Harkinnan arvoinen ehdotus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja ransu68, 12.7.2009.

  1. ransu68

    ransu68 1st gear

    Voisko tätä samaa soveltaa suomen kisoihin??( Lähde fhra sivusto)



    EI LEMMIKKEJÄ (09.07.2009)


    The organizers of Veidec Festival has asked us to publish the information that no pets are allowed at Mantorp Park during the race weekend. So please
    leave your pets at home when you are coming to see or participate in the race.


    Arrangörerna av Veidec Festival har bett oss publicera informationen om att inga husdjur är tillåtna på Mantorp Park under tävlingsdagarna. Vänligen
    lämna era husdjur hemma när ni kommer för att titta på eller deltaga i tävlingen.

    Suora käännös: Veidec Festival-kilpailun aikana Mantorp Parkissa on lemmikkieläinkielto. Kielto koskee sekä katsojia että osallistujia.
     
  2. Mrs Sippi

    Mrs Sippi 1st gear

    En ymmärrä, kuka torvi niitä elukoita katsomoon ja raahaakaan, mutta varikkokoira meillä on ollut mukana, jos koko eläintarhaa ei saa hoitopaikkoihin hajasijoitettua. Meillä nelijalkaisia on neljä, joten hoitopaikat on vähän kiven alla.
    Tervepäinen piskimme ei ole moksiskaan mistään, päivällä se on bussissa ja illalla saa olla ihmisten kera varikkoteltalla istuskelemassa. Tykkää aikuisista ja lapsista, varsinkin sinapin kera ;-P . Ketään se siellä bussissa ei häiritse enkä pane pahakseni, että jos bussiin joku outo menee pahoin tarkoituksin, siellä on ärrieri heti vastassa. Yleisin kysymys vierailta Nitroissa oli: "Onks toi elossa?"
    Eiköhän tuo eläintenpitokielto johdu Veidecissä siitä, että niitten tyhmimpien mukaan täytyy aina säännöt tehdä.
    Toki jos mahdollista, koirat menevät hoitoon. Päivän kun on keräillyt varikolla ryhmiä, ihan ekaks kivointa ei ole lähteä koiran kanssa vielä lenkille.
    Mutta mihin sen rajan voi vetää? Millä perusteella voidaan turistikoirat erottaa varikkokoirista?
     
  3. V8-Tipu

    V8-Tipu 1st gear

    hmm.. Väki suojaa omat ja lastensa korvat meteliltä kisoissa jottei tulisi vaurioita... Mites suojaatte koiran korvat, ne kun sattuu olemaan huomattavasti herkemmät kuin ihmisten? :soosoo:
     
    0rs0n tykkää tästä.
  4. Mrs Sippi

    Mrs Sippi 1st gear

    Sisällä bussissa melutaso pysyy matalana. Joutuvat ne elukat kotonakin sietämään kolmilapsisen perheen arjen muodostaman metelin ilman kuulosuojaimia.
    Keksikää jotain uutta.
     
  5. ernie

    ernie 1st gear

    Minuakin ihmetyttänyt aina miksi koiria otetaan mukaan kisoihin, nyt en tarkoita tiimien mukana kulkevia karvaturreja joilla yleensä on hyvät oltavat busseissa/pakuissa metelin aikaan.

    Mutta poikkeuksiakin on, ainakin prätkävarikolla (viime vuonna)eräs herra (ei kisaturisti) katseli TF pyörän lämminkäyttöä peltorit korvilla ja staffilla ei ollut mitään korvien suojina :soosoo:

    No, urpoja riittää
     
    faffeli tykkää tästä.
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Meidän tiimissä on kummaksuttu sitä kun koiria tuodaan noihin kisoihin,kun niillä on kuitenkin yleensä paljon parempi kuulo kuin ihmisillä ja kyllä se ottaa ihmisenkin korviin kovasti :eek:
     
  7. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Mitään noista otuksistakaan ymmärrä. Mut se mitä oon seurannut, niin eipä noi otukset juurikaan tunnu tohon meteliin reagoivan? Eiks tässä maassa kuitenkin joitain asioita vois jättää ihan yksilöiden harkinnankin varaan, ettei ihan kaiken tarvi olla joko pakollista tai kiellettyä? Jotenkin kuvittelisin, ettei kukaan halua lemmikkiään rääkätä ja ne omistajat vissin jollain lailla ne otuksensa tuntee? Ei noi jeesustelun aiheet jeesustelemalla lopu.
     
    DX tykkää tästä.
  8. pile

    pile Gearhead

    koiran omistana sanon että en varmasti altistaisi koiraani millekkään mistä se kärsii.
    tänä vuonna ei kisoihin päästy mutta
    kun tuolla kisoissa (leirintäalueella ja katsomossa)on oltu niin koira kun nukkuu niin ei korvaansa lotkauta vaikka tf ajaa radalla,voin vaan kuvitella että asiat on silloin kohtuu hyvin koiran osalta.toki meillä on silti ollut koirille myös suojat korville mutta tahtovat vaan pysyä huonosti paikoillaan.
    eri asia sitten on jos tosiaankin vierään koira varikolle ja ollaan ihan autojen ääressä kun niitä käytetää,mutta sellaistahan ei teekkään muut kuin kusipäät.
     
  9. ernie

    ernie 1st gear

    No voi jeesus, voitit juuri käytetyn hammastahnatuubin palkinnoksi hienosta kommentista, voi tulla noutamaan sen finaalikisoissa. :lol:

    Kuten jo itse toteat lauseessa, et ymmärrä näistä mitään joten jätä kommentoimatta.
     
    faffeli tykkää tästä.
  10. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Mun mielestä ne otukset on omistajansa vastuulla ja tollanen kielto on totaalista kanssaihmisten aliarviointia. Noita tuntuu aina riittävän, jotka tietää miten toisten pitäis asiansa hoitaa, toivottavasti ollaan sitten ymmärtäväisiä siinä tilanteessa kun esimerkiks minä joka en tosiaan noistakaan mitään ymmärrä, tuun kertomaan kuinka heidän pitäis asiansa hoitaa. Eiks tässä maassa oo jo tota holhoomista kutakuinkin tarpeeks, vai kaipaaks joku sitä kovastikin lisää?
     
    DX tykkää tästä.
  11. GMies

    GMies Gearhead

    Niinhän sitä yksinkertainen luulisi. Nimenomaan jotkut yksilöt eivät pysty omatoimiseen harkintaan, "Pile" antoi heille oikein oman nimenkin.
    Just tuli mm. koko maata kattava laki, jossa kielletään, että noita otuksia ei saa viedä lasten leikkipaikoille, yksilön harkinta ei riittänyt.
    Tupakoitsijat ovat samoin terrorisoineet kanssaihmisiään vuosikymmenet, lakeja tarvittiin, että häiriköt saadaan kuriin jne.

    Miksi eläimiä ylipäätään viedään ihmisille tarkoitettuihin tilaisuuksiin? Mksi minun pitää kokoajan varoa jotain rakkia, vaikka olen maksanut pääsylipun tilaisuuteen, jossa pitäisi olla vain ihmisiä?

    Eläimille tarkoitetut tapahtumat ovat eri asia.
     
  12. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Mulla on parempi ehdotus: Rasittavat ääliöt pois yleisötapahtumista ja tyhmyys sakolle, vaikuttaisi useamman viihtyvyyteen. Muuten, tästäkin eläinaiheesta on ainakin kaksi kertaa jauhettu ennenkin.
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ehkä vaikka siksi, että kaikilla ei ole hoitajaa hurtalle esimerkikisi koko nitronatsien ajaksi. Ei kyllä luulis jonkun piskin kenenkään elämää haittaavan kisoissa :odroll:

    Ja mistäs niitä eläimille tarkoitettuja kiihdytysautotapahtumia löytyy, mihin voi koiranomistajatkin osallistua niin ettei tartte jättää mustia kotiin yksinään?

    Ps. mulla ei oo koiraa, mutta kultakalan meinasin ottaa mukaan. Taidan joutua jättämään sen kotiin ettei raukka stressaannu metelistä.
     
  14. eno

    eno Gearhead

    Ei pidä yleistää että koira joka säikkyy auton tai prätkän lähtöä kisoissa kärsii nimenomaan siitä kovasta äänestä, arka "fifi" pelästyy vaikka läheltä pyrähtävää lintua.

    Kotona kun olen tallin edustalla peltiä rälläköinyt, mitä ei erkkikään kestä ilman kuulosuojaimia niin monesti koirat on tullut siihen ihan viereen makoilemaan vapaasta tahdostaan vaikka tilaa tontilla riittää.

    Eikö ne ymmärrä omaa parastaan jos niiden pää meinaa räjähtää kovasta äänestä, kyllä ne silloin lähtee muualle jos maalailen y.m.s , ja tämä on todettu niin useasti sen 20v. aikana kun on tullut koiria pidettyä että ei ne kaikki voi kuurojakaan olla.

    p.s. ja ei, meidän koirat eivät ole olleet kisoissa (ainakaan moottori sellaisissa)
     
  15. tinde81

    tinde81 1st gear

    hmm... eiköhän jokainen koiran omistaja tunne oman lemmikkinsä, ja oletettavasti tietää jos/kun koira kärsii... ainakin nuo kaikki mun 9 koiraa ovat jokainen olleet selkeästi "luettavissa" Toki tuo nykyinen elukka on kotonakin tottunut meteliin ja jopa kilpuria on tainnut olla joskus kuuntelemassa -saattaa olla puoli kuuroo tai sitten se ei vain välitä :) jotenka on ollut kerran mukana myös Alastarossa, jossa nukkui sikeästi pihalla päivälläkin. ei näyttänyt kärsivän... en väitä etteikö yksikään koira kärsi, mutta mihin vedetään raja, jos tälläinen kielto tulisi voimaan? ei katsomoon koiria? vai ei varikolle? vai vain yleisöltä kiellettäisiin eläinten tuominen alueelle? Ja kuka sitä valvoisi? Kuten joku jo mainistikin, että ei kaikilla kilpaa ajavilla ole mahdollisuutta viedä eläintä hoitoon jokaisen kisan ajaksi (on aika mahdotontakin), joten laskeeko osallistuja määrät? ne kun ei ole tulevan laman takia varmaankaan nousussakaan... Ja ennen kaikkea: onko lapset sitten seuraava "ryhmä" jonka tuominen kisoihin kielletään? nehän myös täyttävät "kriteerit": niitä pitää varoa ja ovat häiriöksi,metelöivätkin, eikä kukaan valvo niiden korvien suojaamisia :wink: Ja kyllä, meiltä löytyy myös lapsia, jotka, nekin, on joskus pakko ottaa mukaan kisoihin... :D
     
  16. V8-Tipu

    V8-Tipu 1st gear

    Hivenen vastuutonta vanhemmilta jättää suojaamatta lastensa korvat.. :eek:

    Esim. Pelttori tekee erikseen lapsille sopivia kuulonsuojaimia..
     
  17. tinde81

    tinde81 1st gear

    V-8 tipu: niinpä! Mutta siltikin sitä näkee tapahtuvan... (esim. kauhajoella, vaikka nyt "pikkukisat" olikin) eikä sitäkään valitettavasti kukaan valvo.... Ne "pikku-peltorit" on ainakin oman 5v tytön mielestä vieläpä hienot ja pitää niitä usein kotonakin huvikseen päässä, eikä olleet kyllä edes kallis investointi....
     
  18. Town Car

    Town Car 1st gear

    Seuraavaks ne kieltää bensakäyttöiset ajoneuvot noissa kisoissa :lol:
     
  19. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    ...entäs, jos ne kieltää EM-kisoissa nitrokäyttöiset kulkineet? :argue:
     
  20. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Tämän vanhan lemmikki-topicin jatkeeksi sopiikin hyvin hieman varikko-koira tarinaa.

    Night race-finaalikisassa taisi varikolla tapahtua vaarallisempiakin asioita kuin koiratappelu, mutta otan asian tässä vielä esille koska se alkoi omasta huolimattomuudestani, enkä oikein voinut asiaa selvittää paikanpäällä, johtuen vastapuolen mielentilasta.

    Homma meni näin:
    Oli jo Sunnuntai-iltapäivä testiajojen jälkeen kun menin ottamaan koiraani autosta, enkä huomannut lähellä isäntänsä kanssa kulkevaa toista uroskoiraa. Nämä koirat olivat kyllä tavanneet toisensa jo Perjantai-iltana ja silloinkin oli ilmassa pientä ärhentelyä puolin ja toisin.
    No ennenkuin ehdin kytkeä oman koirani, se livahtikin sen toisen koiran perään ja kävi samantien päälle ja rähinä oli valmis.
    En saanut heti otetta koirastani että olisin vetänyt sen pois, jolloin vastapuolen isäntä alkoi potkia minun koiraani, ja arvatenkin se ei yhtään ainakaan helpottanut tilannetta. Koira kun kokee tappelutilanteessa kaiken satuttamisen tulevan sen toisen koiran taholta, ja vastaa tietenkin siihen.
    Koirat saatiin kuitenkin nopeasti vedettyä irti toisistaan, eikä siinä kummallekkaan käynyt kuinkaan.
    Yritin pyydellä anteeksi vastapuolen isännältä, mutta sainkin vastaukseksi huutoa ja nimittelyä.

    En arvostele sen kummemmin "Sometime-koiran" isännän käyttäytymistä sen enempää tapahtuman aikana kuin sen jälkeenkään, säikähtäessään ehkä alkaa helposti vaan se Vaasankin veri vapisemaan;).

    Vika oli kuitenkin kokonaan meissä ja pahoittelen tapahtunutta.

    Artsi & Frusciante
     

Kerro tästä muillekin!