Harrastajia ruudussa, TV1 20.2. klo 21.10

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Heikki, 20.2.2011.

 1. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Tänään sunnuntaina 20.2. klo 21.10 tulee TV1:ltä H-T. Partasen ja H-P Vitikaisen ohjaama ykkösdokumentti "Onnellisten kaupunki".

  [​IMG]

  Dokumentissa on otoksia Big Wheelsistä ja moni 2008-2009 tapahtumassa vieraillut saattaa oman autonsa bongata ruudusta.

  Dokumentti kertoo elämästä Pieksämäellä sen jälkeen kun muuan sohvakauppias alkoi suunnitella Ideaparkia kaupunkiin. Ostosparatiisiahan ei tänne ole toistaiseksi noussut, mutta muuten meno paikkakunnalla on kohtalaisen mukavaa, kuten aina. Vaikka dokumentti piirtää tarkoituksella turhankin alakuloista kuvaa kaupungista, niin se on dokumenttina varsin mukava.

  Overdriven otsikkokuvassa lehmiä tähyilevän tytön lisäksi ruudussa vilahtelee aika paljon autoharrastajia, vaikkei se ihan jokaisen kohdalla tulekaan esille. Kuitenkin varmaan naamataulut on monelle harrastajalle tuttuja vaikkei tyypit ruudussa autoista puhukaan.

  Kun kuvausryhmä oli paikkakunnalla dokumenttia kuvaamassa, niin he hämmästelivät sitä, että melkeinpä jokaisella haastatellulla ja leffan teossa avustaneella tuntui olevan jonkin sortin harrasteajoneuvo tallissa, useimmilla jopa useita :D

  http://www.telkku.com/program/show/2011022019101
   
 2. USA Car Club ry

  USA Car Club ry Gearhead

  Vajaa kolme tuntia ensi-iltaan.
   
 3. homer

  homer Gearhead

  Ihan katsottava ohjelma näin sunnuntai-iltaan. Jännä piirre tuo kun esiintyviä ihmisiä ei esitelty millään lailla.

  Eiköhän siellä kuitenkin pärjätä ilman ideaparkkiakin?
   
 4. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  pitää tyytyä areenaan töissä jos se vaikka ilmestyis sinne ?
   
 5. Miksu.1g

  Miksu.1g Gearhead

  Olihan se aika alakuloinen pätkä.
  Big Wheelskään ei oikein päässyt esille.
  Mutta Hot Car Grilli jäi nimensä puolesta hymyilyttämään :p
   
 6. janiluo

  janiluo Gearhead

  Mukava katsoa ja en ole Pieksämäellä koskaan käynyt mutta voisi kuvitella täältä pääkaupunkiseudulta käsin että joku muu ratkaisu/tontti Ideaparkille olisi toteutettavissa mutta eipä siinä kyllä kaikkia yksityiskohtia taidettu kertoa...
  ...ja TiGGer esiintyi edukseen, terveisiä!

  - Jani -
   
 7. jokihai

  jokihai 2nd gear

  Samaa mielipuolta.
   
 8. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  Ihan hyvä ohjelma ja hienoja autoja mutta koko "Idiot park" korpeen pelastamaan kituvaa kaupunkia on täysin älyvapaa idea. Se, että kulutuksella nostetaan elintasoa ei toimi. Mistä rahat kuluttaa kun mitään ei tehdä eikä tuoteta? Tukisivat ennenmin sitä oikeaa yrittäjää, ja muita vastaavia, joka teki niitä ovia, esimerkiksi.
  Ja vaikka Park tulisi kuka sinne menisi? Venäläiset saa kaiken Lappeenrannasta ja muista lähempänä rajaa olevista paikoista. Sukarin Topi on hyvä myymään haaveitaan.... mutta jos ei saa Lempäälään täyttä myymälien vuokraajia ei saa korpeenkaan. Eikä ole toteutuneet hiihtoputket eikä kylpylät sielläkään, Tampereen kupeessa. Pieksämäen kaupungin isät näyttivät naiviutensa!
  Heikillä on muuten vankka kannatus Pieksämäellä: Käydessäni askettäin Blues illassa tein gallupin baarin tiskin naisten joukossa ja 90% aikoivat äänestää hantä. Yksi sanoi "vihaan hänen puoluetta mutta äänestän häntä!" Aika hyvin... :lol:
  PS. Tehkää Big Wheels huonevaraus pian, ei ollut montaa jäljellä.
   
 9. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  topicalta aika rajua tekstiä...

  pari kuvakaappausta kuitenkin asiasta kun tuttuja näytti olevan esillä :lol:

  hope you dont mind

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Se piirsi kaupungista melko alakuloisen ja jopa lohduttomankin kuvan, mutta oli siinä silti tietty positiivinen pohjavire. Se, että ihmiset kaikesta huolimatta jaksavat uskoa tulevaisuuteen ja toimivat nimenomaan yhteisönä ..jaksavat puuhata kaikenlaista: järjestävät autotapahtumia, ajavat rallia, pyörittävät limusiinibisnestä, harrastavat urheilua jne.

  Se mitä elokuvantekijät kai koettivat sanoa rivien välissä on se, että tämäntyyppisten paikkakuntien sielunelämää ja tarpeita ei tarpeeksi hyvin ymmärretä pääkaupunkiseudulla vaikuttavien päättäjien puolella. Ostoskeskusta ei saa rakentaa, koska se lisäisi yksityisautoilua ...miten se sitä voisi lisätä seudulla, jossa ei joukkoliikennettä ole, kaikki ajelee autoilla paikasta toiseen muutenkin.

  Tiedä sitten olisiko moinen ostosparatiisi ollut mikään onni, mutta ainakin se potkaisi uutta uskoa tulevaisuuteen ja sai ihmiset näkemään Pieksämäen uudessa valossa. Kyse ei loppujen lopuksi ollut edes Ideaparkin tontista, sehän ei olisi ympäristöministeriön mielestä kelvannut minnekään täällä Etelä-Savossa, koska tämä on liian harvaanasuttua seutua. Taustalla on isommat asiat ja se, kenelle Suomessa kuuluu kaavoitusvalta - saako maakunta päättää omista asioistaan vai tekeekö päätöksen maakunnan puolesta virkamies Helsingissä. Kyse ei ole siitä saako ostoskeskuksen rakentaa vai ei tai onko se järkevää vai ei, vaan siitä onko edes mahdollista yrittää houkutella sellaisen rakentamista tänne.

  Ideapark-kysymys on yhä valitusprosessin kohteena, KHO antaa tulkintansa maakuntakaavasta syksyllä. Pieksämäen kaupallisen rakentamisen ohella punakynä pyyhki Etelä-Savosta pois lähes kaikki uudet kauppakeskittymät. Vaikka maakunnan yksimielisesti hyväksymä kaava lopulta saisikin lainvoiman, niin itse pidän äärimmäisen pienenä sitä mahdollisuutta, että Ideaparkia tänne enää nousisi. Vaikka kaava sen rakentamisen sallisi, niin on eri asia löytyykö enää sijoittajia rahoittamaan sellaisen rakentamista ja löytyykö enää yrittäjiä vuokraamaan sellaisesta liiketiloja. Tuon Pieksämäen hankkeen julkistamisen jälkeen kun sekä Kuopioon että Mikkeliin on tullut lisää tarjontaa ja me ollaan tässä välissä.

  Kyllä me hyvin pärjätään ilman Ideaparkiakin, mun mielestä.
   
 11. lake ender

  lake ender Gearhead

  Areenasta löytyypi, jos missasitte eilen
   
 12. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Kyllähän se niin taitaa olla että suuret ostoskeskuset näivettää kaupunkien keskustat, että jos siltä pohjalta asiaa miettii...
   
 13. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Keskustoistahan halutaan autot pois muutenkin, ja harva sitä nyt ostoksilla ilman autoa käy.

  Lempäälän keskustasta tais lopettaa ainoastaan lelukauppa ideaparkin rakentamisen jälkeen, muuten en oo huomannu mitään muutosta keskustan palveluihin.
   
 14. francine

  francine 1st gear

  WTF?! :eek:
   
 15. Quest

  Quest Gearhead

  Turnier pitää pysäyttää, vaikken olekaan yli 50v. Kun eka auto oli samanlainen ja värinen :rotfl:
   
 16. janiluo

  janiluo Gearhead

  Lueskelin tuolla muualla puukaasukeskustelua ja siellä oli linkki projektiin jossa korttelia ei kytketä sähkö- tai kaukolämpöverkkoon ollenkaan vaan ne tuotetaan omalla voimalalla täysin omavaraisesti.
  http://www.rakennusmaailma.fi/artikkeli ... i-verkosta

  Tuli mieleen että voisiko joku suomalainen pikkukylä (enkä välttämättä tarkoita Pieksämäkeä.) järjestää asukkaidensa enemmistön kannatuksen mukaan tavoitteeksi pyrkiä täysin omavaraiseksi energian kulutuksen suhteen. Jos kaupunki tukisi kaikkia puukaasu, biokaasu, vesivoima, tuulivoima ym hankkeita ja tekisi 10-20-vuotissuunnitelman siitä kuinka päästä eroon tuontisähköstä ja polttoaineista niin luulisi että syntyvillä säästöillä voisi luoda työpaikkoja, kehittää kaupunkia ja parantaa julkista liikennettä. Lisäksi kaikkea kasvavaa osaamista ja kokemusta voisi sitten myöhemmin myös myydä muille kaupungeille.
  Edelläkävijänä voisi perustaa yrityksiä ja järjestää jopa matkailunähtävyyksiä jotka perustuisivat uuteen tekniikkaan ja uusiutuvan energian käyttöön.
  http://www.metener.fi/fi/biokaasulaitos

  Niin kuin joku muukin aiemmin mainitsi niin pelkkä ostosparatiisi ei riitä jos ihmisillä ei ole ostovoimaa ja rahat pitäisi jäädä kaupunkin eikä virrata kaupungista pois rötösherrojen taskuun.

  Onko tuossa kenenkään muun mielestä mitään järkeä vai menikö perjantaiviihteen puolelle?
  :odroll:
  - Jani -
   
 17. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Double Gearhead

  :D Turnierille pisteet!
   
 18. harri60

  harri60 Gearhead

  Tulipa katsottua ja olihan siellä tuttua porukkaa, Jarna, Marja ja yksi poliitikko :D Tuttuja autoja useampikin 8)
   

Kerro tästä muillekin!