Harrastajan rengaskone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja f34, 6.11.2020.

  1. f34

    f34 Double Gearhead

    Onko kokemuksia rengaskoneista harrastekäyttöön.
    Hintahaarukassa 700-1200e.
    Minkä merkkisiä pitäisi eritysesti välttää.
    Koitin haulla ja vähän googlellakin, jotakin keskusteluja löytyi vuosien varrelta, mutta täällä yleensä porukoilla on tolkun käsitystä.
     
  2. tapsah

    tapsah 2nd gear

    halvalla saa halvan, ite ostin huutokaupasta käytetyn halvan, sillä ei kuulemma tee mitään, mutta olen sillä pärjännyt kyllä, taitaa olla sama mitä biltema myy/myi, on vaan punanen.
    Yllättävän paljon helpottaa touhuja ja nopeesti on hintansa säästäny...tosin z-luokan 40 rengasta ei pysty kun vähän kesyttämään ja sitten täytyy lähtee isommalle koneelle..
     
  3. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    Aikoinaan oli porukka käytössä Biltemasta ostetut rengas- / tasapaino koneet, sivulle kääntyvä puomi antaa vähän jostain periksi kun tiukkaa rengasta vääntää vanteelle, en tiedä onko tätä ongelmaa taakse kääntyvällä puomilla?.
    Tasapaino koneesta meni yksi merkkivalo pimeeksi, ei haitannut käyttöä.
    Muuten toimivat oli.
     
  4. f34

    f34 Double Gearhead

  5. GBS

    GBS 2nd gear

  6. Ponupaja

    Ponupaja 1st gear

    Jos jotakin kiinnostaa niin mulla olisi jouten kaatuvapuominen sice rengaskone, malli on muistaakseni s415 ja siinä on nuo lisäilmasuuttimet käpälissä, paineilmavehkeet toimii nopealla testauksella, edellisen omistajan mukaan pöytäkin on pyörinyt, en ole itse vielä testannut sähköjä.
    Koneesta puuttu se metallinen-asennuspää. eli tuollainen https://www.vannetukku.fi/rengaskoneen-metallinen-asennusp-p-33578.html
     
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Hiukan vanha topikki mutta aihe sama... Pitäisi vihdoin hankkia oma rengaskone, kun sille olisi paikkakin. Käyttöä melko vähän, mitä nyt omat kymmenen harrasteautoa ynnä käyttisten kanssa tarvitsee. Helpottaisi elämää, kun muuton jälkeen ei ole yhtään korjaamoa 15km säteellä.
    Yhdistelmälaite säästäisi tilaa, mutta samalla rahalla saa jo kaksi erillistäkin. Esimerkiksi tuolta mainitusta Virtasenkaupasta puoliautomaattiset Twin Bush peruslaitteet 1200+1100€.
    Onko mitään ajatuksia, esimerkiksi mitä laitteita ei ainakaan kannata ostaa. Myy näitä Motonetit ja Kärkkäisetkin..
     
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Muistelisin joskus näheeni Bilteman rengaskoneet jollain pajalla, mutta en tietysti pysty sanomaan, mitkä on olleet kokemukset. Pariin tonniinhan tuolta näkyisi saavan peruskoneet.

    Näissäkin taitaa mennä usein niin, että vanhat käytetyt on melkein samoissa hinnoissa uusien kiinalaisten kanssa. Arpoo siitä sitten, kummatko on enemmän rahansa arvoisia.
     
  9. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    No niin, tänkin ois voinut sitten keskustella fiiufoorumin puolella. :D

    Pitää koittaa katella miten saisi taakse taittuvalla puomilla uutta tai käytettyä, olikin noi mitä kattelin niin sivulle taittuvalla. Ymmärtänyt nytten kun netistä lukenut kokemuksia että liian joustava ratkaisu, joten hylätään noi tonnin koneet.

    Tasapainokone olkoon halpa, mutta rengaskoneeseen voisi vähän koittaa panostaa. Tai no panostaa joo, en ala kolmea tonnia maksamaan. Itse asiassa Motonetin kalliimpi malli ei hirveästi eroa kuvissa yli kahden tonnin laitteistakaan, näyttää suorastaan samalta mikä tuolla lähikorjaamollakin on käytössä ja maksaa "vain" 1400€. Tämähän oli tuolla aiemmin jo mainittu, hiukan monipuolisempi Virtasenkaupassa reilu kaks tonnia ja vannetukusta lisäkäpälillä jo kolme tonnia.

    Vähäiseen käyttöön tuo Motonetin riisuttu malli 1400€ voisi olla järkevä.

    Mutta en edelleenkään ymmärrä mitä tarkoittaa automaattinen tai puoli-automaattinen. Onko automaattinen vaan se, että puomi palaa samaan kohtaan mistä se nostettiin. Ja miten noita kaikenmaailman lisävarsia käytetään, en ole sellaisia koskaan käyttänyt kun lähikorjaamolla ei sellaisia ole. Joissain on kolmekin lisäkepakkoa siinä puomin ympärillä, täh häh.
     
    Muokattu: 8.10.2022
  10. kpj

    kpj Gearhead

    Mites sitten isot pyörät esim. 35x14.5 tai 37x12.5, onnistuuko näillä harrastajakoneilla? Ja myös tasapainotus?
     
  11. julmajari

    julmajari Gearhead

    vink, myyntipalstalla joku halpa tasapainotuskone,
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Mulla on Motonetin taaksetaittuvalla puomilla. Taaksetaittuva on kyllä kätevä.
    Nopea vetäistä kärki vannetta vasten ja lukita kohdilleen. Sen jälkeen loput renkaat menee samalla asetuksella. Puomi ei notku jäykilläkään renkailla.
    Ei tarvitse mitään apuvarsia.
    Tasapainotuskone myös Motonetilta automaattisella jarrutoiminnolle. Saa sillä tasapainoon.
     
  13. Gutless

    Gutless Gearhead

    osta Butler! Ei halvin mutta hyvä.
     

Kerro tästä muillekin!