Harkinnan arvoinen ehdotus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja ransu68, 12.7.2009.

  1. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Eikös luppakorvilla ole kuulosuojaimet omasta takaa,pystykorvat sitten erikseen.
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Joo, samaa ihmetellyt monesti, miksi ihmiset tuovat koiran kiihdytyskisoihin...se meteli kun on aivan sietämätön koiran korville...kannattaisi tutkituttaa päänsä (oma, ei koiran).

    Koiratappelu...siihen paras lääke on vesi...sangollinen vettä päälle lopettaa kovimmankin tappelun...todellisuudessa jo lasillinenkin riittää.

    Kaverilla on ollut useita sussareita ja myöhemmin kaukkareita, joista jälkimmäiset eivät kuule yhtään mitään enää siinä vaiheessa, kun koiranpalaset alkavat lentelemään...paitsi se kun tulee vettä niskaan...väliin meneminen aiheuttaa itselle aina sairaalareissun.
    Pelkkä suihkepullo, jossa vettä saa jo turhat murinat laantumaan, kun suihkasee vähän kuonolle.
     
    faffeli tykkää tästä.
  3. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Jos alkaa koira-asiantuntijaksi sillä kokemuksella että kaverilla on niitä ollut useita, niin todellakin kannattaa tutkituttaa päänsä!

    Oletkos syyllistänyt myös ne tuhansien metsästyskoirien omistajat, jotka käyttävät kyllä itse kuulosuojaimia ampuessaan, mutta onkos koirilla?

    Ja satutkos tietämään mille hyvin kovalle melulle useat koirat altistuvat varsin usein, ja jotkut vieläpä pitkiäkin aikoja?
    No se ei ole kilpa-autot, eikä aseet, eikä musiikkikaan, vaan niiden oma haukunta!
    Jos koiria on vielä useita jotka haukkuvat voimakkaasti yhtä aikaa niin meteli voi olla melkoinen. Ja jos se tapahtuu vielä suljetussa tilassa, kuten huoneistossa tai jopa autossa, kuten usein parkkipaikoilla kuulee, niin sitä ei ihmiskorvakaan siedä.

    Mieleeni ei myöskään tule yhtään melun takia kuulovauriota saanutta koiraa, toki monilla menee vanhemmiten kuulo, mutta niihin on yleensä perinnölliset syyt.

    Ja ole huoleti näitten meidän varikkokoirien kuulosta, niiden emännät ja isännät osaa huolehtia siitä etteivät ne altistu liian kovalle melulle.
     
    Mikkis, Saetkae ja nova 76 tykkäävät tästä.
  4. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    kyllä ne koiran korvat meteliä kestää,tuolla ne räkyttävät sisällä kilpaa tauotta kun omistaja on töissä ja kuuluu sadan metrin päähän.
    kai ne pitäis turpansa kiinni jos sattuis.
    korkealta ja kovaa.
    kisoissa matalalta ja kovaa.
     
    Pate-68 tykkää tästä.
  5. kepuri

    kepuri Gearhead

    mitähän liikkuu ihmisen päässä jos alkaa toisen koiraa potkimaan,ennemmin pitäs se oma otus saaha irti tilanteesta.itellä vois tuommosessa tilanteessa itsehillintä pettää.
     
  6. urho3

    urho3 Gearhead

    No jos koira hyökkäis esim mun pihalla viattoman kissani päälle sais se koira ruuvimeisselin takaraivoon. En tykkää semmoisista koirista jotka on agressiivisia,muuten kyllä tykkään niistä.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Joku sano et onneksi ehti koirastaan kiinni

    Hänen koira oli touhuamassa omiaan julkisessa koiratarhassa ja joku akka tuli räkyttävän rakkinsa kanssa huutamaan tälle puhujalle, et koirat pitää pitää kiinni.
    No puhujan koira kiinnitti huomiota, et kuka huutaa ja samalla huomasi tän koko ajan räksyttävän rakin. Puhuja ehti ajatella voi pa*ka ja alkaa kourimaan koiraansa pannasta kiinni, pikkasen ehti myöhästyä kun koiransa ampasi aitaa kohti ja kerta loikalla yli ja räkyttäjän "kimppuun" akka alkaa potkimaan tän puhujan koiraa ja saa kunnolla potkastua kylkeen, samassa ukko ehti pantaan kiinni, sen verran lähelle koira pääs et naamaan sai raapastua

    Akka kiljumaan pahoinpitelyä ja tappaja koiraa ja oma rakkinsa räkyttää narussa koko ajan

    Paikalla oli muita jotka tuli siihen paikalle jo siinä vaiheessa kattomaan, et mikä tilanne


    Tää puhuja päätti et ny mentiin, komensi koiransa autoon tuttunsa nappasi tavarat ja lähti kävelemään omaa autoon kohti samalla huutaen koiransa luokse.


    Myöhemmin oli sit puhetta koiratarhalla käyvien kanssa, et akka oli kaikilta kysellyt kuka tää puhuja on ja sit kun ei saanu oli alkanu kyselemään muiden tietoja, et ketäs ne on jne


    Poliisi partio tuli paikalle, akan rakki oli kuulemma purrut poliisia jalkaan ja molemmat oli lastattu transittiin takakoppiin
    Poliisi oli sit menny kyselemään et mikä tapaus tää on ja koko sen ajan kun olivat paikalla se rakki oli räkyttänyt siellä takakopissa

    Sit ei puhuja osannut sanoa mitä oli akalle tai sen koiralle seuraamuksia tullut, mutta häntä ei kuulemma oltu tavoiteltu, kun kukaan tarhalainen ei ollut kertonut puhujasta mitään eikä kuulemma olleet poliisitkaan kysellytkään



    Mutta julman kokoinen kaukaasialainen sillä puhujalla oli ja hyvin tottelevainen. Pienenä kuulemma hakattu ja pito ongelmien takia lopetettavaksi viety
    Useempi vuosi meni ennenkuin koira oppi ettei sitä lyödä tai potkita. Sano et akalla oli hengenlähtö lähellä kun potkaisemaan meni ja puhujan koira ei ollut ees tapellut sen räkyttäjän kanssa
    Siellä koiratarhalla minne tää oli vuotiaana viety oli joku sinne tuotu koira hyökännyt niskaan kiinni, tää kaukkari pyörähti ympäri ja se kimppuun käyny valahti vetelänä lattialle.
     
  8. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Urho perkele, tuohan kuulostaa jo sille että kyttäät meisseli kourassa tilaisuutta lahdata naapurin koira! Ja sitten olisit urhea sankari...
     
  9. max

    max Double Gearhead

    Artsi,eikös me oltu sun koiraa kusettamassa Alastarossa siellä kanervikossa Nitro Natikoissa, eikä se noteerannu meteliä millään lailla?
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    No en kyllä. Koirat on tervetulleita tänne kunhan eivät ole vihaisia. Talvellakin otin tänne eksyneen Lapin koiran sisään ja syötin sitä kun en tiennyt kenen on. Ja nytkin mulla on tuo löytökissa sängyssä Viivi ja wagner lakanoiden sisällä. Mut vihaisia koiria en ymmärrä.
     
    Saetkae tykkää tästä.
  11. max

    max Double Gearhead

    No en minäkään,sillä X-naisen kanssa oli kaukkarin ja rottweilerin siitos,niin siinä oli kyllä pahuus vakiovarusteena,vaikka määrätietoisen koulutuksen saikin.
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    En mä osaa sanoa mut ei kaverin rotikat oo vihaisia ollu. Se Kai on nii yksilöllistä.
    Enkä oo tavannu esim vihaista ajokoiraa.
     
  13. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Kyllä vaan, se on tottunu pennusta asti kisatouhuihin, eikä sitä tunnu häiritsevän mikään.
    Tietenkään se ei ole lähellä silloin kun motteja käytetään.

    Se on myös tottunut toisiin koiriin, eikä yleensä ärsyynny helposti vaikka toinen vähän uhitteleekin.
    Viime kisoissa sitten sattui sellainen kaveri kohdalle, jonka kanssa olisi ollut tarvis selvittää arvojärjestys. Urokset tyypillisesti joskus uhoaa toisilleen, mutta sillä ei ole mitään tekemistä agressiivisuuden kanssa.
     
  14. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    No nyt minä alan ymmärtää, urhon "kissa" ei olekaan eläin vaan:pinup:.
    Sen takia se on valmis puolustamaan sitä kaikin keinoin...
     
    Rotten ja Saetkae tykkäävät tästä.
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    No oikeastaan tää on ihan pieni kisu. Ei rätise eikä räyhää niinkuin ne isommat joskus tuppaa. Ja muutenkin tykkään kun tuo on oma toiminen ruokaa ja harjaa turkin ja silittää niin on tyytyväinen. Nuo isommat kisut ei oo mihinkään loppujen lopuksi tyytyväisiä,jos ei muuta niin alkaa se räyhä kun tulit selvinpäin reissusta.
     
  16. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Ihan varteenotettava keskustelu ja syytä käydä ajoittain läpi. No, kukaan ei tietenkään ole eläinlääkäri niin tämä jää aika lailla mielipiteen vaihdoksi.

    Koiralla on suuri tarve olla isäntänsä lähellä, tuo tarve ylittänee mahdollisen epämukavuuden jota moottoreiden kova ääni tuottaa. Ja kun tossa kun vähän Googlasin niin löysin maininnan tutkimuksesta joissa kerrotaan ampumista kuuntelemaan joutuvan koiran kuulon huonontuvan verokkeihin nähden.

    Itse en entisenä koiranomistajana ottaisi koiraa mukaan kisoihin. Ymmärrän, että hoitajaa ei aina löydy mutta sellaista se on se vastuu: aina ei pääse tekemään kaikkea kivaa kun on se lemmikki. Minusta on siis painavia syitä jättää lemmikit kotiin kun mennään moottoritapahtumiin.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Onhan koirille kuulosuojaimiakin

    Joskus näin jossain kisavarikko alueen kuvassa koiran jolla nahkainen lentäjälakki päässä jossa kuulosuojaimet kiinteinä, tyytyväisenä näky kuvassa makoilevan irrallaan. Luulisi et jos korviin koskee menisi kauemmas tai vaunuun sisälle pötköttelemään



    Onhan se vanha "vitsi" metsästyskoirasta, just ku oppi olemaan pelkäämättä laukausta lakkasi uskomasta luokse käskyä
     
  18. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    [​IMG]
     
    tukkijulli tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!