Halpa ja hyvä akkuporakone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Sori pieni OT, mutta onko joku bongannut toimivaa konekierretappiadapteria joka kävisi akkukoneeseen? Pelkkä tappi ei tahdo yli viiden millin kokoisena pysyä paikallaan normi istukassa, kun on pyöreä ja lähtee lipsumaan. Eikä se neliskanttinen liitin taas istu tavan poraan kovin saumattomasti, niin pitää vetää kiinni siitä yli.
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    P

    Jostain kumman syystä mun molempien 6-4 vuotiaiden dewaltien alkuperäiset 4kpl akkua toimivat edelleen, yhtä lukuunottamatta. Terassiruuveja mittarissa melkein 100 000 kappaletta
     
  3. Rotten

    Rotten Gearhead

    Ni vai lion?
    Ni akut kestää, oikein säilöttynä pidempää, mut ei kestä lataus kertoja yhtä paljon? Ja niitä voi herätellä henkiin, jos väärin käyttänyt, onnistuu tai ei!
    Miulla 21 voltin 3ah lionit kaks vuotta sit käytettynä, en tiedä miten kauan sitä ennen olleet, toimii edelleen, ei niin hyvin, kuin uudet, mut toimii ja on voimaa!
    Tästä voidaan jänkätä loputtomiin, kun mulla toimii ja toisilla ei, ollaan myö tyytyväisiä ja nuo oli niinkuin yleistyksiä, "miten" akut toimii!:oops:
     
  4. Rotten

    Rotten Gearhead

    Noin pieneen, hioisin tapin varresta sivun tasaiseksi!

    Isommista tullut hiottuu neliö päästä kulma pois, ja sopiva hylsy siihen, mut ne on sit vedetty jo pultti koneella ja vain kierteiden putsaukseen, töissä.
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niin, siis tarkoitin että vitonen menee vielä istukalla kiristäen, mutta isommat juuri ei. Jotain kymppimillistä on turha tarjota enää paksummalle kamalle, eikä viittis kaikkia tappeja rälläkällä raiskatakaan. Varmasti joku on adapterin tuohon tehnyt, en vaan ole bongannut.
    Vääntö kyllä piisaa porassa ja jenkoja en käsipelillä ole tehnyt juuri koskaan. Miksi tekisin, kun konetapeilla menee kerralla. Perinteisillä koneilla saa yleensä kirrattua paremmin, mutta akkukoneissa kaikissa on aika hento pikaistukka ja sitä ei pirullakaan saa kovin tiukkaan.
     
  6. Rotten

    Rotten Gearhead

    Aa, sori!
     
  7. Rotten

    Rotten Gearhead

    Nyt rupes itteenikin kiinnostaa, löytyykö adaptereita?;)

    Tiiä, mut tapit mitä itse käyttänyt, on nää vääntö päät eri kokoisia ja töissä kun taas on paineilmalla ja nivelpuomilla toimiva kierteytyskone, johon omat holkit mihin mikäkin tappi menee, ja pienemmät just akkukoneella, nopeuden vuoksi, nii ees oo tullu mieleen, muutaku tuo hylsy systeemi, mikä toimii muihinkin kokoihin, mut silti joutuis raiskaa sitä tappia rälläkällä, joku koko meni johonkin kokoon suoraan!:p:D muistaakseni!?
    1/4 hylsyn vääntimeenhän on adaptereita!
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Wurthilta saa sen pitimen sille neliökannalle kohon sit käy koosta riippuen eri räikkä. Ja siihenhän saa sit kyllä adaptereita 1/4" kuusiokannasta esmes 1/4" neliökantaan ;)
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Piti oikein tarkistaa kuiteista montako terassiruuvia tuolla halpis-Dewaltilla on vedetty sen kahdella alkuperäisellä akulla. Noin 40 ooo kpl ja muut duunit lisäksi.

    Ja tähän kuvaan liittyy myös tietokilpailu.
    Minkä vuoksi tuo kuminauha on tuossa kahvassa.
    [​IMG]
     
    Muokattu: 1.4.2017
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    1 lenkki kiepastaan akun alle, et akku pysyy matkassa
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ei vaan youtubessa oli vinkki, että murjottuun ristipääruuviin saa pitoa kuminahan avulla, ettei sudi tyhjää. En ole vielä kokeillut, toimiiko tuo ihmemies juttu?
     
  12. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    montakin hyvää ideaa tulee mieleen..
    1. tunnistaa omaksi koneeksi.
    2. lisägrippi vahvuutta ja kitkaa pikkusormen otteelle.
    3. vara bitsin pidike.
    4. kahvankumi on irronnut ja nauha pitää sen paikallaan.
    5. jos ruuvin kanta nylppää niin saa tuon kumilenkin laitettua siihen ruuvinkannan ja bitsin päälle että saa lisää kitkaa ja saa ehkä paremmin auki vielä.
    6. saa koneen käymään ilman että käyttää/pitää sormea liipasimella.
    7. saa lisää kitkaa kärjen vaihtoon jos kietoo sen tuon istukan ympärille.
     
    WBBC tykkää tästä.
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ja 8. jos on huono lukitus akussa. pitää varmistaa että ettei tipu.
    9. koneen tippumisen esto narun kiinnityspiste.
    ..unohdinko vielä jonkun.. hmm..
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Timanttitahna on parempi, ja toimii.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jossain radio aallon ja iltalehden niksinurkassako toi kumilenkkijuttu just myös oli. Jos ruuvi vitun kireellä ja kanta paskana niin mitenhän se mahtaa sieltä kumilenkin kanssa irrota?
     
  16. pantera

    pantera Double Gearhead

    Noi halpis dewaltit on kyllä lujia koneita, ei niistä lopu kun akut joita nyttenmmin oon itte kennotellu ja suunnanvaihtaja nappula, Mulla on edelleen päivittäisessä käytössä 12v dw jonka ostin 17v sitten
     
  17. xarper

    xarper Gearhead

    Tossa jouduin yhen päivän ähisemään tommosen Makitan pulttikoneen kanssa ja täytyy kyllä sanoa että en ottais Ryobin tilalle tuota.

    Ahtaat tilat ja välit, lattialla huonoissa asennoissa tekeminen jne ni tuo Makita on ihan helvetin painava ja kömpelö kun taas Ryobi on kevyt ja kompakti, täydellinen autohommiin.
    Ja aukoo kyllä kampiakselin pultit sun muut ihan hyvin sekin eli täysin riittävä.
     
  18. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    siinähän se vastaus on otsikossa!
    tosin joudut ostamaan kaksi konetta.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mut onkos nää 2017 halpis dewaltit sitten yhtä hyviä kun vanhemmat oli?
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  20. f34

    f34 Double Gearhead

    Jotkut ammattikäyttöön suunnatut merkit myy vanhempaa mallistoa edullisena harrastekoneena. Niissä on jo tuotekehitys ja tehtailuinvestoinnut kuoletettu, niin voi myydä edullisemmin. Lastentaudit saattaa olla myös karsittu. Tehot ja kapasiteetit ei ihan huippupäästä.
     

Kerro tästä muillekin!