Halpa kypärä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopar, 4.9.2010.

  1. Mopar

    Mopar Gearhead

    Tässä muutama halvan kypärän ominaisuu, pellistä prässätyt leukahihnalenkit, mitkä syövät tehokkaasti leukaremmin huonoksi ja tosta videosta toinen:
    http://www.youtube.com/watch?v=xrUzh5hfxZ4
    Ja on ihan SA2000 hyväksytty potta.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Toivottavasti leviää enempikin toi video. Onneks kommentoit tuosta, kun ittelle olin pottaa tilaamassa. Tosta on ihan v*tusti hyötyä, kun kajauttaa pöpelikköön :rotfl:
     
  3. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Onkohan kypärä varmasti oikean kokonen? Uuden kypärän pitäs puristaa pikkusen, muttei kuitenkaan niin, että vähän ajan päästä pää tuntuu halkeavan. Ei saa olla yhtään väljä(sieltä päälaen ympäriltäkään). Päitäkin on monen mallisia. Voihan tuo tietysti ollakkin täys susi. Itekki kyllä vierasta halpoja kypäriä ja MP-kypärää ostaessa oli selvää, että vähintään 300€ pitää maksaa.

    Mikä vika muuten tuommosessa lukkosysteemissä? Jos remmi ehjä niin ainakin varmemmin pitää mitä, joku pikalukko. Itellä Shoein Raid 2 (hyväksi haukutussa) MP-kypärässä tuollanen leukahinanlukko, eikä ole aivan halvin kuitenkaan (OVH. vajaa 400€).

    E: Tietysti tommoset ohuet lenkit on huonot. Shoeissa ne on ainaki melko paksua peltiä ja kunnolla pyöristetty ei luulis syövän remmiä.
     
  4. MJL_

    MJL_ 3rd gear

    Kypärä ok..päässä jotain vikaa??? ei sovi..
     
  5. MJL_

    MJL_ 3rd gear

  6. Mopar

    Mopar Gearhead

    Koko on oikea, tietty eri valmistajilla on fylleissä hieman eroja. Nykynen Simpsonin potta on samaa kokoa ja se ei kyllä lähde päästä, ennnen kuin remmin aukasee.
    Tossa keskipako potassa on suunnittelu päin peetä. Niskassa on ihan liian vähän tukea ja leukahihna ihan liian edessä kiinni. Jä pää on kuitenkin aika standardi kokoa.
    Se lenkkilukko ítsessään on erinomainen, mutta tässä mallissa pellistä prässätyt liuskat. Pitäs olla pyöreestä tehdyt lenkit, niin ei syö remmiä paskaks.
    Potta kulkee kyllä kisoissa mukana ja kaikki epäilevät saa tulla kokeilemaan ihan henk kohtasesti.
     
  7. C2.0

    C2.0 Gearhead

    D-lenkki lukitus on ainoa joka pysyy varmasti. Shoei, arai jne... huippu merkin ämpärit luottavat siihen. Jos hihnat rispaantuu lenkistä, niin potta on jo riittävän vanha, että se pitäisi tajuta vaihtaa :soosoo: Tuubissa taitaa olla pari numeroo liian iso ämpäri :D
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    No päässä nyt on tän lajin harrastajilla varmaan kaikilla vikaa, niin se ei ylitä uutiskynnystä :rotfl:

    Mutta ei toi omakaan (Uvex) potta kyllä päästä lähde tuolleen irti muuten kuin että pää tulee mukana, että jotain pientä fiilaamista suunnittelupöydällä voisi vielä harrastaa.
     
  9. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Kyllä toi kypärän päähän laittaminen jo näytti siltä että olis vähän liian iso kun noin helposti menee.
    Faktahan on se, että päitä on eri mallisia ja eri kypärävalmistajilla erilaisia lestejä noille pään muodoille.
    Itselle ei esim ikinä istunut arain potat päähän, kun taas shoeit on istuneet erinomaisesti.
    Kypärä pitäisikin valita istuvuuden mukaan eikä merkin.
     
  10. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Videon perusteella näyttää kyllä, että ois liian iso, aivan niinku jäis ohtan kohalle rakoki. Oma potta ei mee päähä kyllä noin helposti.

    Kypärähän ei sais kääntyä päässä noin, eikä sivullekkaan(ei mihinkään suuntaan), muuten se on liian iso, tai voihan se tietysti olla, että ei vain sovi pään muodolle. Liian iso potta lähtee varmasti päästä noin. Sormet ei sais mahtua poskien kohdalta väliin. Monestihan poskipalat on vaihdettavat, että kun kokeillaan kypärää niin otetaan nekin huomioon, kun ne voi vaihtaa. Tärkein se, että puristaa hieman sieltä päälaeltakin joka puolelta, takaraivosta ohtasta ja sivuilta. Eri malleissa on varmasti koossa eroja niinku kengissäkin, että tuskin voi verratakkaan toisen valmistajan samalla kokomerkinnällä olevaan pottaan, kokeilemallahan se kuitenkin pitää ostaa, eikä merkintöjen perusteella.
     
  11. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Eri valmistajilla on erikokoisia merkintöjä kypärien kokoon.

    Itellä oli joku halpis mp-kypärä kokoa L (muistaakseni joku italiaano) ja vastaavasti aito kiinalainen Simpson kypärä kokoa S. :rotfl:

    Eli koolla on merkitystä. Ei voi syyttää vesipääksi kypärän koon perusteella. :lol:
     
  12. ju96

    ju96 1st gear

    vehkeet

    Itse olen kuullut vihjeenä että potta on oikea kun uutuuttaan on posket hivenen hampaiden välissä....

    Jokotai kyllähän soon potta sekä kunnon ajoasu joka henkiä pelastaa, ei voi ymmärtää mopoilijoita ketkä ajaa shortsit jalassa ja t-paita päällä.
     
  13. Mopar

    Mopar Gearhead

    On tuo tiukka, korvista ylöspäin, alhaalta ja niskasta ihan liian avonainen. Saman kokoinen Simpsoni on sitten ihan eri planeetalta, siinä on niskassa tukea tarpeeksi alas, ja sivuillakin enemmän fylliä.
    Tuossa keskipainovoimassa suurin puute on juuri tuo niskan avonaisuus, sen takia se lähtee kuin pipo päästä, ei ne sivutuet sitä poskista puristamalla päässä pidä, ehkä sit jos on ryypänny tarpeeks potta päässä, mutta sitten voi narahtaa puhalluksessa.
     

Kerro tästä muillekin!