Harrastajaystävällinen automaalaamo pääkaupunkiseudulla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja ProNewYorker, 4.2.2017.

  1. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Itse olen saanut sellaisia suuntaa-antavia 4000-5000 euron arvioita oman kotteroni (Camaro) maalauksesta eri maalareilta.
    Kyllähän se kirpaisee lompakosta ja syvältä, mutta haluan mahdollisimman hyvän työn jäljen ja varmuuden, että voin tarvittaessa palata saman maalarin pakeille mikäli tulee takuuasioita tai muita ongelmia pinnan suhteen.

    Kavereilta saa hyviä vinkkejä heidän käyttämistään maalareista ja samalla pystyy livenä katsomaan millaista jälkeä on saanut aikaan.
     
  2. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Mulla kävi 2003 crew cab silverado siellä maalauksessa kesällä. https://m.facebook.com/raxmotors/ph...1585924615/1604439706535802/?type=3&source=48

    Tossa pitäisi olla linkki sen facebook sivuille missä on yksi kansio autosta. Raxmotors facebookki sivuille kun menee niin se musta pikkis joka tapauksessa jos linkki ei toimi.

    Auto oli musta mut lava oli punainen kun ruttasin alkuperäisen lavan. Eli yli maalaus metallihohto mustaksi, joku moparin väri. Maalattiin kaikki muovi osatkin ulkoa, kahvat, peilit, etupuskurin muovit, maski, uudet levikkeet, lavan yläreunoja kiertävät muovit, korjasi lavasta ruoste vaurion, oikaisi vähän takalaitaa mun hitsauksen jälkeen kun silotin kahvan pois, hioi lavakatteen mutta siihen vedettiinkin sitten vinyyli päälle. Taisi olla 3500€.

    Tossahan oli pirusti jo hommia purkamisessa. Lavan se nosti pois, puskuri pois, kahvat pois jne.

    Laatu, hmmm no hyvä mutta jos hinta olisi kovempi niin maksavana asiakkaana vaatisin kyllä vieläkin parempaa jälkeä.

    Levikkeiden etu ja taka reunat taitaa olla kaikissa neljässä aplarilla siitä ihan reunasta, muovi osissa vähän kitsasteltu hiomavärissä että ei tullut peilipintaa vaan aplaria muostuttava, konepellissä on joku ihme jälki ihan kuin olisi kitti kuivunut jälkikäteen tai vastaavaa, joutuu korjaamaan takuuseen sen, katossa taisi olla samanlaisia jälkiä kun porukoiden parvekkeelta kattelin autoa, vähän siellä täällä ihan pieniä haihdutus rakkuloita tai sit ollut silikonia mutta enimmäkseen helmojen alueella noi kraaterit. Loppujen lopuksi olen tyytyväinen hinta/laatuun.
     
  3. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    impala-63, saitko kuitin?
     
  4. Cleve

    Cleve Gearhead

    Mulla kävi Ragnarilla F250 maalattavana. Työn laatuun, palveluun ja yhteydenpitoon olen hyvinkin tyytyväinen. Kuvia tuli todella paljon työn eri vaiheista ja yhteydenotto aina kun jotain erikoisempaa ilmeni, että miten edetään.

    Auto oli valkoinen ja nyt on Fordin Kona Blue pinnassa. Lavan pohjalle tuli Raptorin pinnoite. Perästä löytynyt kitattu pieni kolarivaurio tuli oikaistua ja muutoinkin nyt on pellit kauttaaltaan suorat. Lisäksi putkisto teki pyynnöstä uusiksi kun lava oli irti jne...

    Hinta/laatusuhde kohtaa erittäin hyvin omasta mielestäni.

    Tuossa kuva viime kesältä. http://aijaa.com/C2yRBh
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. Cleve

    Cleve Gearhead

    Kuitti tuli minulle pyytämättä ja siihen oli eritelty tarkkaan työt ja materiaalit. :)
     
  6. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Laajenna hakualuetta, kaikki ei tykkää harrasteautoista tai on muuten kiirettä eikä mahdollista ottaa työnalle. Ilmeisesti Viroon asti ollaan valmiita viemään maalattavaksi, muttei kotimaassa naapuripitäjään.

    Isommissa projekteissa tekisin vapaamuotoisen sopimuksen, missä todettaisiin mitä asiakas haluaa ja mitä maalaamo toimittaa antamallaan hinnallaan. Eli yksinkertaisesti listattuna tehtävät työt ja hinta-arvio. Hinta-arvio sen takia, että usein ei varmasti tiedetä mitä pinnan alta löytyy. Ongelma tilanteessa joudutaan tekemään tilannekatsaus asiakkaan kanssa, miten työssä edetään. Tarkennetaan sovittua.
     
  7. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Mikä on ALV virossa? Loppusumma ja paljonko siitä oli materiaaleja?
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jos kotimaisiakin kehuisi, kun on jopa omakohtaista kokemusta, tosin kauempana pk-seudulta kuin Viro. Sepän automaalaus Laukaassa. Passatin takaluukun maalautin, hyvä tuli. Erinomainen olisi vaatinut lasin irrottamisen, mutta käyttiksessä ei nyt ihan niin tarkkaa. 200 (vai 250?) kuitin kanssa, muitten tarjoukset kun pyöri lähempänä tonnia, lasin irrotuksen kanssa jopa yli. Sieltäkin meinaan tarjouksen kysyä kun kokonaista autoa tarvii alkaa värittää.
     
  9. Cleve

    Cleve Gearhead

    Eikös Viron alv ole 20%.
    Raxmotors veloittaa tällä hetkellä 25€/h+alv.

    Maalausmateriaalit (spies hecker) maksoivat 1789€ alveineen. Muut työt sitten muutaman tonnin päälle.


    Niin joo, eipä suomesta löytynyt het ehdokasta tekemään tuota maalausta ja pohjia edes jollain tavalla kohtuullisella rahalla.
     
  10. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Sain osalle summaa kun halusi että saadaan takuut ja muut sitten toimimaan ja joutuu kuitenkin materiaalejakin ostamaan. Itse en olisi sitä tarvinnut. Sanoi kyllä että antoi liian pienen hinta-arvio alunperin että oikeasti olisi ollut kalliimpi työ. Hintaan kuului vielä se että haki auton multa duuni paikalta stadista ja nouto oli tallinnasta. Siinä sitten vielä lava täyteen tuliaisia niin säästyi vielä useampi satanen viinaveroakin. Hinta / laatu on hyvä.

    Suomesta kysyin ylimaalauksen hintaa yhdeltä paikalliselta niin heitti että n. 8k€ ja siinä ei puhuttu vielä muoviosien maalauksesta, lavakatteesta jne eli olisi ollut varmaan sitten jo 10k€.

    Vikahan ei ole maalareissa että hintataso on Suomessa kova vaan valtion yletön verottaminen.

    Raxmotors 25€+alv niin suomessa varmaan 70€+alv. Tarvikkeet varmaan aika samoissa hinnoissa.
     
  11. SB 340

    SB 340 2nd gear

    Noista kotimaan maalareista.... Niissäkin monessa omistaja on Suomalainen, totta.. Mutta työntekijät on sitten Virosta, Venäjältä, Latviasta, Puolasta...jne. Niiden tuntipalkat on vaan edullisempia. Muutaman tunnen tästä lähialueelta ja yhdessäkään isommassa ei montaa suomalaista oo suorittavassa portaassa.. Mutta ei niiden työnjäljessä ole moittimista. Ainoastaan pienemmissä parin hengen puljuissa tekijät on samalla omistajia ja yleensä suomalaisia.. Kolarikorjaamoissa tilanne on hieman toinen, mutta niillä riittää vakuutusyhtiöitä asiakkaiksi..
    Eiköhän tämä suomen verotusmalli aja siihen, pienenä ei pärjää, on pakko laajentaa. Sitten on vain saatava kuluja alas, että pärjää markkinoilla...
     
  12. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Taitaa tää sälli olla smanlainen kuin kotimaisetkin. Kolme kertaa sivittiin että tulee suomessa käydessään (auto hki) käymään ja sovitaan keikka. Yhdelläkään kerralla ei soittanut ja tullut niinkuin sovittiin.
     
  13. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Kyllä se on kaikki muu maksaa suhteessa enempi, varsinkin jos on työntekijöitä.
     
  14. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Onko kellään kokeemusta auton ns. paikka maalauksesta? Millä todennäköisyydellä onnistuu niin että ei huomaa eroa vanhaan? (Vaikka 5m päästä) Suostuuko nää automaalaamot tekemään tollasia hommia?
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    On tullut useampia uudehkoja autoja paikkamaalautettua ja aina on onnistunut niin ettei paikkausta erota vaikka tietää missä vika oli. No kerran erotti metallihohdosta rajan, kun maalari sen sormella osotti, vähän oli hileet eri asennossa yhdessä kohtaa. Ite en olis löytänyt.
     
  16. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    Juu tarvis vaan 2 ovea ja peräkontin luukku maalauttaa... auto ois candy punainen... aiheuttaa varmaan harmaita hiuksia yrittää saada saman sävyinen.
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Olen minäkin miettinyt että jos tuota nätisti patinoitunutta '49 Olssia pitäisi paikkailla, niin voi olla haastetta saada samanlaista pintaa. Uudet tehdasvärit varmaan aika helppoja kun sen osaa.
     
  18. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kyllä ja suomalaisissa hommissa kun on hieman aina "hommaa",peltityöt voi olla vähän sinnepäin,jolloin jokainen maalari valitsee helpompia hommia. Enkä ihmettele.
     
    belair54 tykkää tästä.
  19. yrpä&illu

    yrpä&illu 2nd gear

    Jos etsit kohtuu hintaista maalaria eteläsuomessa.laita yv
     
  20. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Juuri tuollaiset ovat niitä vaikeimpia. Vaikka löytyisi alkuperäinen värikaava, niin ei välttämättä onnistu. Ja punainen kun on vielä sellainen sävy, että se muuttuu hieman ajan kuluessa.
     

Kerro tästä muillekin!