! Lataat vähän javotat pois, saadakseen pari viimeistä ruuvvia ruuvvattua, akku luulee et se on täysi, ei lataa enää pahimmillaan sen yli, yks kerta jo voi rikkoo akun. Nää pitäisi aina ajaa loppuun, muttei liian tyhjäksi, sekin hajoittaa!
    Nykyiset lion ion akut, ei muista, voit käyttää ja ladata miten sattuu ja koneissa on ettet voi vetää liian tyhjäksi, mikä hajoittaa. Säilytykseen, noin puolella kapasiteetilla latauksesta, ei täynnä, ei tyhjänä, kun puhutaan puolen vuoden jaksoissa. Viikko tai kuukaus.... toimii, tietysti mitä tarkemmin, sen paremmin myös viikkojen "seisonnalla"
    Nimh akkua ois hyvä ladata ja purkaa välillä!

    Siin pikasesti, nii ei kyrvähdä se 25€-eikä 150 akku heti!
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Mulla on 10v vanha makita nimh ja vielä akut toimii vaikka ne purkautuu muutamassa viikossa. Monta ruuvia silti ruuvaa. Sit on gern ollu 15 ja sekin vielä toimii. Pikku ruuveja silläkin kääntää. Töissä oon 18v makita litiumioni akkuja menny monta roskiin.
     
  3. Rotten

    Rotten Gearhead

    Nojoo tarkennetaan vielä ja hyvä huomio, mikä jäi pois, olin näissä akuissa tuolla rceen puolella, nii jäi pointti unohtumaan!
    Elo oikeesti ammatti käyttöön, jota käytät jatkuvasti ja koko ajan, lion ion.
    Satunnaiseen nimh
    Lionit taitaa kyrvähtää vuoden pari jälkeen käytit tai et!

    Edit: kattelin noita akkuja, onhan niitä cd akkujakin! Nii ja noissa nimh nicd akuissa oli se lataus kerrat, noin 1000 kertaa ja se on siinä, siitä tuo karkee linjaus, lionit ammattikäyttöön kun voi olla ladattuna miten vain ja ottaa käyttöön milloin vain ja nää toiset kestää taas ajallisesti pidempää, kun harvempi harrastelia on joka päivä kolmee kertaa lataamassa?

    Itellään tosiaan tuo lion 21v 3ah panasonicissa, kahdella akulla, käytettynä tuli kaks vuotta sit, mut silti toimii, miun käytöllä en kerkee toista käyttää loppuun, ennenkuin toinen on latautunut, vaikka huomaa, ettei enää niin hyvin toimi!
    Nää on näitä, ite enemmän katsoisin mitä teen, mihin tartteen! Kalliimpi, et saa akkuja on täysin turha ja kallis siihen nähden,
    halpa, no jos se 20€ on sen hinta, et saat kolme ruuvvia auki tai kiinni, loput on plussaa, ja touhuut monta kertaa vielä lisää
    hyvä ja " kallis" varaosat akut saa, käy toisiinsa ym... ei kukaan voi toiselle sanoo, et tuolla ei tee mitään, ku sillä joku tekee jotain! :p
    Eli ite ostaisin, jonkun, mihin saa akkuja ja tyydyttää tarpeen voimalla ja akun kestolla 16v vähintään 3ah vähintään!
    Sit jos oikeesti vedetään 6*120 ruuvvia koko ajan, nii sit luvut kasvaa!
     
    Muokattu: 31.3.2017
  4. Rotten

    Rotten Gearhead

    Ja siellä "rceen" radio-ohjattavavien puolella ei taida huippu kuskit montaa vetoo vetää lioneilla, kun taas harrastelia suttaa taka pihalla vielä pitkään, eli ostaa nää neljä kertaa käytetyt huippu akut halvemmalla. oikee säilytys, balancerillä lataukset, cut offit / piipparit, ettei vedetä loppuun!
    No kuitenkin, takatasku ja käyttö kertoo, minkä ostat!
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  6. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    lidlin konetta aina välillä mietin varakoneeksi.. mutta jäänyt aina ostamatta kun se on tullut vain yhdella 1.5ah tai pienemmällä akulla. vähintään pitää olla kaksi akkua.. ja toisen ainakin pitäisi olla isompi. ja eivät ole minusta koskaan myyneet pelkkiä vara-akkuja, pelkkiä koneita yhdellä akulla.

    johonkin talkootyöllä tehtävään hommaan voisi harkita ostaa kourallisen näitä koneita niille talkoolaisille.. ei haittaisi jos hajoaa. itselle ostettaessa "pääkoneeksi" minun olisi myös ostettava ainakin kaksi mutta luultavasti kolme näitä koneita saadakseni tarpeeksi akkuja käytettäväksi. eli 120e menisi 3 akkuun, ja koneeseen (ja kahteen varakoneeseen jos eka hajoaa).

    ja lidlissä ei noita koneita ole kuin silloin tällöin myynnissä eli jos olisi ostanut vain yhden koneen ja haluaisi uuden/toisen akun niin olisi odoteltava sitä seuraavan akkuporakone erän saapumista kauppaan (parin kuukauden välein näyttäisi ehkä olevan tarjolla) ja sitten vielä pitää ehtiä ostamaan se ennenkuin se myymälään tullut 5kpl erä myydään loppuun.

    edit: ja näyttäisi aika tehottomalta laitteelta.. 18v ja vain 25nm vääntöä..

    joten.. mielummin ostaisin minkä tahansa muun koneen jota on myynnissä ihan joka päivä..

    ryobi on hyvä ehdokas. erittäin laaja kone mallisto että voi sitten hankkia muitakin laitteita jokka toimii samoilla akuilla jos tulee tarvetta. ja niitä akkuja on ainakin kahta tai kolmea kokoa tarjolla, sen kun kävelee rautakauppaan tai prismaan jne hakemaan. myynnissä lähes jokapuolella (maata ja maailmaa)

    ja kuuluuhan tuo ryobi samaan konserniin kuin milwaukee. eli vaikka onkin halpa ja harrastelija mallisto niin tietotaito valuu kuitenkin alaspäin vaikkakin halvennettuna. ja muistaakseni ryobillakin on kaksi sarjaa 18volttisissa koneissa.. normaali ja hiiliharjaton "ammattimaisempi" malli.
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin se 3v takuu tossa avainasemassa. Koskeeko myös akkua? Sitten ei ois huolta kuj vähintään rahat takaisin. Muut halvat koneet tuskin tarjoaa 3v takuuta?

    Nykyään kun alle 40€ ei tunnu mistään akkukonetta saavan oli merkki mikä vaan.
     
  8. soppa79

    soppa79 Gearhead

    On siellä boscilla sinisiä "leluja" hinnasta erottaa...
     
  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    itsellä ollut boschin sininen lelu neljättä vuotta,isku lisänä,ei moitittavaa,melkein joka päivä käytössä,töissä oli makitoja,järjestään hajosi jokainen ja vaihdettiin takuuseen jota jatkui,sitten vielä eräs piirre tämän päivän koneissa,kun laitat kierre tai poran terän kiinni ota kärjestä ja heiluta,monessa mallissa terä heiluu yllättävän paljon,possissa ei yhtään,myös akun kesto ollut hyvä.nämä ovat minun kokemuksia ja sähkäri sanoi myös heidän käytössään possin lelujen olevan vahvimpia.halvalla et saa kuin kiroamista.
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Oli joku laittanut heti Torissa myyntiin. Hintaan 125,- . Noin 12 rosentin voittoa tavoittelee!
     
    Karpov tykkää tästä.
  11. Rotten

    Rotten Gearhead

    Ei yleensä koske akkua?
    Mut jos ruuvvaat ja tartteet porata pientä reikää, tuolla lidlin koneella teet sitä! Miinus tuo yks akku, saman tapainen motonetistä skilli kahdella akulla, 40€?
    Muistaa vaan, ettei lähde poraamaan mitään isompaa reikää lankkuun, ei tuu ku itku!
    Menee ikävä kyllä yli sataseen kaikki, kaks akkuu, yli 2ah 13mm istukka, yli 16V. Vääntöä yli 40nm.
    Mut kyllä tuolla 40 koneella terassin ruuvvaat läjään, mut mielellään minimi se kaks akkua!
     
  12. HV

    HV Gearhead

    Omat kokemukset koneista:
    -Boschin siniset ei ole kestänyt itsekone ja akut, voi kestää yhden omakotitalon työmaan...
    -Makitan rungot ja akut kestää vähä enemmän
    -Roybin pari konetta ostettiin yhdelle purkutyömaalle, oli melko iso työmaa. Ne kesti sen ajan akut meni paskaksi nopeasti rungot jäi ehjäksi. Voi olla harrastekäytössä hyviä.
    -Hiltin akkukoneita on nyt paljon ja niihin olen ollut tyytyväinen. Hilti on kallis.
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Mulla on ollut jo yli takuuajan kaks sellasta pienempää Parksidea (huom. 12V koneita, ei 10,8V) Periaatteessa niillä ruuvasin kaikki Hallini ruuvit. Vieläkin pelaa kohtuullisesti. Hivenen on akkujen kesto heikentynyt. Niissä koneissa on ollut hyvänä ominaisuutena se, että on jarru, joten sammuksissa olevalla koneella voi kääntää vielä lisää, ja on käännetty, isojakin ruuveja.
    Tuplakipsit meni kattoon muutamalla latauksella, ja oli kevyt konepitää ylhäällä. Peltikaton toisen lappeen ruuvit meni kahdella latauksella. Minun käyttööni oli just oikeat koneet.
    Nyt on tuo Ryobi, jossa on 13mm istukka. Se on ollut ainoa puute aikaisemmissa.
     
    Karpov tykkää tästä.
  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tää kertoo melkeinpä kaiken :rotfl:
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mä en ostaisi akkukonetta ilman että sen sopivuutta käteen voi kokeilla etukäteen. Just olin kaverin luona kylässä, ja se esitteli ylpeänä jotain alle satasen linglong? akkuporakonetta.
    Kömpelön muotoinen, painava ja epämukava kaikinpuolin.
    Lisäksi halvoissa on usein liipasimen voimansäätö jäykkä ja tunnoton on/off tyyppinen, jos tarvitsee varovasti alkaa pyörittämään jotain pientä ruuvia tms.

    Parhaat omaan käteen on Makita ja Dewalt.
     
    Muokattu: 31.3.2017
    Camino'79 tykkää tästä.
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Tuossa esim on yksi hyvänoloinen laite, jos ei tarvitse painavaa 18volttisen ranteet solmuun vääntävää konetta.

    Keveyttä ja pientä kokoa osaa arvostaa ahtaissa paikoissa ja jos ruuvaa kymmeniä ruuveja yhtäsoittoa.

    http://www.stark-suomi.fi/fi/akkupora-dewalt-dcd710c2
     
  17. Rotten

    Rotten Gearhead

    Se on edelleen mitä ja mihin tartteet, ja kuin paljon! Tuo dewalttikin yli satasen kone, mut itteeni ei lämmittäis. Tuo ja motonetin Skill nii ostaisin sen alle 50 skillin. Pikku käytössä se on ihan sama, onks siinä kädessä kakkosnelonen, mikä ruuvvaa vai muotoonsa hiottu yli pioluolet kalliimpi kalikka, mikä muuten ruuvvaa yhtä hyvin, tai huonosti?!
    Ruuvvaamiseen, puhutaan nyt näitä pikku ruuvveja ja 4-5mm * 60 menee kyllä noilla 30-50€ koneella täysii ja halvemmilla ruuvivääntimilläkin. Sit jos tartteet runkoja rakentaa, ruveta oikeesti ruuvvaamaan ja tekee läpivientejä vaik johdoille lankun kylestä, enemmän kuin yhden päivään tai siis kiireellä nii melkein väittäisin et välttävä maksaa minimissään sen lähemmäs pari sataa, 50€ lisää on jo oikeesti ammatti miehen kone!
    Mut kenellä on varaa tai halua laittaa heti se 200-300 akkukoneeseen, jos sillä ei oikeesti oo käyttöä! Niinkuin sanoin et tietää ostaessa sitä viidenlympin konetta, mihin se pystyy ja mihin ei. Sillä ei sekoiteta laasteja, ei porata rasia reikiä, kipsilevyyn kyllä, ei vedetä täkkipultteja ym... (no okei, joo onnistuu nuo kaikki, mut kyl sen huomaa, mistä se 50€ ja 250€ muodostuu, oli se merkki mikä vaan!
    Mut tää on vain miun mielipide, tullut kuulluista jutuista omakohtaisista kokemuksista, omista ja muiden koneista!
    Ite oon ostanut noita halpis koneita, arvioinut mitä sillä pitää saada tehtyä, et "maksaa" ittesä takasii, nii kaikki on palvellut sen yli! Ja on se kyl kivempi käyttää ammatti miesten työkaluja, mis on voimaa, hyvä istuvuus käteen ja kestää työskennellä, mut miulla ainankaan oo noita kaikkia varaa päivittää merkki tuotteisiin!:oops:
     
  18. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Tästä on varmasti yli 15v aikaa kun ostin panasonicin akkukoneen. Akut alkaa olla loppu muuten ei mitään vikaa ja sillä on tehty raskaitakin töitä. Silloin kirpaisi kun maksoi enemmän kuin silloinen käyttöautoni. Veikkaan että olisi palanut vuosien saatossa halpisvehkeisiin vähintään sama raha. Minusta tämä ollut siis halpa ja hyvä.
     
  19. plagu

    plagu Gearhead

    Mulla on edeltävässa tarjouksessa ollu lidlin kone (enempi sellanen ruuvinväännin tyyppinen)ja on yllättävän hyvä, varmasti hintansa arvonen, bonarina vielä pikakiinnityksella irtoava istukka joka toimii ruuvipäille, auto rempassaki jerkku riittää hämmentävän hyvin pulttien aukomiseen.

    Kotona tullu hajotettua useampi noita boschin vihreitä hintaluokassa 100-200eur, ja duunissa on boschin sininen härveli jolle tämä lidlin ihme ei kyllä häviä lainkaan.
     
  20. Rotten

    Rotten Gearhead

    Tuossa just kattelin makitan hintoja, runko pelkästään 200egee
    5'0ah akku 18v 100e kpl
    No laturin unohdin kattoo,
    Nii kahteen puoleen sai laatikossa koneen kaks akkuu laturilla! Ja huppari kaupan päälle!
    Eli ku akut kyvähtää, nii toinen laite akkuineen tilalle!:p Ei näköjään kannata yksikseen ostaa!
     

Kerro tästä muillekin!