Harrastepajan kompressori

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja mustang66, 10.2.2016.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nojoo, ei ole paha hinta. Nykyinenkin on Hujuntai.
     
  2. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Nyt oli Huntaissa hinta sen verran kohdallaan että pistin tilaten verkkokaupasta, tuottoakin näyttää olevan saman verran kuin kolme kertaa kalliimmassa Stronglinessä...
    Tokmanni sijaitsee sopivasti työpaikan naapurissa niin ei ole pitkä matka hakea :D

    Tää meikäläisen kompuran tarve kun on todennäköisesti vain väliaikainen, niin tuo Huntai ajaa varmasti asiansa. Jos joskus kunnollisen tallin saisi niin voimavirtakompuraan joutunee sitten siirtymään kuitenkin.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Meinasin minäkin tuon tilata, mutta vaimo puhui ympäri ostamaan tuon IKH:n turbon kun ääneen pähkäilin että ostanko hyvän vai halvan. Ihan niinkuin yleensäkin kun päätyy sittenkin siihen vähän parempaan, niin ei harmita yhtään.

    5 v takuu, painaa ihan tajuttomasti, vedenerotin ja öljystin vakiona, käy ihan sukkasillaan. Koitin vannetta soodapuhaltaa, niin kyllähän se koko ajan käy, mutta homma etenee eli paine ei laske liiaksi. Jos pistää vanhan pikkukompuran rinnalle, niin saa 40% tuottoa lisää ja voi vaikka vaihtaa isompaan suutimeenkin.
     
  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Jokos täällä oli asiasta puhetta. Siis että 2-sylkkyset isot "valovirta" kompurat ja niitten käyntiinlähtöongelmat. Johtuen siitä, että 1-vaihemoottorilla on surkein liikkeellelähtömomentti kaikista moottorityypeistä. Ja halvoissa kompuroissa on ilmakanavisto mitoitettu liian pieneksi. Jonka takia nousee vastapaineille ennenkuin moottori on kunnolla vauhdissa ja hyytyy ja lämpörele poksahtaa.

    Sen takia kylmänä joutuu monasti laskemaan säiliöstä paineet pois, ennen kuin suostuu lähtemään käyntiin. Yleensä lämpösenä toimii. Pitkä ohut jatkojohto tietenkin pahentaa asiaa. Ja jos on tallin syöttö liian ohutta kaapelia, niin palaa talon taulussa 16A nalli 3kW moottorilla. Silloin ei pala, jos sulakkeen ja pistorasian välillä pääsee kulkemaan riittävästi virtaa. Kuulostaa ehkä kierolta mutta on just noinpäin, jos moottori potee virran puutetta, se alkaa syömään sitä enempi.

    Sellainen voisi auttaa, jos saisi kompuran ja säiliön takaiskuventtiilin väliin lisää ilmatilavuutta. Ei nousisi vastapaineet niin äkkiä.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tossa mitä aiemmin kehuin, niin on puolipuristin käynnistysvaikeuksia (=kylmiä olosuhteita) varten.
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitäs supercharger tekisi pikkuiselle laiskalle kompuralle, kasvaisko siinä tuotto, kun ei tartteis imeä sylinteriä täyteen?
     
  7. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Kasvaishan se kun ilma tulis sylinteriin esipuristettuna siihenhän 2 vaihekompurat perustuukin iso sylinteri tekee tilavuuden ja pienemmällä tehdään paine. Hyötysuhde paranee
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mites valovirta 2-mäntäiset v-koneet pumppaako ne "tasaisemmin" vai ahtaako toinen sylinteri sen painesylinterin
    En ole koskaan sellaista tutkinut, niin ei ole tietoa,
    mutta sellaiseen jossa 2 paine mäntää vois ahtimesta olla eniten hyötyä, siihenhän periaatteessa riittäis varmaan joku puhallin putkessa tyylinen ratkaisu
     
  9. GBS

    GBS 2nd gear

    Mihis olette sijoittaneet kompuranne? Siis noi vähä isommat. Eli mulla on toi 200L ikh. Ja ei jaksais sitä lotkutusta ja tärinää.
    Pohdin jos sen laittais 3x4m varaston puolelle mutta tuleekohan siitä sauna?
     
  10. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Töissä on n. 2x4m tms. Koppi kompuralla ja kyllä siellä varmaan 30-35astetta on kun ei ole tuuletusta ulos, mutta isäukon työpaikalla taas on vielä pienempi koppi eikä siltikään ole sen kuumempi kun on kunnollinen tuuletusräppänä ulkoilmaan. Että kyllä ton kokoseen varastoon sen kärsii laittaa ;)
     
  11. sbm396

    sbm396 Gearhead

    tallin puolelle reikä kompurakoppiin ja joku flekti siihen ja väliin vaikka ilmansuodatin äänenvaimentimeksi niin saa lämmön talteen
     
  12. Kine

    Kine 3rd gear

    Tuohon mekkalaan auttaa kun vaihtaa kompuran ruuvi- tai lamellimalliseen. Käytettyjä näkyy silloin tällöin reilulla tonnilla olevan myötävänä. Siis noin kuution tuotolla, 5,5 - 7,5 kW.

    Asiaan

    Kompuran hyötysuhde on karkeasti 10% ja loput lämpöä. Jatkuvasti täydellä höngällä käyvä 7,5 kW ilmanpuristin tuottaa lämpöä siis noin 6 kW (pyöristin alaspäin). Se on pienessä kopissa melkosen paljon. Aika harvoin asia kuitenkaan on näin yksiselitteinen, vaan harrastekompura huilailee enimmän osan ajasta, käytössä ollessaankin. Puhallushommissa liian isolla suuttimella tuo teoria alkaa lähestyä käytäntöä ja mökki kuumiaa. Tällöin on viisasta aukoa räppänöitä, jos niitä on.
     
  13. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Yhdellä tutulla oli isosta kompurasta letku pamahtanu ja koneessa virrat kii oli tuntikausia itekseen hörissy tallissa oli kuulemma ollu aika kuuma siellä
     
  14. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Lämpimän kopin huono puoli on myös tulevan paineilman laatu, jos kompuran säiliökin on siis kuumempi kuin muu ympäröivä ilma ja näin kosteus ei erotu säiliöön niin hyvin(kastepiste).
    Vesi erottuu sit ilmasta linjoissa ja letkussa, ne kun ovat kylmempiä.
    Aina tästä ei ole haittaa mutta monesti sitä vettä tullut tuollaisella järjestelyllä on tullut ne muutamat tipat joko puhallusilmaan tai maalatessa, ei kovin toivottavaa...
     
  15. xarper

    xarper Gearhead

    Olis aika katella varmaan kompuraa kun kaverin kanssa halli vuokrataan, jos jollain pyörii nurkissa ylimääränen Savon alueella ni vois kiinnostaa? Halpa ja hyvä tottakai niinku aina!
     
  16. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Ei taida olla missään myynnissä paineilma kompressoria joka ois seuraavien speksien sisällä.
    Max 100l säiliö
    4kW-5.5kW
    400V
    Hinta noin max 1000€
     
  17. sbm396

    sbm396 Gearhead

    miksi 100litraa kun tuohon hintaan on myyty 200L säiliöllä 4kw kompuraa
     
  18. cdi

    cdi Double Gearhead

    Mä ostin 2v sitten tuollaisen 3 pyttyisen ei tosin täytä sun sbeksejä mutta mulla on toiminut
    yks talo rapattu ja siinä huuti oikosta melkein koko ajan.

    https://www.bauhaus.fi/kompressori-herkules-600-10-100.html

    Hinta on näköjään satkulla pompsahtanu.
     
  19. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Mulla on bilteman 2,2kW 230V kompura, se on karvan liian pieni/tehoton. Tarvis päästä johonkin 500-700litraa minuutissa tuottoon, ja ei sais kuitenkaan olla liian iso fyysiseltä kooltaa ei muuten mahdu autotalliin.

    noissa 2,2kw 230v vehkeissä tuotto on jotain 200-300litraa hyvin usein.
     
  20. cdi

    cdi Double Gearhead

    Joo on se tuolla tallissa tuottoa en nyt ulkoa muista mutta kyllä rappausruisku on aikamoinen ilman tuhlaaja. Jos pitää hiekkapuhaltaa silloin tuo on liian pieni.........käsityökalut pyörii kyllä kohtuudella. Meneehän se vielä hintahaarukkaan kun ostaa kaksi:D
     

Kerro tästä muillekin!