Harrasteajoneuvojen lakialoiteadressi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja oolanti, 5.2.2010.

  1. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Mitä Kallen juttuja lukee, niin tuntuu kaikin puolin tolkun mieheltä arkadianmäkeläiseksi. Miksi en tätä ennen ollut koskaan ikinä kuullut pihaustakaan miehestä?? Olisiko syytä pitää hiukan isompaa meteliä näistäkin asioista ja esittää asioitaan myös julkisuudessa?
     
  2. eq9027

    eq9027 1st gear

    Nimi adressiin laitettu.
     
  3. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mitä tarkoitat "harrasteajoneuvotoiminnalla" mä en ainakaan löytänyt muuta kuin mobilismijuttua:

    Vanhat ajoneuvot kiehtovat kiireettömällä menneen ajan tunnelmallaan. Mobilistin parhaita hetkiä on kun palauttaa arvokkuuden ja puhaltaa hengen laitteeseen, jonka moni muu on jo hylännyt toivottomana tapauksena. Mobilisti ei voi koskaan kannattaa vanhojen ajoneuvojen käytön haittaveroja. Vanhojen ajoneuvojen entisöinti on kulttuuriteko siinä missä rakennusten tai taiteen konservointikin.

    Kun museoajoneuvot on jo suojelukohteita niin eikö harrasteajoneuvoilla tarkoiteta niitä rakenneltuja väliinputoajia joita rahastetaan enemmän kuin käytetään ja joille ei poliitikoilla riitä ymmärrystä... Mä en ainakaan äänestäisi mobilismia harrastavaa poliisia ellei se puhu jotain ajoneuvojen rakentelun puolesta. Kysykääpä silti mitä mieltä se on lokasuojista ja niiden poistamisesta niin saadaan tähänkin keskusteluun vauhtia.
    :rotfl:
    - Jani -
     
  4. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Samalla voisi kysyä mitä mieltä se on tuulilasitta ajamisesta tai vilkkujen korvaamisesta käsimerkillä. Ja sitä että eikös olekkin jokaisen oma asia millaisella häksöttimellä ajelee.
    Voisi olla yhtä suuri poliittinen itsemurha jos alkaisi puhumaan oikeudesta kantaa asetta aina mukanaan ja aseluvan vapauttamista R-kioskeihin :)

    Sitä paitsi aika mielenkiitoiseksi muuttuisi harrasteautot. (Ajattelen nyt leppäjenkkiä ilman lokareita) :rotfl: Etuset vielä ymmärtää mutta takaa...
     
  5. janiluo

    janiluo Gearhead

    Nyt meni multa pointti ihan ihan ohi???
    Oletko samaa mieltä, erimieltä, haluatko kiukutella vai päteä?
    Jos joku muoto osui kohdalleen niin älä suutu, se oli vain kysymys.
    :wink:
    - Jani -
     
  6. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Se oli sarkasmia, joka onkin joskus vaikea sarka :)
    No kaksi asiaa ihan vakavuudella:
    Tuskin kannattaa lähteä siitä lähtökohdasta, että harrasteautoissa ei tarvitse olla lokareita. Jos päättäjien maallikonjärjellä vähänkin ajattelee, niin sellainen jo liikenne turvallisuuden vuoksi ammutaan alas vaikka kuinka perustelisi sen kuuluvan jonkun marginaalisen old school rod jaoston kulttuuriin. Jos se ammutaan alas niin saattaa mennä samalla koko ajatus!

    Toinen asia, niin ei kannata jaotella ihmisiä stereotypisiin lokeroihin, eli jos on mobilisti niin silloin on sitä ja sitä. Se vaan ei mene niin. Kyllä se mobilistikin voi rakentaa customeja tai omistaa autoja joita ei voi tai kannata "museoida". Itseasiassa ihan tutkitusti pääosa mobilisitenkin kalustosta on harraste- ei mr-ajoneuvoja.

    Mutta muuten siis kannatan ja äänestän ja nousen vaikka barrikkadeille ja jätän omasta rodista loksut tallin nurkkaan :)
     
  7. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joo lokareista viis ja niistä on jauhettu täällä jo ihan tarpeeksi ja loputtomiin mutta meinasin vaan että se on kysymyksenä hyvä jokerikortti niin näkee mistä pussihousu on tehty.
    :rotfl:
    - Jani -
     
  8. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No onpa todellakin jauhettu joten ei siitä enempää. Mutta voihan siltä ylimielisenä kysyä vaikka myös mitä mieltä pussihousu olet magasquirt III, tupla turbo, intercooler 900 hp harrasteautosta. Voi olla että "pussihousu" sanoo sanoo itsekseen " hoh hoijaa, antaa olla, ei ole vaivan arvoista". ja keskittyy ajamaan lisäydinvoiman rakentamista.

    Tosiasia on kuitenkin, kuten SAJL:n sivuilta voi lukea vuodelta 2004, että keskustellaan hyvässä hengessä. No keskustelut eivät johda mihinkään kun keskustelijat eivät lakeja päätä tai valmistele. Keskustellaan 2004, keskustellaan 2010 ja varmaan vielä 2016 jos joku henkilö/ryhmä ei eduskunnassa asiaa aja ja lobbaa sille kannatusta, että lakialoite yleensä tehtääisiin ja sitten sitä vielä puolettaisiin äänestyksessä ja että se sitten vielä menisi valmisteluun, että siitä tulisi oikea laki ja vasta sitten Trafin tyypit voisi sitä ruveta jannaamaan..
     
  9. janiluo

    janiluo Gearhead

    Kun olin muutama viikko sitten Liikenne- ja viestintäministeriössä keskustelemassa muista ajoneuvomuutoksista muussa yhteydessä ja Trafin edustajakin oli paikalla niin kysyimpä ohimeneen ja hyvässä hengessä harrasteajoneuvoluokasta ja onko semmoista tulossa.
    Sanottiin ettei semmoista kai ole vireillä. Sanoin että kaikki museoajoneuvoikäiset pitäisi saada halutessaan harrasteajoneuvorekisteriin ja verovapautukset kuten museoajoneuvotkin saavat niin siihen vastattiin että "se museoajoneuvoluokka on vaan semmoinen jäänne"??? :eek: Sanoin että jos harrastaja haluaa ajoneuvon vaikka yhdeksi cruising-illaksi liikenteeseen joutuu siinä tekemään hirveästi töitä sen eteen niin Trafin kaveri vastasi vain että netissä voi nykyään ottaa liikennekäyttöön halvemmalla...
    Jonkinlaista ymmärrystä asiaan olin havaitsevinani muttei harrasteajoneuvoluokka ole työlistalla ellei painetta saada lisättyä eli spammiä vaan poliitikoille porukalla että harrastajien tarve tulee esille...

    - Jani -
     
  10. pl

    pl 1st gear

    Tähän ja muutamiin jäljempänä tulleisiin kommentteihisi viitaten, en yhtään ihmettele jos nämä asiat eivät etene mihinkään "harrasteauto"ystävällisempään suuntaan.

    Asenteen ollessa heti alkajaisiksi tuo, että kun ei ole jotain radikaalia rodia tai muuta äärimmäisyyksiä hipovaa laitetta julkisesti maininnut omistavansa, niin ei voi näistä asioista mitään tietää eikä näin ollen ole kelvollinen mitään asioita hoitamaan.

    Tuollaisella tyylillä keskusteluyhteys tulee varmasti jäämään yhteyskokeilun asteelle ja henkilö jolla on edes jonkinlaisia vaikutusmahdollisuuksia keskittyy hoitamaan asioita joissa yhteistyömahdollisuudet ovat edes teoreettiset.

    Ei kukaan jaksa innostua näistä jutuista jos vastapuoli luokittelee toisella tyylillä samaa asiaa harrastavan toisarvoiseksi tyyliin pussihousupaskalakki.

    Itselläni ei ole ko. henkilön poliittisen uran kanssa mitään tekemistä, näin sivuhuomautuksena. Nostin nimen esiin koska tiedän, että ko. henkilöllä on auto"harrastuksesta" ja "harraste"autoista melkoisen laaja näkemys, ja tuon veljessarjan pihanurkkien kautta on kulkenut jos jonkinlaista "harraste"kulkupeliä.

    Hyvää alkukesää toivottaa

    Pauli
     
  11. barfly

    barfly Gearhead

    Allekirjoitettu.
     
  12. janiluo

    janiluo Gearhead

    En ymmärrä mihin viittaat kun en ajattele noin enkä ole noin kirjoittanut?

    Jos nämä johtopäätökset olet vetänyt tuosta aiemmasta minulle keksimästäsi mielipiteestä niin kannattaa vähän miettiä mistä syyttelee ja katsoa vaikka peiliin.

    Olen samaa mieltä mutta kuka noin luokittelee?

    Joo en minäkään ko henkilöä tunne enkä ole ikinä tavannut mutta jos laitat linkin niin minkä mukaan voin määritellä harrastajaa jos nettisivuilla lukee vain muutama mobilistilause. Mobilistit ovat vain kapea marginaaliryhmä ajoneuvoharrastajien joukossa johtuen siitä että heillä on jo ne edut mitä muille ajoneuvoharrastajillekin halutaan.
    Siksi kysyin että tietääkö joku jotain muutakin lähinnä positiivista...
    Ilmeisesti ei tiedä tai ei viitsi kommentoida.
    Koska tämä on keskustelupalsta niin tarkoitus on keskustella eikä vain ilmoittaa valmiita mielipiteitä tai keksiä niitä muille.

    - Jani -
     
  13. pl

    pl 1st gear

    No jos et ole kirjoittanut tai ajatellut noin, niin ainakin vastauksissasi vahvasti tuohon suuntaan viittaat.
    Tietenkin sinua tuntematta ja muutoinkin nettiviestinnän vaikeuden tiedostaen, saattaa asioista saada helposti väärän käsityksen.


    Jos joku aktiivisesti ajaa harrasteautoilijoiden asiaa, niin eiköhän vaikuttajien mielipiteet selviä hyvinkin pienellä vaivalla nykyisten viestimien avulla.

    Aurinkoista päivänjatkoa

    Pauli

    p.s.

    Peiliin en katso, sieltä tuijottaa joku vanha kummajainen, en minä.



     
  14. rkr

    rkr Gearhead

    Höh, näyttää suurin osa ajasta täällä menevän keskinäiseen kuttuiluun. 30 000 käyttäjää ja tuhat on allekirjoittanut adressin. Tosta pitäisi lähteä alkuun. 10 000 henkeä taitaa jo riittää puolueen perustamiseen joten jos puhallettaisiin yhteen hiileen tuota byrokratiaa vastaan niin tässä voisi mennä läpi useampikin lakialoite. Mulle on ihan sama onko pussi housu vai tötterötukka kunhan saa laittaa sitä omaa harrasteautoa, joka suurimman osan vuotta seisoo tallissa, niinkuin haluaa ilman että valtiovalta vetää velkavankeuteen.
     
  15. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Tais olla 5000 se raja et voi perustaa puolueen. Nyttehä on tullut nää muutos 2011- ja piraatit-puolueet, joilla on oma agenda mitä ajavat. Niin miksei sitten perustettaisiin oma puolue ajamaan meidän harrasteajoneuvoasiaa? Onha se ny ihan suolesta kun auto liikkuu juuri ja juuri sen 100 päivää vuodessa ja siltin on kaiken maailman veroja ja kuluja siitä että ei tarttis niitä veroja maksaa. Me kuitenkin maksetaan niitä veroja enemmän kuin muut autoilijat, bensojen mukana. Periaatteessa vois lähtee siitä että mikäli ajoneuvo on yli 25v vanha, niin se on harraste, mikäli se ei ole ihan rämä. Vaikka laittoa ois pikkasen vailla, mutta kuhan nyt näyttää siltä että sille tehdään vuosittain jotain. Nykyään kun voi ottaa helposti ne kuvat joihin vois verrata sit seuraavana vuonna miten asia edistynyt. Just my two cents.
     

Kerro tästä muillekin!