Heat sink/ Thermal paste, Subbe PMD cooler

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kane, 4.6.2007.

  1. kane

    kane 1st gear

    Moi,

    Tarkoitus olisi virittää PMD pumpun kyljestä 4x6" jäähdytysripa elementin alle.
    http://www.ssdieselsupply.com/fsd_heat- ... 9618f7fd9d
    Itsellä on piitahnaa kyllä duunin puolesta mutta se tahtoo kuivahtaa muutamassa vuodessa esim. peltierien kanssa.
    Mitä muuta mömmöä lämmönsiirtoon mahtaa olla markkinoilla, joka ei ulkosäästä välitä?
     
  2. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Elektroniikkakomponenttiliikkeistä saa isompiakin paloja sellaista lämpöä johtavaa ohutta"kumimattoa" (Silikonia??) Joissakin matoissa on sellainen tarttuva liimapinta toisellapuolen kumikalvoa.

    Tuskin piitahnan lämmönjohto-ominaisuudet paljon muuttuvat vaikka siitä se ohut notkistava öljy ajan mittaan haihtuukin pois. Piitahnan tarkoitus on se ettei kahden lämpöä johtavan kappaleen väliin jää "ilmataskuja" jotka toimivat eristeenä. Lämpöä toisiinsa johtavien kappaleiden pinnat tulisi olla tasaiset ja tiukasti kiinni toisissaan.

    T: AJ
     
  3. WSE

    WSE 1st gear

    Hopeatahnaa voi käyttää piitahnan sijasta. Johtaa paremmin lämpöä. Miksei kuparitahnaakin voisi käytää mutta sen pitkäikäisyydestä ei ole tietoa, ei ole käytössä elektroniikassa jostain syystä. Piitahnan lämpöominaisuudet eivät kyllä sanottavasti muutu vaikka se kuivaakin, toimivathan monet yli 20 vuotiaat vahvistimetkin yms. vielä.
     

Kerro tästä muillekin!