Harvinaisen GF440 bensansuodattimen korvaaja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja hifilux, 24.9.2017.

  1. hifilux

    hifilux 1st gear

    Ainakin joissain 60-luvun jenkeissä on tämä erikoisempi bensansuodatin GF440. Sitä löytyy ilmastoinnilla varustetuista autoista ja tuon suodattimen erikoisuus on polttoaineen paluulinjan liitos. Itselläni tämä on -68 Cadillacissa ja se pitäisi nyt vaihtaa, kun alkaa vedellä viimeisiään.

    http://www.justparts.com/Auto_Parts...440-ACdelco-GM---5651533---LAST-ONE-/27944313

    Tuota ei tahdo mistään löytyä, joten voiko sen korvata jollain?

    Rockautosta löytyisi esim. tällainen WIX 33040, kävisiköhän se? Tuo on saman aikakauden GF432 suodattimen korvaaja. Liitokset on erilaiset, mutta kai ne voi muuttaa?
    https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=359882&jsn=258&jsn=258
     
  2. SK

    SK Gearhead

    Ruotsista TA-motorilta löytyy alkuperäinen ja korvaava:

    Alkuperäinen (tai sen kaltainen, 1400 skr !) https://www.tamotor.se/butik/branslesystem/branslefilter-med-ac/

    Ja korvaava (235 skr 'jos haluat korvata alkuperäisen halvemmalla, tämä on hyvä vaihtoehto') https://www.tamotor.se/butik/branslesystem/branslefilter-ersattning-med-ac/

    Ruotsista osat tulevat pelkillä postikuluilla ilman tulli ja ALV-lisiä. TA-Motor on oman kokemukseni perusteella luotettava, vaikka ei se kaikkein halvin. Mutta vaikeampaakin osaa on hyllyssä.
     
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jollei saa helpolla niin saako siihen laotettua uudemman mallin pumpun missä filsu sisällä?
     
    rane58 tykkää tästä.
  4. hifilux

    hifilux 1st gear

    Tuo ruotsin liikkeen korvaava suodatin vaikuttaa juurikin GF432 suodattimen mukaiselta ja tuotenumerointikin viittaa siihen. Eli se voisi olla vaihtoehto, mikäli askartelee liitokset uusiksi.

    Mistähän löytyisi tuollainen sopiva paluuliitoksella ja suodattimella varustettu pumppu, jos sille linjalle lähtisi? Autossani on 472 moottori.
     
  5. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mulla 69 mallisessa on ainakin sellanen
     
  6. hifilux

    hifilux 1st gear

  7. JC5IEDM

    JC5IEDM 3rd gear

    Juurikin tuollainen siellä on.
     
  8. hifilux

    hifilux 1st gear

    Noniin, -69 pumppu ja muutama paperifiltteri tuli tilattua. Nyt sain pumpun auki, eli siinä on 32mm avaimella avattava korkki, johon kaasuttimelle lähtevä putki tulee myös kiinni. Tuossa korkissa on lähinnä kivet suodattava sihti, mutta pumpun sisällä ei ollut suodatinta, eikä noita paperisuotimia siihen minun järjellä saa mitenkään. Paluuliitos pumpussa sentään on ja kuvan mukainen puolikkaan kaljatölkin kokoinen tyhjä pönttö.

    https://img.go-parts.com/catalog/brand/carter/full/15F35AB.jpg

    Nyt mietin että laitanko ennen pumppua jonkun erillisen suodattimen? Jaksaako tuo imeä jos filtteri on ennen pumppua? Kun ajattelin metalliputkella vetää pumpulta kaasarille ja ennen pumppua on kumiletkua mihin suodatin olisi helppo laittaa.

    Edit: Laitoin yleismallin suodattimen ennen pumppua. Bensa menee omalla painollaan ihan solkenaan sen läpi, joten toiminee ihan hyvin tuossa välissä.
     
    Muokattu: 31.12.2017

Kerro tästä muillekin!