Harrasteena Drag Race=Kela, ei eläkettä!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja rebel58, 21.2.2012.

  1. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Tätä on painittua vuosia. Aikoinaan mua oltiin laittamassa eläkkeelle, mutta t6öllistin itseni ja rupesin yrittäjäksi ja perustin huolintafirman. Silloin ois päässyt eläkkeelle selkäni takia miöl meni paskaksi kolarissa. Sittemmin selkäinvalidi ei päässyt eläkkeelle, ois pitäny olla alkoholi- ja mielenterveysongelmia. Nyt niitä on. Tuli kelalta taas hylky valitukseen. Jostain syystä vain psykiatrisen loppulausunto eikä kattavaa b-lausuntoa vieläkään mun selästä. Nyt tuli hauska kirje Kelalta.
    "Vaatimuksenne sairauspäivärahastanne 13.1.2012 annetun päätöksen oikaisemiseksi on hylätt6.
    Perustelut
    Hakemuksenne on hylätty koska eitä ei esitetyn selvityksen perusteella voida pitää työkyvyttömänä.. Tavallisena työnänne on pidetty huolitsijan työtä. Terveydentilastanne saatujen selvitysten peusteella Teillä on masennusoireita ja ajoittain haitallista päivittäistä alkoholin käyttöä. KYKENETTE AUTOHARRASTUKSEN PUITTEISSA KORJAAMAAN JA LAITTAMAAN AUTOJA JA AJAMAAN KIIHDYTYSAJOKILPAILUISSA. Teitä voidaan pitää vajaakuntoisena, mutta Teitä ei voida pitää täysin työkyvyttömäntyöhistorianne mukaisiin töihin.
    Blaah blaah tekstiä.
    Sairausvakuutuslaki 8 luku 4 § 2 mom. ja 17 luku 4 § 5 mom.

    Mistä vitusta ne on tuon löytänyt ja miten se kelpaa perusteeksi? Mulla on oikeasti viina kurissa mitä ei hakemuksessa lukenut. Taas oli 2kk kuivaa, mutta Mudracerilla tuli otettua. psykiatriselle jouduin syöpäleiikkauksien jälkeen kun lanttu pehmeni. En tarvii niitä enää. Joillekin lääkäreille joskus puhunu harrastuksista kun ne on niitä kysynyt. Ja tiett6 Drag Race yksi niistä tärkeimmistä. Taisin 04 ajaa itse viimeks. Auto on, mutta rikki enkä pysty sitä itse laittaa.. Lukeeks ne Kelan kyylät oodeeta minkä ole sanonut olevan mulle tärkeä sosiaalinenmedia. Virallisesti en ole tuollaista sanonut ja ihmettelen miten ne on menny Kelan tietoon ja missä lausunnot mun selästä? Viitu mä tiedän tyyppejä mitkä masenuksen takia eläkkeellä vaikka ne ei tiedä masennuksesta vittuukaan. Samoin on terveselkäisempiä eläkkeellä. Yksi kirous on että olen ex yrittäjä, mutta nyt tuli toinen kirous ja se on Drag Race.
     
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Eiks niiden tarvi lainkaan perustella et mihin niiden näkemys tosta autojen rakentamisesta ja kilpailemisesta pohjautuu? Ja miten ne liittyy työkyvyttömyyteen? Mut joo, ei kai siin sitte, sithän on työkykyinen ja tarvii vaan hakee duunii. Toisaaltahan se on ihan hyväkin et eläkkeeseen on tiukat kriteerit, toivottavaa vaan olis et ne olis myös yhtenäiset. Eihnä tuo muutenkaan mikään lopullinen ole toi sairaseläke vaan sitä voidaan arvioida uudestaan myös kun sille on päässyt.
     
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    eikös toiset o ne sun autot korjannu viime vuosina. pitäis antaa sellainen kuva että tulee välillä puhuttua mitä sattuu.
    mitäs jos kävisit pistämässä homman ihan överiks vaikka tähän tapaan http://www.youtube.com/watch?v=eaRZ51tVk4Y ei herneitä nenäään sitten...
     
  4. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Melkosta venkoilua. Kysyisin että miten sillon tällön fiiliksen mukaan harrastelu ja vakituinen päivätyö on sama asia.
     
  5. atobee

    atobee Gearhead

    Eikö toi päätös koskee vain sairaspäivärahaa, ei eläkettä.
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mä oon kuullu viisastelua jos on nettiautossa ilmoitus jollain ollu ni kahvipöydässä pohditaan ONKO TYÖAJALLA OMA KÄNNYKKÄ AUKI ja että se vapaa ajan autojen raplaaminen ois jotenkin työpanoksesta pois. kateellisten vaivannäkö on loputon.
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    Siis mitä vittua, rebelin selkähän on niinkin romuna että (sorry vaan) antaa ittestään vähän adhd:n vaikutelman, ainakin ne vähät kerrat mitä ollaan nähty,
    kun ei oo tuskatonta olla oikeen missään asennossa.

    mä en missään tapauksessa uskaltaisi ottaa tollasessa kondiksessa olevaa duunaria vastuulleni.

    Nää on nyt kelan tanttojen jotain ihan omia höyrypäisiä tulkintoja, leikkivät salapoliisia, tossa vois olla ainesta virkavirheeseen jos tollasia lausuntoja ei oo edes annettu?
     
  8. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Teet valituksen asiasta. Autoharrastus on harrastus, ei ne voi tietää mitä teet jne. Auton johtojen kolvaaminen on harrastusta, ei kovin selkä rasitu pöydän ääressä. Mitä sun juttuja lukenu, niin aika paljolti vanhojen muisteluita harrastelut :rotfl:

    Joo, mutta tosiaan tuollasista lausunnoista kannattaa kysellä lisäinfoa ja sitä, mihin osoitteeseen voi jatkossa laittaa papereita. Vaatii ihan normijutustelua viraston tyttöjen kanssa, kun soittaa taikka paikan päällä käy, niin hommat järjestyy.
     
  9. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    ne on löytäneet sen sieltä lääkärin lausunnosta jolle olet kertonut harrastuksestasi.ja virheen teit siinä,kun yritit rehellisesti työskennellä ja maksaa verot valtiolle ja jopa yrittäjänä toimia.Sitten huomasit ettei selkä kestäkään,mutta homma menee niin, ettei tässä maassa yrittämisestä palkita,vaan siitä rangaistaan ,jollet osaa joka saatanan pykälää ja direktiiviä ulkoa.

    Vakuutusyhtiön lääkärit pystyy kumoomaan näkemäti tahi kuulemati koko ihmistä hänen eläkehakemuksensa,vaikka olisi 2,delta potilasta hoitavalta erikoislääkäriltä lausunnot eläkehakemuksesta/perusteesta.

    Tätä ei voi ,kun ihmetellä,että missä on lääkäreiden moraali,jos erikoislääkärin mielipiteet kumotaan tosta vaan toisen eläkeyhtiön lääkärin toimesta tämän näkemäti koko ihmistä.

    Näitä tarinoita on tämä maa pullollaan

    Uutta hakemusta ja lääkärilausuntoa liikkeelle,niin seuraavaksi toteavat,että olet jossain määri työkykyinen,mut jos kysyt,että juon pullon kossua olenko jossain määrin ajokykyinen ni eiks se oo sama asia se jossain määrin.Eivät osaa noin yksinkertaseen kysymykseen sitte kuiteskaan vastata.

    Minä olen käsittänyt ton järjestelmän niin,että työtätekevän ihmisen työkyvyn huomattava aleneminen turvataan eläkejärjestelmin ,mut käytännössä sun pitää olla kuollu ,et pääset eläkkeelle nuorena.

    ei riitä enää päävikakaan ja sitte vielä ihmetellään ,kun 22 ,set paukkuu koulun käytävillä,ku ihmiset ei saa apua silloin ku tarvii.

    Yhteiskunta on itse aiheuttanut itselleen nämä ongelmat unohtamalla inhimillisyyden markkinatalouden huumassa.

    Tsemiä ja uutta matoa koukkuun.
     
  10. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Lekurit kirjoittavat KAIKEN ylös mitä niille puhutte. Ja yllättävän usein tekevät myös virheitä. Yhdessä yksityislääkärin kirjoittamassa epikriisissä lukee, että työkseni "nostelen palleja" :rotfl: Olisi pitänyt korjata heti, nyt sama tieto on HUSsilla :-?
     
  11. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ja yksi tärkeä neuvo....käytä lakimiestä valituksen tekoon.
    Muuten valittaminenon lähes turhaa, mutta lakimiehen kirjoittamilla papereilla on painoarvoa ihan eri tavalla.
     
  12. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kuvio menee niin että ensin ollaan vuosi sairauspäivärahalla ja sitten eläkkeelle. Mä oon tuon vuoden ollut jo monta kertaa. Sitten eläke kaatunut muihin syihin.
    Tämä oli jo valitus, tai korjauspyyntö yhden Kelan mokan takia kun eivät muka löytäneet yhtä lausuntoa. Paskapuhetta. Mä vein sen lausunnon uudestaan niille Malmin konttoriin, mutta ei tarvinnut jättää kun se näkyi niiden koneella. Viikon päästä ei näkynyt ja silloin vein taas ja asia piti olla selvä. Lausunnot psykiatriselta ja mun selästä. Allekirjoitetut hakemukset noiden lausuntojen kera. Nyt niitä ei löydy, mutta jostain, taas, kaivaneet muita lausuntoja. Selkä menee hunommaksi koko ajan. Sillä ei tehdä enää mitään työtä lukee ortopedien lausunnoissa. Nyt aika hyvässä kunnossa kun pystyn kävelemään ja olisin tänään päiväsairaalaan kävellyt jos jalkakäytävät ois ollu paremmassa kunnossa. Ajoin etuveto käyttikseellä mikä nykii. Pitäis vaihtaa sytytystulpat, mutta en pysty. Eläkeselvitys yksikössä kaikki asiantuntijat sanoivat että asia pitäisi olla selvä. Tää on henkisestikin rankkaa kun muutenkin vaikeeta. Valituksia, hakemuksia tehty vuosia useita kertoja. Ja taas valitetaan missä selvitetään taas lisää.
     
  13. chevy -64

    chevy -64 1st gear

    Älä ikinä kerro työhöntulo haastattelussa mitä harrastat tai mitä olet joskus tehnyt.
    Äläkä työpaikka lääkärille ihan kaikkea tai yleensäkään lääkärille.
    Jos kerrot että olet vaikka harrastanut ammuntaa niin tuskin tulet saamaan
    korvauksia kuulon alenemisesta vaikkei sillä olisi mitään tekemistä mahd. kuulovauriosi kanssa.
    Kela tai tod.näk vakuutus yhtiön edustajat vain etsivät mahdollisuutta vierittää syyt sun omalle kontolle.
    Muista että eläkeikää pitää nostaa
    65vuoteen.
     
  14. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Maksuhaluttoman viranomaisen tai vakuutusyhtiön niin halutessa.

    Jokainen kai ymmärtää, missä tässä liikutaan. Rebel lienee oikeasti eläkekelpoinen. Ei se, että kykenee/ jaksaa, vaikka ruuvata kerran viikossa autoa tarkoita, että on kykyä toimia autonasentajana viitenä päivänä viikossa/ joka viikko.

    Eivät vaan halua maksaa eläkettä ja odottavat, että välttyvät joko kokonaan eläkkeenmaksulta tai joutuvat maksamaan sitä mahdollisimman vähän vuosia.

    Omalla isällä eläkemaksut menivät harakoille. Sairasti 7-vuotta leukemiaa ennen kuolemaansa. Yrittäjänä ei 90-luvun alun lamassa ei ollut varaa olla sairas, jos ei halunnut menettää kaikkea.

    Isä siis teki töitä, jopa sairaalassa sytostaattihoidossa. Ei se soittelemista asiakkaille estänyt/ tilausten vastaanottamista. Samaan aikaan joutui maksamaan yrittäjäeläkemaksuja.. No ei sairauspäivärahoja - siis yrittäjällä pitää olla aika pitkään sairaana, ennen kuin alkaa ne pikkurahat juosta - että ei kannata edes kuolemansairaana, jos edes pää ja suu toimii, sekä puhelin on käsillä.

    Ja tosiaan. Kuoleva mies maksaa eläkemaksuja.. Isä kuoli ennen eläkeikää 58-vuotiaana sairaalan vessaan, jonne oli kielletty menemästä sytostaattihoidon jälkeen, mutta ei halunnut alleensakaan laskea, vaikka oli "lupa". Oli tehnyt töitä ennen viimeistä piikitystä. Minä vastasin aamulla kahdeksalta isän puhelimeen, isä oli kuollut noin klo 5. Tuli tilaus. Otin sen ylös ja pistin sen eteenpäin. Tuntui, että se on oikein. Isä oli suunnitellut kaiken, kuinka kaikki lopetetaan, varasto toimitetaan takaisin yms. En halunnut siinä tilanteessa moista.

    Joo. Mutka. Mutta kaikkensa tekevät eläkepuolella, etteivät joudu maksamaan. Tuosta kannattaa valittaa vakuutusoikeuteen ja perustella.. kuten täällä on todettu - ei itse ole joka päivä korjannut, ei kykene jokapäivä moisiin hommiin. On saanut apua - mielialan kohentamiseksi ystäviltä.

    Vakuutusoikeus on hallinto-oikeuden alalaji. Käsittely on paperein , ei maksa ihmeitä - yleensä on ilmainen, varsinkin, kun anoo ilmaista käsittelyä.. Pitää valittaa 30 päivän sisällä kirjeen saamisesta. Ennen vakuutusoikeutta on yleensä valitslautakunta, jonne valittaa..

    Jos aika meni umpeen, ano uudestaan. Se on kuin pajatso, aina voi uudestaan ja uudestaan pistää hakemuksen vetämään. Jos tulee seuraavan kerran tyhjä - valita määräajan sisällä.

    :odroll:
     
  15. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Olet ilmeinen pornoalan ammatilainen? Onko polvi kipeä? Eikös se ollut myös Henkka Saarella? Nyt eläkkeellä, kun polvilleen ei pääse.. :rotfl:
     
  16. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ääni tälle. Tähän on sellainen sota-ajan julistekin, jossa on lukko huulissa, ettei livautella vihollisen vakoojille. Nyt kaikki käännetään päälaelleen , koska eläkkeiden maksamiseen ei ole varaa.

    Tähän on menty nykyään. Surullista, mutta totta. :odroll:
     
  17. chevy -64

    chevy -64 1st gear

    Joo.
    Jos sulle tulee jotain terveydellisiä ongelmia ja lääkäri kysyy että mitä harrastat niin älä missän nimessä kerro että ropaat autoja tallissa iltaisin harrastuksen vuoksi.
    Koska se voi tarvittaessa olla syypää kaikkiin sun työperäisiin sairauksiin tulevaisuudessa.
    Tai, että jos pystyt tallissas tekemään jotain sun harraste laitteelles niin voit yhtä hyvin olla myös töissä.
    Parempi sanoa aina lääkärille että harrastaa vain ulkona kävelemistä ja luonnon tarkkailua.
    Monestihan se on ainoa vaihtoehto pahan altistuksen jollekin aineelle. saaneeneelle .
     
  18. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Ei voi kun ihmetellä noita päätöksiä? :eek: 58-kaimani tuntien, pitäis olla selvä eläketapaus. Toinen yhtä klesa on mökkinaapuri, jota kiusataan kuntoutuksilla, lääkärien mukaan aivan turhaan... :odroll:
     
  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Pääsiski taas kuntoutuksiin. Niistä oli paljon apua.
    rocket muistan hyvin isäsi tapauksen. Taisit kirjoittaa siitä lopetettuun 58 topiciin. Siinä oli sissi mikä jaksoi loppuun asti ja tuskin valitti mistään, ainakaan turhasta? Tää pompottelu on niin rankkaa ettei meinaa jaksaa kun kaikki muukin kaatuu niskaan. Onneksi mulla on tukeva verkosto mistä apua saa heti ettei jää yksin tyhjän päälle.
    Lakimieheen mulla ei ole varaa nyt ja oikeusaputoimisto on yhtä tyhjän kanssa.
    Pyöritän tota lappua kädessä enkä voi uskoa tuota tekstiä. Kelaan huomenna ja vaadin nähdä paperit millä taas hylättiin. Yleensä ne tulee mukana, nyt ei.
    DX, muistat kun tulin hakemaan teidän korjaaman autoni viime kuussa. Se viivästyi yli viikolla ennen kuin olin ajokunnossa. Ei, en ottanut, mutta en pystynyt ajaa yli 200km Pori-Hki. Heh, kela siitä vitut välittää jos pystyn ajaa kilpaa varttimailin.
     
  20. rb

    rb Double Gearhead

    No eihän tuo nyt millään voi olla totta!!

    Sun selän tietäen, sillä ei olisi pystynyt työelämään enää moneen vuoteen.

    Ehkä sä oot onnistunu jossain käänteessä kusemaan jonkun sellaisen tahon muroihin, joka pystyy siitä sivusta vaikuttamaan sun eläke asioiden kulkuun.
     

Kerro tästä muillekin!