Harrasteautoilijan "sanakirja"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dragonfly, 21.2.2006.

  1. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Olisiko ideaa kerätä kasaan outoja nimityksiä eri jutuille, joihin täällä palstallakin törmää yllättävän usein ?
    Itsekin piti avata viesti, että selvisi mitä "Toimiiko riikkari"-jutussa oli aiheena. Äänimerkinantolaitettahan sillä sitten tarkoitettiinkin. :)
    Välillä on todella vaikeaa tajuta mitä joku jostain teknisestä ongelmasta
    kirjoittaa, kun olettavat, että kaikki ymmärtävät mitä tarkoittavat, vaikka todellisuudessa vain oman kylän miehet niitä sanoja käyttävät.
     
  2. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mulla on tuollainen jenkkiautoharrastajan sanakirja työn alla.

    Esiversio aiheesta on julkaistu joskus vuosituhannen alussa "Hot Rod Sanasto" -nimikkeellä Forssan Pick-Nickin lehdessä ja muistaakseni myös jossain Spinneri Magazinessa kaksiosaisena. Se oli jossain vaiheessa myös UCC ry:n www-sivuilla, joten saa nyt nähdä tuleeko tuo sitten uudistuksien myötä myös OD:lle vai julkaistaanko se jossain muussa muodossa.
     
  3. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Näitä sanastoja on ollut erilaisissa julkaisuissa vuosien varrella, mutta kyllähän tuolainen voisi helpottaa aloittelevaa harrastajaa.
     
  4. tampio

    tampio 1st gear

    jossakin v8-magazinen extrassa oli hot rod-sanasto.en nyt muista oliko cruising vai 60`s extra.ja sekin oli kyllä aika suppea sanasto.
     
  5. impala67

    impala67 Double Gearhead

    v8-extran takakannessa oli aika kattava sanasto. kopioi siitä. nyttemmin alkaa "isolohko/pikkulohko" käsitteet olemaan jokapäiväistä tekstiä mm. tekniikanmaailmoissakin. hupaisa ilmiö.
     
  6. hannux

    hannux 1st gear

    Ihan HotRod-sanaston lisäksi olis hyvä olla yleinen tietosanakirja auton osista. Kampiakselin nyt tietää kaikki yksselitteisesti, mutta esim automaattivaihteiston sisuskalut olis hyvä kertoa oikeilla nimillä.
    Mikä vaikka esim on yoke ?
    Etuservo,takaservo,turbiinilukko,loikkari.....
     
  7. bwheel

    bwheel 1st gear

    TM jakoi aikanaan tilaajalahjana autosanakirjaa. Se on ihan kunnon kirjan paksuinen teos. Hod rod sanakirja se ei ole, mutta käyttöpelin osat siitä kyllä löytyy, tosin viimeisin tekniikka mahtaa puuttua, sillä kirja julkaistiin joskus 90-luvulla.
     
  8. Eldorado_55

    Eldorado_55 1st gear

    Tuulilasissa oli jonkun aikaa sitten uusiin autoihin perustuva sanakirja :D
     

Kerro tästä muillekin!