Halpa ja hyvä akkuporakone?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Oisko siinä joku bugi?

  Ahhit kuitenkin sitä luokkaa että pitäs kestää puolisen päivää kevyessä ruuvitouhussa. Siis kevyessä siten ettei mitään hirttä porata.  Ebayssa ois halpoja akkuja mutta en tiedä onko kusetusta. Siis vastaavia kun orig.
   
 2. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Noissa akuissa kannattaa ihmetellä sitä että kuinka äkkiä se on ladattu. Mun Boschin akku latautuu nopeemmin mitä kerkee kuluttamaan. Ton stanan Ryobin mukana tuli etanalaturi ja taitaa mennä pari tuntia että se on "täynnä". Kattelin vähänaikaa sitten että tohon possiin saa täältä 2.0Ah akut halvemmalla kuin iipeistä.
   
 3. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mulla taas ryobin laturi on tyhjästä paketin mukaan tunti. Niin kauaa en oo saanu sitä ladattua kun on jo täysi. Taitaa olla se vähän parempi laturi tosin, sellanen aku ankan taskarin kannen kokonen. Niitä tais olla joitain vielä sellasella hepposemmalla.
   
 4. maddis

  maddis Gearhead

  Tulipa itsekin 'sorruttua' Ryobiin. Aattelin, että kun kerran ostetaan niin ei osteta halvinta mallia vaan ostin harjattomalla moottorilla olevan. Vääntöä sanoivat olevan hieman enemmän kuin harjallisella moottorilla olevassa ja akun kestävän pidempään.

  Vertailukohta itsellä on noin vajaa 10 vuotias vihreä 12 voltin Bosch. Boschissä kyrsi se, että ne 'unohtivat' 2010-luvulle tultaessa kuinka tehdä NiCd - latureita jotka ei paista akkuja. Kahden paistetun akun jälkeen totesin, että eiköhän tämä ollut tässä. Kai ne koettivat jo silloin saada tyyppejä Litium-akkukoneiden käyttäjiksi.

  Noh, takas Ryobiin. Ensimmäinen testi osoitti että liipasimen painosta siihen että pora lähtee pyörimään on viive. Kerkeää painaa liipasinta ja vapauttaa eikä pora pyörähdäkään. En tiedä ovatko tehneet tarkoituksella, kun valot jää palamaan hetkeksi tuon jälkeen. Tottumiskysymyshän tuo on.

  Toinen, kohta suurempi ongelma vika, on tuo kuinka väännönrajoitin toimii. Ei ole enää mekaaninen vaan sähköisesti tehty. Kokeilin vääntää puuhun 5x50 ruuvia pienimmällä asetuksella. Meni pohjaan asti. Eli ei erityisen herkkä. Sitten se varsinainen 'vika', jos tuon jälkeen alkaa vääntää uudestaan niin sehän vääntää sitä vaikka maailman tappiin asti ja kohta on puussa 5mm reikä. Mekaaninen rajoitin olis rallattanut iloisesti eikä olis ongelmaa.

  Testasin myös pienemmällä kupukantaisella 3.5x17 ruuvilla pienimmällä asetuksella. Jos täysillä ajoi niin ruuvi kerkes upota kantansa verran puuhun ennen kuin pora pysähty. Tämä sen takia, koska tuo on sähköinen rajoitin niin sen täytyy saada pysähtymään kaikki 'liikkuvat' eikä katkaise vääntöä heti kuten mekaaninen. Ja taas sama homma, että jos lähtee uudestaan kerran pysähdyttyä niin ruuvi pyörii tyhjää.

  Enkä tiedä mitä ovat tehneet moottorille/vaihteistolle, kun ovat niin äänekkäitä. Porasin reikää, niin piti laittaa korvatulpat korviin.

  En tiedä miten tuo väännönrajoitus toimii muiden merkkien harjattomissa värkeissä.
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mikä malli tarkemmin? Valoissa on viive kaikissa munkin valollisissa ryobeissa esim pulttikoneissa. Ihan kätsä kun voi painaa liipasinta ennen hommia ja näkee hetken mihin asettaa.  2-2.5mm peltiä oon pari päivää rei'ittänyt omalla halpismallilla eikä ongelmia.


  Muistaisin kyllä kanssa, että väännönrajotin oli vähän kakka, tosin olen hyvin vähän käyttänyt.
   
 6. f34

  f34 Gearhead

  Edullisen hinnan selittää tuo sähköinen momentin säätö.
  Hinnakkaammissa hiiliharjattomissa on mekaanisiakin.
  Jos on paljon ruuvaamista, niin iskeväruuviväännin on parempi.
   
  Muokattu: 26.7.2019
 7. maddis

  maddis Gearhead

  Joo, tuon valon huomasin itsekin ihan näppäräksi.

  Malli on R18DDBL.

  Tuota väännönrajoitinta tulee käytettyä jos ruuvaa puuhun tavaraa. Helpompi kun säätänyt kohdalleen ja tintannut sitten vaan kiinni ja rajoitin alkaa hakkaamaan kun on tarpeeksi kireällä.

  Iskevän tarttee isommissa ruuveissa. Iskeekö tuommonen iskevä edes jotain 5mm ruuvia vielä vai meneekö vaan kiertämällä?
   
 8. maddis

  maddis Gearhead

  Arvelinkin että ei tullut tarpeeksi kallista 'parempaa' konetta ostettua. Noh, tuolla mennään nyt.
   
 9. Karpov

  Karpov Gearhead

  Iskua kaipais eniten täkkipulteissa ym. Yllättävän isot ruuvit (just jotain 5x100) vielä uppoo hienosti pyörien.
   
 10. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Makitan 160nm iskevä väännin ja 6x100nenkin ruuvi on yhtä juhlaa vedellä kiinni :D
   
 11. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Itellä tuo hitachin 18v 5ah metalli-istukka porakone ja on hyvä. Töissä saman mallisarjan pulttipyssy ja vetää helposti 12x140 täkkipultin pylvääseen. Ja fyysiseltä kooltaan vielä se pienemmän mallin pyssy.
   
  palontie tykkää tästä.
 12. Naketti

  Naketti 2nd gear

  Mulla on kans se ryobi hienoilla valoilla, iskulla ja eroottisella momenttijutulla. Olen kyllä tykännyt, kun on ihan normaalissa puun ja metallin porailussa ja ruuveja pyöritellyt, isoja ja pieniä, ja jonkin verran on betoniin ja tiiliseiniin porailtu. Hönkää riittää mukavasti, ja muutenkin jeppis peruskone. Omalla kohdalla se momenttijuttu on toiminut kyllä sen verran, kun sitä on käyttänyt. Ryobiin päädyin lähinnä hiton hyvän akkurälläkän ja kattavan konevalikoiman takia.
   
  Fat-Mike, xarper ja Karpov tykkäävät tästä.
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ja ryobin saa yleensä puolta halvemmalla kun jonkun makitan
   
 14. maddis

  maddis Gearhead

  Noiden muiden, samaa akkua käyttävien, työkalujen takia minäkin tuohon Ryobiin päädyin. Hönkää on alustavien testien perusteella on tarpeeksi omaan käyttöön.

  Noh, katsoo jos tuohon tottus.
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Ryobin akkukone oli mulla ainut, joka jakso vääntää 64mm:n kupariputkeen 28 laipotuksen (tein niitä noin 100). Vastaava Hitachi ei jaksanu, ja 600W:n johtokoneet alko käryään, kun hiljaa piti pyöriä.
   
 16. Muurahainen

  Muurahainen Gearhead

  Näyttää tuollaiset pienet ruuvit menevän Ryobin iskevällä koneellakin kiinni kuin ei mitään.

  Itselle kertynyt jo useampi akulla toimiva Ryobin kone.
  Esim. rälläkkä ja pulttipyssy ovat hirveän näppäriä kapineita käyttää akku versioina.
   
  valpas ja xarper tykkäävät tästä.
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Nykyään silti taitaa joka merkillä akut sopia saman merkin kalujen kanssa?
   
 18. maddis

  maddis Gearhead

  Onhan ne laajentuneet joo, mutta äkkiä näyttäisi että Ryobilla on laajin valikoima 'kohtuu' hintaisessa luokassa noita akkukäyttöisiä värkkejä.
   
  valpas tykkää tästä.
 19. Karpov

  Karpov Gearhead

  Joo hinta/laatu ehdottomasti ryobin valtti. 3v takuu ja bauhaus tais myäntää 5vkin?


  Mulla ei ainakaan oo varaa harrastajana ostaa mitään kalliita työkaluja vaikka olis kuinka hyviä. Akullinen sarja jotain kalliimpia niin huh huh. Toki ei mitään halvinta paskaakaan. Nykyään silti helppo valita ryobi kun jotkut tokmannin brucket ja einhellit maksaa saman verran
   
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Harrastajana(kaan) ei kannata ostaa halpaa. Jättää yhden baarireissun väliin ja ostaa vähän paremman. Esim 150€ ja 500€ puikkokoneissakin on eroja sen verta et maksan ennemmin 350€ extraa. Esmes automaattinen sytytysvirran nosto. Joka juuri harrastajaa jeesaakin..

  Akkuvehkeissäkään ei kannata ostaa alle 18v/5Ah vehkeitä.. Ittesä kiduttamista.
   

Kerro tästä muillekin!