Harrastajan talo - missä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 2.8.2017.

 1. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Saahan siinä itse tekemällä säästettyä, mutta se purkujäte pitää lajitella, kuljettaa ja kierrätyskelvottomasta jätteestä joutuu maksamaan. Keskihinta purkukuluille oli joskus jossain 12 tonnin paikkeilla, mutta tuo tönö on melko iso ja asbestikartoituskin on joka tapauksessa tehtävä.
   
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Näissä isoissa kiinteistöissä, etenkin jotka suunniteltu muuhun alunperin kun vakituiseen asuinkäyttöön, on kanssa ihan miehekkäät lämmityskulut, ja alkaa olee piakkoin aika sama millä lämmittää. Lämmitysöljykin noussu tasan vuodessa 27,3% toimitettuna, kun pläräsin laskuja. Mutta niin se on sähkökin nostanut hintatasoaan.
   
 3. Vanhoissa taloissa, kuten omani, suurin energiasyöppö on se että yrittää pitää liian korkeaa lämpötilaa. 18-19astetta, makkarit allekin ja ei sitä energiaa mahdottomasti mene. Niin ja kun viitsii tehdä polttopuita..... juuri nyt teen viikonloppuisin 4h pvä koivuhalkoja, eikä maksa puut mitään kun pikkusen viitsii kysellä. Toki hienot ihmiset pitää takassa tulta vain tunnelman luomiseksi, mutta jokainen tietää sen asian että "hieno elämä maksaa".

  AH
   
 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Niin no, taisin itse ainakin puhua kiinteistöistä jotka alunperin suunniteltu toisaalle kuin vakituiseen asuinkäyttöön rakennushetkellä. On tuossakin 12-horminen piippu mutta takkaa ei saa mihinkään järkevästi, keskuslämmityksellä mennään.
  Kun eipä ole yhtä ainoaa huonetta järkeä lämmittää takalla, joka pitäis eka rakentaakkin.

  Eikä se ole täälläkään kuin 19-20c välissä sisälämpötila.
  Kyllä se taitaa mennä sitä kautta että kohde kerrallaan lisäeristetään joihinkin normeihin.
   
  isalmela tykkää tästä.
 5. tapsah

  tapsah 2nd gear

  ja jos / kun asbestia löytyy niin sitten alkaa purku maksamaan, juurihan joku kok.valtuutettu nainen jostain hesan seudulta puratti omin luvin asbestilevykaton, oikeudessa tuomittiin rikoshyödyksi 35 tuhatta euroo...melko kallista...ainakin mulle.. no, köyhälle on kaikki kallista....
   
 6. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  400 neliö katon purku asbestityönä teetettynä 2500 € kun kattoöevyt on pakattuina asianmukaisesti lavoille.
  Suurin piirtein saman maksaa niiden hävitys virallisesti.
   
 7. tapsah

  tapsah 2nd gear

  ^jos tosiaan noin on niin iltalehden juttu oli sitten täyttä paskaa, hyvä niin sillä tässä on koht´puoliin tulossa minerit verhotun oktn purku...
   
 8. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Surullisen näköistä miljöötä. Voi kuvitella, miten on omistajan talousasiat alkaneet luisua huonolle tolalle. Siihen on alettu ottaa lääkettä. Selluliitti on lähtenyt jossakin vaiheessa kyllästyttyään ja isäntä lopulta keskittynyt lataamaan itseensä cocktailia, joka varmistaa polttohautauksen onnistumisen. Vastaavia on tullut nähtyä ihan tarpeeksi.
   
 10. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Mikä vika tossa talossa siivouksen ja remontin jälkeen?
   
 11. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Periaatteessa tuolta paskan alta pilkistää hyvinkin komea kasinovuosien talo.

  Mä jotenkin diggaan tuommoisia.

  Sisätilat joutuu kyllä valelemaan napalmilla ennen kun itse koskee mihinkään.
   
  kad_boost tykkää tästä.
 12. leemu

  leemu Gearhead

  Jotenkin näin se tarina lienee menee..
  Onhan tuossa selkeästi jotain vinoumaa ollut alun alkaen, jos rakentaminen on alkanut -89 ja loppukatselmus on saatu pidettyä hetimmiten -06 niin ei ihan normaali vauhtia ole edennyt.
  Siihen sattuu tietysti surullinen -90 luku sopivasti väliin..

  Esitteestä käy muuten sopivasti ilmi seikka jonka tähden meikäläistä ei ainakaan mihinkään "lähiöön" saa muuttamaan ihan helposti.
  Kynäniska kunnan virkamies viisaudessaan määrää, että tontilla saa olla korkeintaan 4 ajokuntoista autoa.
  Minä kun en tarvitse virkamieheltä neuvoa, että minkäkuntoista ja kuinka paljon kalustoa minulla on, niin on viisaampi asua paikassa jossa naapuriin on turvallinen etäisyys.
  Aina parempi jos niitä ei ole ollenkaan.
   
  viri-viri, Petri R. ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 13. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  Kaarinassa omakotitontilla on myös kiellettyä säilyttää työkäytössä olevaa kuorma-autoa.

  Ei mitään hajua valvooko sitä joku...
  Itselleni ollut kuitenkin aika tärkeä pointti että ei kiinnosta Kaarina asuinkuntana.
   
 14. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Aika jännä tuo 4kpl sääntö. No riittävä sekoilu aiheuttaa aina lisää pykäliä. Montakohan ajokunnotonta autoa sitten saa olla? ei yhtäkään?

  Ja lasketaanko tuohon 4kpl mukaan tallissa sisällä olevat? eli kaks sisällä piilossa, niin pihalla saa olla kaks autoa? ihan haista V juttuja tollaset!
   
  Muokattu: 21.2.2022
  Slant Sickness tykkää tästä.
 15. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  Jep, ei yhtään.
   
 16. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Minäkään en sen paremmin tiedä, mikä tragedia tuohon Kaarinan taloon liittyy, mutta kuvien perusteella vois kuvitella että jos mahdollisiksi syiksi luetellaan konkurssi, avioero, alkoholismi ja masennus, niin todennäköisesti ainakin kaksi niistä osuu kohilleen.

  Näistä ymmärrettävistä syistä joita tässä on aiemmatkin kommentit koskeneet, on meilläkin talo täällä kaava-alueen ulkopuolella 5000m2 tontilla ja naapureilla tilukset on vähintään samaa luokkaa. Ihmisillä on erilaiset tarpeet asumisensa suhteen. Omalta kohdaltani voin sanoa pienien kaupunkitonttien ja niitä koskevien sääntöjen edustavan juuri sen kaltaista "kommunismia", miltä haluan itseäni suojata.
   
  Stang_81 ja leemu tykkäävät tästä.
 17. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Onhan toi talo saattanut jäädä perintönä ainoalle pojalle joka on kaiken tehnyt vanhempien rahoilla.
  Nyt kun pitäisi itse hoitaa kaikki niin ei onnistu eikä ole rahaa kun perintö tuhlattu eikä "pysty" mennä töihin.
   
 18. leemu

  leemu Gearhead

  Myynti-ilmoituksesta käy ilmi, että nykyinen omistaja on toiminut rakennuttajana.
  Hyvinhän tuossa on sikäli käymässä, että rivien välistä on luettavissa omistajan olevan hyvinkin saamapuolella kaupan jälkeen.
  Tietysti aukoton totuus ei selviä, mutta ilmeisesti nykyinenkin korkein tarjous ylittää moninkertaisesti ulosottovelan summan.
   
 19. javelin

  javelin 1st gear


  Rakentajan tietäen enpä laittaisi latiakaan tuohon. Voipi löytyä ylläreitä talosta ja pihalta.
   
 20. TopyCa

  TopyCa Gearhead

Kerro tästä muillekin!