Hehkulangaton halogeenipolttimo?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja SamiL, 6.12.2009.

  1. SamiL

    SamiL Gearhead

    Minkähän takia aina näkee puhuttavan halogeenipolttimoista ja hehkulankapolttimoista ikäänkuin toistensa vaihtoehtoina? Hehkulankahan se siellä halogeenipolttimossakin valaisee! Ei tässä muuta, mutta asioita tuntemattomat voivat alkaa ajan mittaan pitää semmoista väärää käsitystä oikeana tietona...
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

    Ainahan näitä puhekieleen jääneitä kummallisuuksia on ollut, joilla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä...
     
  3. L.P.

    L.P. Gearhead

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Hehkulamppu

    En nyt varmaan täysin tajunnut, mistä on kysymys. Kyllä, onhan halogeenipolttimossakin hehkulanka sisällä. Muutenhan toiminta on kummallain sama, mutta halogeenipolttimossa on inertin kaasun sijaan jotakin halogeeniryhmän kaasua, joka reagoi wolframin kanssa ja nostaa hehkulangan lämpötilaa.

    Autojen valaisimissa hehkulankaa ja halogeenia ei oikein voi pitää vaihtoehtona toisilleen. Umpiot ja kannat ovat erilaiset molemmille. Halogeenihan syrjäytti hehkulangan euroopassa jo vuosikymmeniä sitten. USA:ssa taas käytetty hehkulankaa pitkään sealed beamien muodossa.

    EDIT: olin hidas. Oikein kommentoitu. Hehkulanka ja halogeeni ovat lähinnä puhekieleen vakiintuneita ilmauksia.
     
  4. kuutio

    kuutio Gearhead

    joo itseasiassa jouset= iskunvaimentimia ja iskarit= heilahduksenvaimentimia ... PILKUN###SIJA ON LEPPÄKERTUN PAHIN VIHOLLINEN :poff: :poff: (ei herneitä nenuliin) :rotfl: :rotfl:
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Koskahan tää hehkulamppukielto rupee koskemaan auton valoja kun se lämpö siirtyy suoraan ilmastoon :odroll: .
     
  6. janiluo

    janiluo Gearhead

    On niissä hehkulampuissakin jalokaasuja vaikkei ehkä Göbelin ja Edisonin versioissa mutta olisiko ero lämpötiloissa eli hehkulamppu "hehkuu" ja halogenilamppu "palaa", jolloin toisessa on "hehkulanka" ja toisessa "tulilanka". Kun hehkulamppu on rikki se on "hehkunut" ja kun halogenilamppu on rikki se on "palanut". :D
    Termit Suomen kielestä loppuu sitten kun päästään kaasupurkaus valoihin.
    Harvinaisen hyvä vänkäyksen aihe josta riittää narisemisen aihetta vänkäyksen vastustajille.
    :rotfl:
    - Jani -
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Autoissa se lamppukielto tulee voimaan vain öisin. Päivällä on ajovalopakko ja saa vetää vaikka keula täynnä halogeeneja.
     

Kerro tästä muillekin!