Harrastajan talo - missä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 2.8.2017.

  1. cuda1971

    cuda1971 Gearhead

    Tallista nyt en ole tietyistä syistä johtuen viitsinyt ottaa kuvia,talli kolmessa eri osassa n.100m2+50m2+50m2,50m2 osissa ei tolppia,ei väliseiniä,yhdessä 50m2 osassa tällähetkellä mm.4 autoa,100m2 osa toimii työskentely tilana,siellä yx tolppa ja wc korkeutta tallissa 2,70cm,nosturia sinne ei nyt ehkä saa mutta muuten erittäin hyvä harrastetalliksi ja toi osastointi on mielestäni todella hyvä kun saa osan autoista ja tavaroista pölyltä suojaan.
     
  2. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Mulla sama ongelma naisten kanssa....
     
    juko7 tykkää tästä.
  3. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Kyllähän se parisuhteessa on se tilanne, että ne asunnot hankitaan kimpassa. Yleensä kyllä ne puolisoiden kiinnostukset aina sen verran kohtaa, ettei maailmat ole niin erillään että toisen pitää asua keskustassa ja toinen asuu metsän keskellä teollisuushallissa. Silloin kyllä kumpikin eläisi elämäänsä ilman sitä toista puoliskoa.

    Onhan nuo nykyiset lähiöt aika lailla perseestä, sen takia ihmiset alkaa muuttaa kehä kolmosen ulkopuolelle, kun järkeviä tontteja saat kohtuuhintaan ja siihen lisänä monet muut asiat, joista täällä ei enää keskustella.
     
    Petri R. tykkää tästä.
  4. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Täällä, missä sielu lepää eikä elokapinat tai convoyt tuki teitä, ois järkihintaan myynnissä upea persoonallinen talo sekä aivan asiallisen kokoinen tallirakennus: https://www.etuovi.com/kohde/21115973?haku=M1798025755

    Tonttia on kuuden kaupunkitontin verran, eli esim. lumia ei tarvi kolata naapurin puolelle vaan ne mahtuu kaikki omalle maalle.

    Samalla hintaa ei taida ruuhkasuomesta saada muuta kuin ankean yksiön ja monikulttuuriset naapurit.
     
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ihan kuin ei arvostettaisi monikulttuurisia naapureita! :rotfl:
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  6. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Mullakin OLI.
     
  7. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Bussipysäkille 717 metriä. Ei puutu kuin saapuva bussi siihen pysäkille ;)

    Ja Cheeva pitäis ostaa, kun naapurilla on 540 cid Chevelle.
     
    Muokattu: 17.2.2022
  8. Aika hieno tuommonen jugend/artdeco sekoitustyylinen talo. Eikä ole pilattukaan vaikka on levytetty seiniä, mutta se on normaalia elämää se. Tuommosia ne oli. Pikkusen pintaremonttia vanhenmman näköiseksi gammal svenska yms. tapeteilla, keittiötä uusiksi jne. Ei mee kuin 20-25 000e remppoihin ja 25 000eurolla pihalle hyvän kokoinen pakettitalli 3-4autolle. Tuo menisi täällä heti kaupan eikä ois naapureilla samanlaista.
    Tuosta keittiöstäkin sais vitun hienon pikkujutuilla.

    On näissä vanhoissa vaan oma meininki.
    Mullekin moni sanonut että miksi en rakenna tuonne uusille asutusalueille tai osta sieltä uutta vähän käytettyä. Ei niissä vaan ole semmosta meininkiä... vaikka komioita sisustuslehtitaloja ovatkin.

    Salmen Marko Torniosta piipahti Tiistaina kaffeella ja oli samaa mieltä että "vanhassa vara parempi"....

    Aulis



     
  9. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Höh, sata metriä pysäkille. Kouluaamuisin pääsee naapurikuntaan tai saman kunnan keskukseen, muualle melko heikosti.

    Niin, naapureilla harrikoita ja yksi innokas moparisti. Mihinhän suuntaan sitä menisi :eek:
     
  10. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Niin on!
    Ja vaikka itse kiroan Museoviranomaiset (2n jutun takia...) niistä voi saada "rahoittajan!"
    Jos hermo kestää ja tuntee lait voi saada hyvin avustusta heiltä ja EUlta kun osaa "myydä" arvokkaana "kulttuurihistoriallisena" projektina.

    Sitten vielä sama stoori kunnalle niin saa 0-kiinteistoveron :)
    "Yleishyodyllinen rakennus" on peruste. Joutuu pitämään kerran vuodessa avoimet ovet ja antaa rahvaan tuoda "hiekkaa jaloissa", kuten Wahlroorin Nalle sanoi Nordean kassa-asiakkaista...
     
  11. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Vanhassa talossa on aika matala tuo kiinteistövero ainakin täällä Helsingistä sivumalla. Teollisuushalleilla on korkea kiinteistövero. Myöskin vakuutusmaksujen kanssa pitää olla tarkkana, ettei vakuutusta luokitella teollisuustuotannon puolelle.
     
    juko7 tykkää tästä.
  12. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    On kyllä. Mutta kun itse olen koko ikäni asunut tässä vm. 1932 töllissä sekä työkseni rempannut vanhoja ja rakentanut uusia, niin on muodostunut aika vahva näkemys, että jos nyt olisi valinnan mahdollisuus niin uuden tekisin itselleni. On tämä nykyinen sentään onneksi tiilistä muurattu, niin ole linttaan painuneita hirsiseiniä eikä kovin paljoa etovaa mikrobikasvustoa sisältävää hengittävää purueristettä.
     
    Muokattu: 18.2.2022
  13. Mac

    Mac Gearhead

  14. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Eikös tuolla ole ihan X-runkonen GM yhdessä kuvassa? (edit: se olikin Thunderbird)

    Tiedot myytävästä kohteesta
    Muut tiedot
    Rakennuksessa ja pihalla on irtainta ja romua. Pihalla on mm. joitakin vanhoja autoja ja auton renkaita.

    Ostajan on varauduttava siihen, että hänen maksettavaksi jää mahdollisia häädön täytäntöönpanosta aiheutuvia kuluja. Käytännössä on varauduttava siihen, että jos kohteeseen on jäänyt irtainta omaisuutta tai romua ja roskaa, kohteen siivoaminen ja irtaimen hävittäminen jää ostajan kustannuksella tehtäväksi.
     
  15. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Varmaan saa tyylikkään talon, kunhan muutaman vuoden jaksaa harrastaa taloa. Millekään kulkimille tokkopa jää aikaa. Minulle on käynyt hieman samoin tuon hallin kanssa, jonka ostin sisätiloitaan hieman vaihessa olevana. On tullut harrastettua hallia jo 15 vuotta siellä olevien harrastekulkineiden sijasta. Toki ulkomaan matkatyö , vanha omakotitalo ja kesämökki projektikin on syönyt tuota käytettävissä olevaa aikaa.
     
    Muokattu: 18.2.2022
    juko7 tykkää tästä.
  16. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Hieno talo pintaremontilla ehkä. Tuo kaarina siis. Siistin näköistä aluetta, ei ihme jos naapurit on valittanut autonromuista. Tontti ja talo täysin laiminlyöty, kytkin on varmaan luistanu jo pidemmän aikaa.
     
    juko7 tykkää tästä.
  17. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Kyllä tuommonen "kasariöky"-tyyli uppoaa mullekin. Lohkotiiliverhous, ikkunaerkkerit ym. Vois kuvitella että on loiston päivinään ollu joku suht. tuore Mersu tai vaikka Jaguar parkissa tallin tiikkiovien takana.

    Tuohon sais kyllä tilata useammankin vaihtolavan talon eteen ja kun kaikki irtaimisto on pihalta ja sisältä saatu hävitettyä, niin seuraavaksi alkais lavalle ilmestymään kaakeleita ja muita pintamateriaaleja. Mutta remppaamalla sais kyllä hienon.
     
    isalmela tykkää tästä.
  18. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Mulle ei uppoa tuo lohkopinta varsinkaan valkoisena, pitäisi rapata piiloon.

    Aika kovia tarjouksia tässä vaiheessa kun on vielä lähes kaksi viikkoa huutoaikaa jäljellä. Siivoukseen, remppaan ja muihin kuluihin menee kuitenkin kymppitonneja paljon.
     
  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tässä on nyt semmoinen poikamiehen paratiisi. Melko pysyvän poikamiehen.

    Tuo torppa on sen näköinen, että enpä halua edes ajatella, mitä yllätyksiä rakenteissa saattaa odottaa. Ilmeisesti tonttimaan arvo on tuolla päin korkea, kun melkein puolitoistasataa tuhatta on jo tarjottu tuosta rytöläjästä, jonka purkuunkin menee kymppitonneja.
     
  20. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos purkuun menee kymppitonneja niin joko purettavat rakennukset on tehty kokonaan asbestista tai älyttömän suuret. Tai sitten maksunsaaja osaa vedättää....
     

Kerro tästä muillekin!