Halpa TIG

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja snake65, 9.9.2009.

  1. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Itsellä tuommoinen IMS merkkisenä ja ihan ok kone . Aloitin aikoinaan topicin aiheesta, löytyy haulla.
    En maksais ihan satasia tuosta merkistä. Tosin Walliuksen versio voi olla paremmalla kahvalla, kun tuo IMS versio ei oikein vakuuta.
     
  2. Gutless

    Gutless Gearhead

    Kiitokset neuvoista. IMS:n kanssa saa samaan hintaan vesijäähdytteisen mitä Walliuksen maahantuomana peruskoneen. Uskoisin vesijäähyn olevan etu Tigin kanssa -> kolvi on mahdollista rakentaa huomattavasti sirommaksi vesikierron kanssa -> pääsee ahtaisiin nurkkiin ja kulmiin lähemmäksi, kun ei ole isohalkaisijainen kaasukupukaan tiellä.

    Toisaalta, ompahan sitten taas koneessa yksi hajoava osa enemmän (vesipumppu).
     
  3. J.Mukkala

    J.Mukkala 1st gear

    Minkäslaisia ac/dc tiggejä ootte ostaneet/käyttäneet? Hintaluokassa alle 1000e vai löytyykös semmosia ollenkaan tuohon hintaluokkaan ja nyt puhutaan uusista laitteista.
    Tuollainen esabin caddy mig c200i vois olla aika hyvä/ketevä,kun sillä pystyy hitsaan mm. rosteria,alumiinia niinkuin ac/dc tigillä ja hintaa on vähän reilu 1000e.Mutta yksi huono puoli siinä on kun siinä pitäis olla aina oma lankankerä/lankansa eri alumiinilaaduille kun hitsaa alumiinia.
     
  4. Gutless

    Gutless Gearhead

    eiks se alumiinin hitsaus langalla ole vähän rouvimpaan tekemiseen. Veneiden pohjia, lokasuojia, turkkilevystä työtasoja jne jne... Sitten kun tehdään autoon imusarjaa tai keruusäiliötä paraatipaikalle niin tehdään tigillä :odroll:
     
  5. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Tai jos tarvii tiivistä tehä, paaaaljon helpompaa tigillä.
     
  6. Gutless

    Gutless Gearhead

    onko IMS:n laitteille muuta myyjää suomessa kuin Turun hitsauskone? Ei oikein pääse Lohjalta irtoomaan Turun suuntaan töiden vuoksi (viikonloppuisin liike on kiinni). Turuust kyl luvattiin hyvät prosentit oheistarvikkeille :p Nimenomaan toi 200amp ac dc tig tulisi kyseeseen.
     
  7. JesseX

    JesseX 1st gear

    Turun hitsauskoneellahan on verkkokauppa. Mikä estää tilaamasta netin kautta postiin konetta?
     
  8. Gutless

    Gutless Gearhead

    joo nettikauppa on tiedossa mutta kun myyjä lupasi, että katsotaan sitten paikan päällä sopiva kattaus tarvikkeita ja hitsauslankoja kunnon aleprosentilla. Kyllä se niin on, että jotkut kaupat kantsii tehdä paikanpäällä, vaikka maailma kuinka helpottuisi netin myötä :wink:
     
  9. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    oiskoha tollanen dc-kemppi minkämoinen masiina?
    http://www.ebay.de/itm/180733168348

    hinta ainakin tällä hetkellä vielä siedettävä... ~400e
    tiiä sitten mitä se on sitten jos alkaa huutamaan.. :lol:

    koulussa on aika paljon kempin tiggejä, ei kyllä juurikaan tuollaista.
    Tuossa ny ois toiminnoista dc:lle ne mitä käytän itse eniten, eli sammutusnopeus säädettävä, taukotoiminto ja korkeajännitesytytys.
     
  10. silirimpsis

    silirimpsis Gearhead

    Jos alle Tonnilla pitää saada Tig vermeet ja isompi koko ei ole esteenä niin itse laittaisin jonkun suurjaksolaitteen ja sille sitten tarpeen mukaan sopiva virtalähde joina käytetään muuntajaa tai tasasuuntaajaa..

    Esimerkiksi tälläinen suurjaksolaite:

    http://www.hrservice.fi/product.php?pro ... 6776bd7a5a

    Suurjaksolaitteet maksavat noin 400-500€ ja virtalahde tietty päälle niin alle tonnilla saa loistavan laitteen. Kempin vanhemmat laitteet kestää isältä pojalle :)

    Ja tuollainen systeemi on varmasti paaaljon parempi kuin alle tonnin hintaiset uudet tigit..
     
  11. Stingray73

    Stingray73 3rd gear

    Itse laitin käytetyn Kempin LHF-3:sen + wanha veivattava muuntaja.
    Tuolla saa näin harrastelija tyydytettyä tarpeet alumiinin ja rosterin kanssa :)
     
  12. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    Kannattaa sitten ottaa huomioon jos tigiä kotikäyttöön meinaa, että suojakaasu (argon) on melkoisen arvokasta ainetta.
     
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Muuntajan kanssa voi rst olla vaikeeta tinattavaa, että tasasuuntaajaa tarvisit sen muuntajan lisäks.
     
  14. silirimpsis

    silirimpsis Gearhead

    Itselläkin tekisi mieli Tigiä mutta juurikin Argonin hinnan takia en ole moista itselleni laittanut. Tigiä tarvitsen kuitenkin suht harvoin.

    Olisko ollut jotain 500€/5v vuokrahinta pikku pullolle, ja vaihto n.90€? Jos en ihan väärin nyt muista, joku vuosi sitten tuli hintoja kateltua.

    Nykyisin pystyy onneksi pienimuotoiset hommat tekemään työpaikankin laitteilla, hommaisvat sinne AC/DC Tigin.

    Niin, virtalähteitä tarvitsee tosiaankin kaksi kpl jos haluaa hitsailla kaikkia materiaaleja. Muuntaja alumiini ja tasasuuntaaja RST/normi teräs.

    Molemmat tosin voi saada siihen tonniin.
     
  15. koo koo

    koo koo 1st gear

    Onko tollasella mitään virkaa, edes pikkuhommissa?
    Pystyykö leikkaamaan luvatut 5mm?
    Ja pystyykö hitsinä mihinkään?

    http://www.torafors.com/tinaushitsaus.htm , suunilleen puolessa välin sivua.
     
  16. Stingray73

    Stingray73 3rd gear

    Olen hitsaillut ruostumatonta virtalähteenä muuntaja sekä tasasuuntaaja. En ole huomannut mitään kumallista. Mikä siinä on vaikeaa?
     
  17. silirimpsis

    silirimpsis Gearhead


    ilmeisesti sana Intermitensfaktor tarkoittaa hyötysuhdetta joten numeroiden perusteella vaikuttaa erittäin heikkotehoiselta puikko hitsauksen suhteen. Paremmissa puikkokoneissa hyötysuhde on
    100% : 80-100A.

    Esimerkiksi 2.5 puikolle mikä lienee yleisin käytettävä puikkokoko, optimi virta on noin 90A. 100% hyötysuhteella voidaan puikkoa periaatteessa poltella koko ajan ilman jäähdyttelyä. 60% hyötysuhde tarkoittaa että kyseisellä virta-alueella voidaan kymmenen minuutin ajanjaksosta hitsata 6 minuuttia ja neljä minuuttia pitäisi koneen jäähtyä. Numeroiden perusteella puikkopuolella ei oikein mitään tee. Paitsi jos tarkotus on hitsailla vain sentin pituisia saumoja.

    TIG hitsaukseen voi jopa riittää pitempäänkin saumaan kerrallaan mutta vain ohuemmille materiaaleille, jotain 1-2mm maksimi noin lonkalta arvioituna. Mutta ei oikein tehokkaalta näytä siihenkään hommaan. Korjauspellit pikku pisteillä saa varmaankin kiinni, mutta aika hidasta jotain isompaa rakennella. Menee mielenkiintokin nopeasti.

    Lisäksi tuo on tasavirta kone niin sillähän ei voi hitsata alumiinia.

    Plasmana voi toimiakin auton pellin leikkauksessa, mutta käytännön maksimi lienee jossain 3mm paikkeilla noilla tehoilla. 5mm vahvuus on jo varmaan äärirajoilla.

    Hinta on kyllä äärimmäisen halpa niin sekin panee miettimään mikä lie tekninen toteutus.

    Tämä arvio ihan siis numeroiden ja laitteen kuvan perusteella, itse en ostaisi tuota.
     
  18. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    No siinä on aika monta syytä käyttää DC hitsattaessa rst/musta, mm kolvin lämpökuorma on _paljon_ pienempi dc:llä, valokaari on paljon tarkempi ja helpommin hallitava (suomeks paljon helpompi tehä pientä, kapeeta ja nättiä saumaa) Alumiiniin ac:tä käytetään vaan sen takia, että vaihtosähkö rikkoo oxidikerroksen, että valokaari saa perusaineen sulatettua. Musta/rst ei tarvi tätä ominaisuutta = aivan turhaa hitsata ac:lla mustaa/rst. Plus dc:llä saadaan helvetisti kovempi tunkeuma kaupanpäälle.

    Eikä tule mitään elekrtodin palloontumisongelmia TMS muuta turhaa.
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Yritin käydä koulua että oppis paremmin hitsaamista, mut ei siel mitään päässy oppimaan niin lopetin 2 viikon jälkeen ja ostin oman kiinalaisen 200A AC/DC tig:in 50A plasmalla J-Forcelta Lahdesta. Jalkapolkimineen liekö ollut n. 1200e

    Funtsin että ammattitaidon kehittämiseen kannattaa jokunen euro satsata vaikka kone ei välttämättä kymmeniä vuosia tule kestämäänkään. Nyt tuo ollut vuoden ja ainakin vielä toimii. Tullut tehtyä alumiinista ainakin kylpytynnyrikiuas ja kaivon kansi. Haastavin oli B&S tankin kansi josta korva katkennut. Korva n. 8mm alumiinia ja kansi n. 1mm valua.. just onnistu mutta hiki meinas tulla.. Jalkapoljin on loistokeksintö varsinkin alumiinin kanssa, saa tiputtaa virtaa heti kun tuntuu eikä valokaari katkea. Kahva on ihan asiallinen enkä muutenkaan ole huomannut eroa koulun koneisiin. Kaasuliittimiin laitoin pikaliittimet koneen molemmin puolin, niin on helppo vaihtaa plasmalle.

    Pistelen kaiken menemään kullanvärisellä elektrodilla, pitäis käydä kaikkeen.

    Niin ja firma sponssaa Argonit! :D
     

Kerro tästä muillekin!